English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 28 May 2019, 19:27   #21
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 15,063
Had an issue when I first tried via emulation, basically getting a "Halt" at the title screen before the music started to play:



This was due to having "Generic" set for "Chipset Extra"; changing to "A1200" fixed this.

Also the music and sound fx were slow / messed up; make sure you don't have any "Cycle-exact" ticked... even only "Cycle-exact (DMA/Memory accesses)", which gets set when using an A1200 Quickstart.

Last edited by DamienD; 28 May 2019 at 19:34.
DamienD is offline  
Old 28 May 2019, 19:34   #22
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 41
Posts: 5,423
Send a message via ICQ to Predseda
This time it looks really well
See you at Bill.
Predseda is offline  
Old 28 May 2019, 19:45   #23
buzzybee
Registered User

 
Join Date: Oct 2015
Location: Landsberg / Germany
Posts: 238
Thanks for playing the game. It´s kind of amazing – the game is not even officially released, and already you guys are shooting videos. Just great!

@funk: I think you can see already that RESHOOT R has improved considerably since the predecessor; much more than so than I originally had planned when I started the project almost three years ago.

@all who play on an emulator: I really recommend to play this on original hardware, because RESHOOT R performs best there. Main reason for this is the 50 / 60 hertz video framerate gap, which no emulator can bridge perfectly. Also as the game uses the AGA-chipset quite extensively (e.g. by using rather complex copperlists), emulators really have a hard time to keep the framerate up where it belongs – which is 50 Hertz. I never got stages 4 and 5 running totally smooth on the FS UAE / iMac. It´s very playable there too, no doubt, but you have the best experience on real AGA; Fast-RAM or better recommended.

Last edited by buzzybee; 28 May 2019 at 19:50.
buzzybee is offline  
Old 28 May 2019, 20:07   #24
attila06
Zone Friend
 
Join Date: Oct 2006
Location: Nice / France
Posts: 196
Will try tomorow on my 1230.
Tried with my blizzard 1260 doesn't work after the title screen when level 1 should start.....

I have found why, i changed my indivision résolution and it Rocks.

Last edited by attila06; 28 May 2019 at 20:47.
attila06 is offline  
Old 28 May 2019, 22:34   #25
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 1,022
on the technical side of things, I think ReshootR is almost an AGA "killer app".
vulture is offline  
Old 29 May 2019, 00:36   #26
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 41
Posts: 5,423
Send a message via ICQ to Predseda
Great stream, thank you for all, buzzybee and the team!
Predseda is offline  
Old 29 May 2019, 00:53   #27
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,717
Quote:
@all who play on an emulator: I really recommend to play this on original hardware, because RESHOOT R performs best there. Main reason for this is the 50 / 60 hertz video framerate gap, which no emulator can bridge perfectly. Also as the game uses the AGA-chipset quite extensively (e.g. by using rather complex copperlists), emulators really have a hard time to keep the framerate up where it belongs – which is 50 Hertz. I never got stages 4 and 5 running totally smooth on the FS UAE / iMac. It´s very playable there too, no doubt, but you have the best experience on real AGA; Fast-RAM or better recommended.

Smooth 50Hz PAL in emulation is no problem at all. You just need a proper display. Strange that so many peope still think that 50Hz capable displays (PC monitor or TV) are some kind of exotic. It's pretty much standard since FullHD/HDReady displays were available.


Though a lot of people seems to use their laptops for emulation and there it can be problematic since a lot of machines don't support real 50Hz. At least not with the laptop display. HDMI out is another thing and should work fine, given that a proper display is connected.
Retro-Nerd is offline  
Old 29 May 2019, 01:01   #28
buzzybee
Registered User

 
Join Date: Oct 2015
Location: Landsberg / Germany
Posts: 238
@vulture: Thanks a lot, glad you like to the way the game looks and sounds – which is also a AGA-thing because a large part of the 2 MB chip memory of the AGA-system is used for music and SFX.

@Predseda: Thanks for watching. Was great fun to do the stream!

@Retro-Nerd: On iMac and Macbook I never got 50 hertz, not even when using HDMI-out on Macbook. But I´d be grateful for any hints on how to achieve that.
buzzybee is offline  
Old 29 May 2019, 01:04   #29
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,717
Quote:
@Retro-Nerd: On iMac and Macbook....

This is US PC stuff. I'm pretty sure they never cared for 50Hz output. Windows and Linux though have no problem with it.
Retro-Nerd is offline  
Old 29 May 2019, 09:42   #30
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 1,022
@buzzybee

I've a couple of technical questions if you may:

1. Would it be possible to make the game work out of floppies?
2. On a CD32, could you make it run and play the music from the cd audio tracks?

I'm asking out of pure curiosity, I'm not trying to ask you to add those features, not at all. Just wondering if those things would be possible considering all the AGA tricks the game is pulling off and how busy the chipset must be.
vulture is offline  
Old 29 May 2019, 10:01   #31
buzzybee
Registered User

 
Join Date: Oct 2015
Location: Landsberg / Germany
Posts: 238
Quote:
Originally Posted by vulture View Post
I've a couple of technical questions if you may:
Of course, happy to answer!

Quote:
Originally Posted by vulture View Post
1. Would it be possible to make the game work out of floppies?
The RESHOOT R engine uses Amiga OS for loading stuff into memory. Therefore it is theoretically possible to use any mounted device as a source drive. But loading the game from floppy disk will not happen. Reason: the very slow loading breaks the whole gameflow. Having said that, I do have a floppy disk version here, which works after installation on harddrive or Ramdisk. Will be released soon.

Quote:
Originally Posted by vulture View Post
2. On a CD32, could you make it run and play the music from the cd audio tracks?
I could, but for a couple of reasons I decided against it. Main reasons are:
  • The game is sometimes loading while game progresses and music plays. This would not be possible when using CD-audiotracks: Gameflow would break and loading times would increase, which is not desired. RESHOOT R is all about flow
  • In some older games which use CD-audiotracks, like Skeleton Crew, the music is great but to me feels a bit decoupled from gameplay
  • Music and animations are synced occasionally. This also would not be possibel if using CD-audiotracks
  • Last not least: I simply love the Paula sound, it adds Amiga character to the game

Last edited by buzzybee; 29 May 2019 at 10:08.
buzzybee is offline  
Old 29 May 2019, 10:20   #32
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 39
Posts: 3,958
Looks very nice indeed - anyone tried to run this on a Vampire with GOLD3 (for AGA)?
demolition is offline  
Old 29 May 2019, 10:33   #33
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 41
Posts: 5,423
Send a message via ICQ to Predseda
vulture: if you have a time, look at a record of yesterday's Amigabill's stream. All those and many more questions were answered. But yes, it took around 3 hours
Predseda is offline  
Old 29 May 2019, 10:38   #34
buzzybee
Registered User

 
Join Date: Oct 2015
Location: Landsberg / Germany
Posts: 238
@demolition: On invitation from the Vampire guys, I tried to run the game on a Vampire last october. Did not work, as the AGA core by then was not really 100% stable. But I changed a lot of code since october, and also the Vampire guys took the october version of RESHOOT R and tried to optimise the AGA core to make the game work. Therefore I´d also love to know if RESHOOT R runs on an Vampired Amiga now!
buzzybee is offline  
Old 29 May 2019, 10:44   #35
vulture
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Athens , Greece
Posts: 1,022
@buzzybee

thx for the answers!

@Predseda

thx , I will!
vulture is offline  
Old 29 May 2019, 11:35   #36
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 41
Posts: 5,423
Send a message via ICQ to Predseda
CD is pressed (like the first Reshoot), not burnt I pressume.
Predseda is offline  
Old 29 May 2019, 11:44   #37
thairacerjp
Registered User

thairacerjp's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: FRANCE
Posts: 233
gotcha ! just bought "pure edition" and i will test with the TF330 , awesome Amiga times . and superb LIVE yesterday with all our team, AmigaBill Rocks !
thairacerjp is offline  
Old 29 May 2019, 12:21   #38
Neil79
Registered User
Neil79's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 40
Posts: 2,731
Quote:
Originally Posted by Gordon View Post
Someone in the comments already moaning about the price.
People moan about prices with Indie games on Steam, so that's nothing new
Neil79 is offline  
Old 29 May 2019, 13:34   #39
invent
pixels

invent's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Australia
Age: 48
Posts: 272
I have to agree with Richard, the game runs a lot nicer/smoother on a real A1200, and really that is what we want people to play it on

During development of the game I only used emulation to test, and now that i have some fast memory on 1200, wouldn't ever play it any other way.

Has been an absolute pleasure working on this game with Richard and Martin, both very talented Amigans.
invent is offline  
Old 29 May 2019, 13:43   #40
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 39
Posts: 3,958
Will there be a free demo version available at some point? Just the first level or so, to get a feel for it before buying.
demolition is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RESHOOT R in development buzzybee Amiga scene 239 05 June 2019 11:46
Reshoot-A modern Shoot´em-Up-Experience for Amiga Joe Maroni Amiga scene 213 24 July 2018 09:53
Flashtro releases Trainer for RESHOOT AGA incl. Autofire! warfalcon Amiga scene 24 06 November 2016 18:14
RESHOOT - A1200,4000 & CD³² - Pre-Order viddi News 156 30 September 2016 17:06
[Found: Shoot Out] Looking for an Amiga PD shoot em up ROYALPAVILLION Looking for a game name ? 3 04 July 2010 14:29

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09604 seconds with 16 queries