English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 31 May 2007, 17:13   #1
maclac
 
Posts: n/a
Amiga 3.9 on WinVista Virtual PC

Is it possible?

I want to see if I can have the amiga running on its own on a virtual disk - trying installs but the main problem i have is creating an emergency disk. I cant get WinUAE to work on vista to inittally emulate and create the files.

That make sense??

If someone could tell me if a virtual pc will run the amiga os or not that would save me a lot of time. lol

Cheers

Malc
 
Old 31 May 2007, 17:22   #2
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 42
Posts: 5,806
No, you can't use Virtual PC to run an Amiga operating system. You still need emulation.

I'm running WinUAE on Vista. Which problems are you having?
CodyJarrett is offline  
Old 31 May 2007, 17:24   #3
maclac
 
Posts: n/a
Just the standard app crash eroor message

Seems to really hammer the mem usage too.

I'll give it another go - whats the lastest version of UAE?

Cheers

Malc
 
Old 31 May 2007, 17:41   #4
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,145
Quote:
Originally Posted by maclac
whats the lastest version of UAE?
BETA
WinUAE 1.4.3 Beta 3: WinUAE 1.4.3 public beta series

FULL RELEASE
WinUAE 1.4.2a: WinUAE Official Homesite
DamienD is offline  
Old 31 May 2007, 22:41   #5
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 50
Posts: 1,548
Actually, I do not think it would be difficult to get Amithlon running in VirtualPC, but thats like running Emulation, inside Emulation and would thus be *S L O W*.
whiteb is offline  
Old 01 June 2007, 01:35   #6
billy
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Location: US / A
Age: 44
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by whiteb
Amithlon running in VirtualPC, ... would thus be *S L O W*.
Prove it!?

I do this with QEMU. =-) Never thought of the new VirtualPC. How 'bout VMware Player or the other freebies? Of course the version of Amithlon would depend on your Host CPU.
billy is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga Explorer on Mac ( Virtual PC) Canyon Matt support.Apps 18 22 May 2015 21:13
virtual cd-drive on amiga ? kas1e support.Apps 14 13 December 2012 16:17
Amiga 600: virtual RAM possible? Supamax support.Hardware 8 03 September 2012 23:59
Amiga 1200 Virtual Floppy Drives ? douglasamcintos New to Emulation or Amiga scene 16 18 September 2007 14:20
Pirates Gold crashes virtual AMIGA AmiGer support.WinUAE 3 17 October 2002 11:47

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06921 seconds with 13 queries