English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.CD32 Conversion

 
 
Thread Tools
Old 04 August 2019, 16:58   #81
wairnair
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Budapest
Posts: 273
Auto-start is off until I figure out scripting or go down the 1-OS-per-game route that Retro1234 advised. The latter requires SS to be configured per game too, another thing I don't know how to do yet.

No prob, I enjoyed fiddling around with it.

edit: on a sidenote, we might as well have one big hvf file with OS+all games and start them with mouse but that kind of defeats the purpose. I'd like to just pick a game with earok's menu and see it all start.
wairnair is offline  
Old 04 August 2019, 17:05   #82
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,206
Quote:
Originally Posted by wairnair View Post
The latter requires SS to be configured per game too, another thing I don't know how to do yet.
I might be able to assist with that; can you give more details on what the issue is exactly? PM me if you like.

Quote:
Originally Posted by wairnair View Post
I'd like to just pick a game with earok's menu and see it all start.
That should definitely be doable; maybe I need to look at earok's menu system to see how different games are launched.

Assuming it's via various scripts.

Last edited by DamienD; 04 August 2019 at 18:30.
DamienD is offline  
Old 04 August 2019, 18:30   #83
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,206
Been playing POP2; have only had the intro load / play once properly out of say 10 attempts.

Also, finished the first stage numerous times but you don't get to see cut scene afterwards.

Finally, the game requires a manual... after entering the cave at the start of stage 2 you are presented with this:

DamienD is offline  
Old 04 August 2019, 20:20   #84
Retro1234
Boo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 4,354
Were there any Resolution settings when installing POP 2?

I've messed around with ShapeShifter settings and the game started 9 times out of 10 but I don't know if this is because of what I changed or just luck.

Last edited by Retro1234; 04 August 2019 at 20:35.
Retro1234 is offline  
Old 05 August 2019, 10:07   #85
wairnair
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Budapest
Posts: 273
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
I might be able to assist with that; can you give more details on what the issue is exactly? PM me if you like.


That should definitely be doable; maybe I need to look at earok's menu system to see how different games are launched.

Assuming it's via various scripts.
Yeah, it starts scripts defined in a menu.txt file. Each menu page is in a separate folder. There is only one, Menu0. Inside Menu0 are the starter scripts for the two games currently.

We would need to configure ShapeShifter from the command line to tell it where the OS HDD file of the particular game is.
I've found this in SS's manual:

"FILE <filename> - Loads the settings from the specified file"

That will do I guess. It still bothers me a bit to duplicate the OS for each game, but it works.

Another question is: what games? They should be playable on a 030 and with a joypad.
wairnair is offline  
Old 05 August 2019, 10:39   #86
wairnair
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Budapest
Posts: 273
Quote:
Originally Posted by Retro1234 View Post
Were there any Resolution settings when installing POP 2?
nope
wairnair is offline  
Old 05 August 2019, 10:41   #87
wairnair
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Budapest
Posts: 273
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Been playing POP2; have only had the intro load / play once properly out of say 10 attempts.

Also, finished the first stage numerous times but you don't get to see cut scene afterwards.

Finally, the game requires a manual... after entering the cave at the start of stage 2 you are presented with this:

Yeah it's very messy. Sometimes it's surprisingly smooth, I'd say better than POP1. Sometimes it's completely crap. Wonder how it works on real hw..
wairnair is offline  
Old 05 August 2019, 18:59   #88
wairnair
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Budapest
Posts: 273
Updated the hdf in the Zone. It now has separate OS's for POP 1 & 2 and auto-starts the games.
wairnair is offline  
Old 05 August 2019, 20:00   #89
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,206
Cool, I'll test it out
DamienD is offline  
Old 05 August 2019, 20:24   #90
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,206
Looking good

...but I still don't understand why only 1 time out of 10 I see the intro properly; usually after "a game by Jordan Mechner" it's just black in the frame.

Also, still no cut scene after finishing the 1st level; I mean, you see it flash for 1 second then.

Are you guys not experiencing these issues?
DamienD is offline  
Old 05 August 2019, 21:43   #91
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 1,141
Just Cycles the Intro + Demo
Until I select 'New Game' from pull down menu.
(Ah it says that in the Pre Text)
A bit Slow even for an 030 with 64 Meg

What to do in Pop2 ?
Kill the dude I imagine
(lowering oneself over edge = Death)
but I could not do it
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Vertical SEU Collection_009.png
Views:	31
Size:	115.6 KB
ID:	63998  
Nobby_UK is offline  
Old 05 August 2019, 21:50   #92
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,206
Quote:
Originally Posted by Nobby_UK View Post
What to do in Pop2 ?
Kill the dude I imagine
(lowering oneself over edge = Death)
but I could not do it
Kill the guy and others, and just keep going left through a few screens. Eventually you lower yourself down a building and escape onto a ship

If you need assistance then watch this walkthrough of the 1st stage / part of the 2nd stage:

[ Show youtube player ]
DamienD is offline  
Old 06 August 2019, 15:23   #93
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,309
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Been playing POP2; have only had the intro load / play once properly out of say 10 attempts.

Also, finished the first stage numerous times but you don't get to see cut scene afterwards.

Finally, the game requires a manual... after entering the cave at the start of stage 2 you are presented with this:

Is there a save position before this?

Is it easy to get to?
Galahad/FLT is offline  
Old 06 August 2019, 16:31   #94
drHirudo
Amiga user
drHirudo's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sofia / Bulgaria
Posts: 210
Macintosh Prince of Persia 2 is very hard to emulate on any Mac emulator. Usually it lacks the in game music, or sound is garbled.

Here is a proper longplay video that I made some time ago:

[ Show youtube player ]

But even without sound it is still good game with excellent graphics. (better than the DOS version). Too bad it was never released on Amiga, so we have to use the Mac version.
drHirudo is offline  
Old 06 August 2019, 16:36   #95
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,206
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Is there a save position before this?
I can give you one when I'm home tonight

Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Is it easy to get to?
Pretty easy, just watch the video I posted here:

[ Show youtube player ]

Once on the 2nd stage, you cross the stones and enter the cave; this is when the protection check kicks in.
DamienD is offline  
Old 06 August 2019, 16:38   #96
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 2,110
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
Is there a save position before this?

Is it easy to get to?
Long time not played this game but if my memory serves me well, the first level is only a fight/run/jump (left direction) util you hang yourself on a boat.
Quickly done. Think the protection check appears as soon as you enter a cave after you wake up on an island.

Edit: drHirudo & DamienD were faster
malko is offline  
Old 06 August 2019, 18:23   #97
Retro1234
Boo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 4,354
I've read that POP 2 is a bit problematic under emulation

ShapeShifter does have Frame Skip option.

at some point ill try and get Blackthorn and Alone In the Dark in the Zone.
Retro1234 is offline  
Old 06 August 2019, 20:01   #98
wairnair
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Budapest
Posts: 273
Quote:
Originally Posted by Retro1234 View Post
I've read that POP 2 is a bit problematic under emulation

ShapeShifter does have Frame Skip option.

at some point ill try and get Blackthorn and Alone In the Dark in the Zone.
Blackthorne seems a good candidate from the CD32 aspect.
Alone in the Dark less so, it'll be just too slow.
But you guys play under emu, right? Not an issue then.
wairnair is offline  
Old 06 August 2019, 20:16   #99
Retro1234
Boo

Retro1234's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: 5150
Posts: 4,354
Alone in the Dark will probably be ok, it was not to bad on my 68030

The display option allows a lower res screen normally this appears in Quite a small window but settings ShapeShifter to 320*256 I think I can't quite remember the game is displayed full screen.
Retro1234 is offline  
Old 06 August 2019, 20:25   #100
chip
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: Italy
Age: 44
Posts: 1,309
ALONE IN THE DARK ? ...... WONDERFUL

I played all the 3 first episodes on PC
chip is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Civilization II for mac / shapeshifter trixster support.Games 50 20 July 2019 14:05
Looking for Mac HDF files (with games) for ShapeShifter. mingle Retrogaming General Discussion 28 09 October 2018 12:49
CPU idle setting and Shapeshifter/Mac emulation mark_k support.WinUAE 5 06 October 2017 19:04
Warcraft 2 Tides of Darkness Mac Shapeshifter tormentor22 support.Games 5 25 June 2017 14:25
Mac os 7.5.3 on shapeshifter _ThEcRoW support.Apps 23 09 March 2006 12:37

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.14804 seconds with 16 queries