English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 18 March 2013, 23:51   #1
amigoun
Registered User
amigoun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Czech Rep
Posts: 547
A2000 A2386SX BridgeBoard & ATX-PSU Adapter

Some time ago I bought Amigakit's Amiga 2000 ATX PSU Power Adapter Cable which work fine, but later I realized that using the ATX-PSU Adapter Cable prevents booting of the A2386 BridgeBoard, which apparently relies on the TICK signal from PSU (which is missing on ATX) and the motherboard-generated TICK (jumper J300) seems to be non working for BB.
Any help ? (apart from using the original PSU , of course )
amigoun is offline  
Old 19 March 2013, 05:37   #2
Loedown
Precious & fragile things

 
Join Date: Feb 2009
Location: Victoria, Australia
Posts: 1,945
J300 lets you select the source of the TICK signal, looking at the schematics this can either come from the PSU or from _VSYNC. I am not sure what it does specifically but I could assume it's used as a watchdog type signal, if no signal present then do ( this ) and if signal present do ( that )

Perhaps the BB is using it as a sync back to the Amiga to ensure it all stays in time for clock signals?
Loedown is offline  
Old 19 March 2013, 05:49   #3
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 48
Posts: 1,064
Missing -5V on your new ATX PSU? Just a guess as I do not have a bridgeboard.
adolescent is offline  
Old 19 March 2013, 11:58   #4
pandy71
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: PL
Posts: 1,686
TICK from PSU is probably power zero detector i.e. 50/60/100/120Hz.
pandy71 is offline  
Old 19 March 2013, 23:04   #5
source
Zone Friend
 
Join Date: Jul 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 691
Mine boots with an atx psu using the jumper to set the tick signal to get from the motherboard instead of from the PSU.
source is offline  
Old 19 March 2013, 23:24   #6
amigoun
Registered User
amigoun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Czech Rep
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by source View Post
Mine boots with an atx psu using the jumper to set the tick signal to get from the motherboard instead of from the PSU.
Really? Than you are lucky. Mine BB hangs after Memtest screen. Maybe theres another factor in my Amiga which prevents Tick signal from VSync to work with it.
amigoun is offline  
Old 20 March 2013, 00:06   #7
Loedown
Precious & fragile things

 
Join Date: Feb 2009
Location: Victoria, Australia
Posts: 1,945
Quote:
Originally Posted by amigoun View Post
Really? Than you are lucky. Mine BB hangs after Memtest screen. Maybe theres another factor in my Amiga which prevents Tick signal from VSync to work with it.
If you have an oscilloscope you could check for the tick signal, I have even seen jumpers that go open circuit on the inside and that may be a problem, you could have a wire broken somewhere, especially if the A2000 had a problem with battery leakage in the past.
Loedown is offline  
Old 20 March 2013, 01:11   #8
source
Zone Friend
 
Join Date: Jul 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 691
Do you have an accelerator in you amiga? What other expansion cards do you have installed? What version is the Mobo?
source is offline  
Old 20 March 2013, 12:28   #9
amigoun
Registered User
amigoun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Czech Rep
Posts: 547
Unfortunatelly I can not measure, do not have any Oscilloscope..
Theres Derringer 030 accel, GVP SCSIController, Indivision ECS installed. Mobo rev. 6.2.
amigoun is offline  
Old 08 April 2013, 23:16   #10
amigoun
Registered User
amigoun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Czech Rep
Posts: 547
Problem dissapeared after changing the ATX PSU and the Bridgeboard starts just fine so I am happy that I am not forced to use original and noisy PSU!
amigoun is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A4000 PSU -> Mini-ATX PSU mod keropi Hardware mods 52 02 September 2019 13:11
Amiga A4000 ATX PSU Adapter Cable with Switch amigakit.com MarketPlace 13 15 December 2013 02:22
Impact A2000-HC+8 Series II & BridgeBoard A2386 on A2000 rev6.3 cyberfox_it support.Hardware 3 17 June 2012 22:38
FS: A2386SX BridgeBoard, Picasso2+, DCTV NTSC coze MarketPlace 3 19 July 2007 19:58
A2386SX bridgeboard software request coze request.Apps 1 16 July 2007 21:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08334 seconds with 13 queries