English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.CD32 Conversion

 
 
Thread Tools
Old 06 August 2019, 23:52   #121
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,144
Quote:
Originally Posted by wairnair View Post
Anyone have a working (possibly lean) hvf of system 7.1?
Don't know if these files are any good?

http://macintoshgarden.org/apps/mac-os-71 / http://macintoshgarden.org/apps/ssw-71-boot-iso

or

http://obsolete.macfixer.com/vintage-software/

or

https://www.macintoshrepository.org/...tem-update-3-0
DamienD is online now  
Old 07 August 2019, 00:18   #122
Retro1234
Boo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 4,352
I feel I'm just throwing ideas out and I'm not really putting in any effort, I will try and look at some point.

Someone on Macintosh Garden put this about POP

Quote:
ameath
For those interested in a bit of obscure PoP trivia - if you run the game in Mini vMac under 640x480 resolution you will get the standard "Mac II" color graphics, but if you use the 512x342 resolution you will see the "Macintosh LC" color graphics. The differences are quite subtle, but it appears elements of the game were re-drawn to accommodate the LC's smaller screen resolution (i.e the old 12" RGB monitor). I have provided some screen shots to demonstrate:

Macintosh II (640x480 resolution):

http://userweb.eftel.com/~almeath/mac/MacII.jpg

Macintosh LC (512x342 resolution):

http://userweb.eftel.com/~almeath/mac/MacLC.jpg

The Mac II version is definitely superior in my opinion. The LC version inevitably comes out looking a little bit 'chunkier'. It is most obvious when you look at the character graphics.
whether this makes any difference to performance I don't know.
Retro1234 is offline  
Old 07 August 2019, 00:21   #123
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,309
Damn this Shapeshifter is unstable. Prince of Persia 2 works probably every 3rd time, when it comes to doing sound is the problem.

The other problem i'm having is i'm trying to mount MAC so I have a bridge between the Mac environment in Shapeshifter and the Amiga, but it just doesn't want to work.

i've tried Mount MAC and it just locks file system stuff up on the Amiga side.

I was hoping to be able to copy the files inside the HVF file so I can actually get down to the job of cracking it, but if I can't get the MAC and mac-handler to work then I can't copy the files out?!?!?!

Last edited by Galahad/FLT; 07 August 2019 at 00:26.
Galahad/FLT is offline  
Old 07 August 2019, 00:30   #124
Retro1234
Boo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 4,352
I might be Totally! wrong, you start ShapeShifter Press Amiga key and M? to go back to Workbench then run Mac Handler

I think that's enough of my useless help until I can really spend some time looking at this.
Retro1234 is offline  
Old 07 August 2019, 00:34   #125
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,309
Quote:
Originally Posted by Retro1234 View Post
I might be Totally! wrong, you start ShapeShifter Press Amiga key and M? to go back to Workbench then run Mac Handler

I think that's enough of my useless help until I can really spend some time looking at this.
Already tried that, Let Shapeshifter boot, when it goes to display Mac related stuff, switch screens, type in Amiga CLI but nothing ever happens.

Mounting stuff on Amiga should be this problematic.
Galahad/FLT is offline  
Old 07 August 2019, 00:43   #126
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,144
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Damn this Shapeshifter is unstable. Prince of Persia 2 works probably every 3rd time, when it comes to doing sound is the problem.
Yeah POP2 is very flakey

POP1 seems to run fine though
DamienD is online now  
Old 07 August 2019, 00:45   #127
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,309
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Yeah POP2 is very flakey

POP1 seems to run fine though
Is POP1 protected?
Galahad/FLT is offline  
Old 07 August 2019, 00:47   #128
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,144
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Is POP1 protected?
Yup...

I mean, I've included manuals in both these archives:
Prince of Persia MAC.rar [...for use in DamienD's WinUAE Collection]
Prince of Persia 2 MAC.rar [...for use in DamienD's WinUAE Collection]
...but if you want a save state then I can quickly get there?
DamienD is online now  
Old 07 August 2019, 01:03   #129
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,144
There you go Sir Galahad; in The Zone!

...btw, I passed it by trial-and-error / reloading the save state; which wasn't too much trouble.

I know this doesn't matter to you, but the answer to this random protection check was potion "l".
DamienD is online now  
Old 07 August 2019, 01:11   #130
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,309
I cant really do anything until I can get this damned mac-handler to work properly so I can copy the files from inside of the HVF file so I can crack them and then copy them back in.

EDIT: OK i've got it to work now!

Weirdly though, the main executable for POP2 shows as 700K+ on the Mac side, but shows up as 0 bytes on the Amiga side, lots of files in the data directory are also 0, but lots of files are also correct. This is stupid!

Last edited by Galahad/FLT; 07 August 2019 at 01:53.
Galahad/FLT is offline  
Old 07 August 2019, 14:12   #131
Retro1234
Boo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 4,352
Blackthorne HFV in The Zone - Depending on the Speed you can set to Low Res Half Screen and set ShapeShifter to 320*256 the OS would be basically unusable but the game should run well
Retro1234 is offline  
Old 07 August 2019, 19:25   #132
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 3,094
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Weirdly though, the main executable for POP2 shows as 700K+ on the Mac side, but shows up as 0 bytes on the Amiga side, lots of files in the data directory are also 0, but lots of files are also correct.
Welcome to the wonderful world of resource and data forks!
mark_k is offline  
Old 07 August 2019, 19:55   #133
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,144
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Weirdly though, the main executable for POP2 shows as 700K+ on the Mac side, but shows up as 0 bytes on the Amiga side, lots of files in the data directory are also 0, but lots of files are also correct. This is stupid!
I don't know if extracting the .SIT files and then hacking them is doable?

Anyway; here's links to each game:
Apparently you can extract .SIT file on a PC, see instructions here.

Here is where you can download Stuffit Expander Windows; I've put the file into The Zone! for you though.
DamienD is online now  
Old 07 August 2019, 20:30   #134
LanceT
Registered User

LanceT's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: NC /USA
Posts: 37
Blackthorne installed off a CDImage (cue/bin) then ran it.

[ Show youtube player ]

Amiga Winuae A1200 060/jit.
Mac Hardware.... Information
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen2.jpg
Views:	32
Size:	227.8 KB
ID:	64019  
LanceT is offline  
Old 07 August 2019, 21:01   #135
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,144
Quote:
Originally Posted by Retro1234 View Post
Blackthorne HFV in The Zone - Depending on the Speed you can set to Low Res Half Screen and set ShapeShifter to 320*256 the OS would be basically unusable but the game should run well
I did give it a try; graphics are definitely better than the SNES version

Seems a bit slow though... also watched LanceT's video running on a 68060 CPU and was virtually the same as my setup on a 68040 CPU.
DamienD is online now  
Old 07 August 2019, 21:48   #136
Retro1234
Boo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 4,352
Looks fine to me that's full speed Hi Res

See what wairnair says but it might run full speed 68030 MMU Half Screen

Just seeing that video I want to play again.
Retro1234 is offline  
Old 07 August 2019, 22:20   #137
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,144
Just as an FYI; for anyone that wants to try Blackthorne in my collection... grab the from The Zone! and extract into "C:\WinUAE"
DamienD is online now  
Old 07 August 2019, 22:24   #138
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,144
Quote:
Originally Posted by Retro1234 View Post
Looks fine to me that's full speed Hi Res
If that's normal then all cool

...I have no experience ever running the MAC version; just seemed slow when walking, changing direction, rolling, or moving up / down ladders.
DamienD is online now  
Old 07 August 2019, 22:44   #139
LanceT
Registered User

LanceT's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: NC /USA
Posts: 37
My system is not the best, I built it in 2011. It does what I need it to do.
I ran the same hd files in the PC version of BasiliskII (with a few more bells and whistles) it seems to run faster. I don't like using the keyboard as a joystick!!!
[ Show youtube player ]

here is a speed benchmark test also. Like the amiga (mac) emulator, the monitor can not be switched during emulation, resolution can only be set at the beginning.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PCmac.jpg
Views:	29
Size:	739.8 KB
ID:	64021  

Last edited by LanceT; 07 August 2019 at 22:53.
LanceT is offline  
Old 07 August 2019, 22:57   #140
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,144
Looking at your screenshot; what's "Sword of Sodan" like on the MAC?

Thought it was an Amiga only game...
DamienD is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Civilization II for mac / shapeshifter trixster support.Games 50 20 July 2019 14:05
Looking for Mac HDF files (with games) for ShapeShifter. mingle Retrogaming General Discussion 28 09 October 2018 12:49
CPU idle setting and Shapeshifter/Mac emulation mark_k support.WinUAE 5 06 October 2017 19:04
Warcraft 2 Tides of Darkness Mac Shapeshifter tormentor22 support.Games 5 25 June 2017 14:25
Mac os 7.5.3 on shapeshifter _ThEcRoW support.Apps 23 09 March 2006 12:37

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11328 seconds with 16 queries