English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 30 June 2019, 09:22   #601
Reido
Registered User

 
Join Date: Feb 2013
Location: Dublin/Ireland
Posts: 292
Quick question about audio - hooked my Amiga up to the stereo and noticed I'm only getting sound and music out of one speaker. Volume is noticeably lower too. No issue with any other non ScummVM games, not a cable problem. I've set up AHI correctly (I hope!) It's not a big deal, but just wondering have I missed out on anything set up wise? I've an Amiga 1200 Apollo 060 64mb running ClassicWB 3.9 Thanks!
Reido is offline  
Old 30 June 2019, 09:39   #602
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,689
Quote:
Originally Posted by Reido View Post
Quick question about audio - hooked my Amiga up to the stereo and noticed I'm only getting sound and music out of one speaker. Volume is noticeably lower too. No issue with any other non ScummVM games, not a cable problem. I've set up AHI correctly (I hope!) It's not a big deal, but just wondering have I missed out on anything set up wise? I've an Amiga 1200 Apollo 060 64mb running ClassicWB 3.9 Thanks!
It's probably an ahi configuration issue, you need to choose a mode like 'stereo++' for both channels to play sound.

Are you using ahi v4.18 and a fast mode?
NovaCoder is offline  
Old 30 June 2019, 10:29   #603
Reido
Registered User

 
Join Date: Feb 2013
Location: Dublin/Ireland
Posts: 292
Thanks Nova. I've checked my AHI version number, it's 4.5 However when I go on aminet or the AHI site and download what it says is 4.18, install it, check the version number, it's coming up as 4.5......bit stumped here!
Reido is offline  
Old 01 July 2019, 13:29   #604
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,689
Quote:
Originally Posted by Reido View Post
Thanks Nova. I've checked my AHI version number, it's 4.5 However when I go on aminet or the AHI site and download what it says is 4.18, install it, check the version number, it's coming up as 4.5......bit stumped here!
Have you watched this video yet?


Video setup guide -> [ Show youtube player ]
NovaCoder is offline  
Old 15 August 2019, 00:24   #605
NovaCoder
Registered User
NovaCoder's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Melbourne/Australia
Posts: 3,689
Cotter just did this great video, sounds so much better with real MIDI hardware

[ Show youtube player ]
NovaCoder is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quake 2 ported to AGA NovaCoder News 167 31 July 2019 12:48
Latest version of ScummVM also ported to RTG NovaCoder News 204 11 May 2019 22:48
Latest version of ScummVM also ported to ECS NovaCoder News 121 02 March 2017 13:16
Full Throttle AGA - ScummVM V1.0.0 NovaCoder project.Amiga Game Factory 102 04 July 2011 11:53
ScummVM and AGA Amiga HardStep support.Games 25 05 November 2006 20:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07842 seconds with 16 queries