English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.Sprites

 
 
Thread Tools
Old 31 January 2005, 11:06   #81
Raislin77it
Zone Friend
Raislin77it's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: italy
Age: 40
Posts: 217
yeah! thx a lot tomcat ^_^
Raislin77it is offline  
AdSense AdSense  
Old 31 January 2005, 12:29   #82
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,315
I have no problem finding the sprites... but how do I make the other layers of colors using E/D to end up in the correct place?. I remember once a gfx memory ripper I used on the Amiga, with it I could move the other color fields, but in this prog I can't. I have tried 10 more games and I have the same problem in all of them.

The only game so far which is easy to rip gfx from is Gods. All I have to do is to find the gfx and set the colors to Bit:4 and the 4 different color layers ends up correctly... well, some of the gfx are not correct, I just have to find the right line where the correct ones are.

gfx1.gif - found the sprites
gfx2.gif - pressed E and cannot find anywhere where the color layer is in the correct spot...

edit:
Can you rip some sprites from, let's say Ruff 'N' Tumble and then explain, step by step how you did?. plz
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	gfx1.gif
Views:	2176
Size:	26.8 KB
ID:	7867   Click image for larger version

Name:	gfx2.gif
Views:	1703
Size:	57.0 KB
ID:	7870  

Last edited by Ironclaw; 31 January 2005 at 13:04.
Ironclaw is offline  
Old 31 January 2005, 16:05   #83
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,315
Someone, start the ARSE project
Ironclaw is offline  
Old 31 January 2005, 17:12   #84
tomcat666
Retro Freak

tomcat666's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Slovenia
Age: 44
Posts: 1,059
When they line up and if there is always the same amount of bytes between the pictures then you can use the Skip Bytes value to skip them between Bitplanes or Whole Pictures. Experiment with that and it will work. You MUST have the picture width and height setup properly though (Y Value!)
tomcat666 is offline  
Old 31 January 2005, 18:44   #85
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,315
This is not working... heh... doesnt matter how I line them up and what x and y value... the different color layers isnt in place (dont yell!, I'm a noob ).

Another problem I'm having with some games is that all the sprites are splitted, like, batman's left part is in one window and the right part is in the other one. Can't put him together.. been messing around with all the functions....

Think it might be easier to understand if you ripp some sprites and tell us what you did, cuz I can't put him together.

I have uploaded an uncompressed savestate of Batman to the Zone... and if you don't wanna try, maybe someone else might?

thanks.
Ironclaw is offline  
Old 31 January 2005, 19:02   #86
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,315
The only sprites I can rip so far are from Gods as there's not much to it, just select the right Y and X which are easy to find and then press E 4 times. Even if the colors could be found with the ripper, I prefer taking a screenshot of the game and steal the colors from there instead using Paint Shop Pro: (like you said you did with your gods gfx, tomcat)



I'm so excited that this is possible .... I must learn how to ripp other sprites.

Edit:


Last edited by Ironclaw; 31 January 2005 at 20:23.
Ironclaw is offline  
Old 31 January 2005, 21:10   #87
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,315
Hey, guys! Check this out! :


Took like an hour to figure out the correct settings

http://www.retrogaming4ever.com/Pictures/Ripping.jpg


Edit:

Lol, she's like:

Last edited by Ironclaw; 31 January 2005 at 21:23.
Ironclaw is offline  
Old 31 January 2005, 21:25   #88
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,326
cool!!
kriz is online now  
Old 31 January 2005, 23:59   #89
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,315
Some Terminator 2 sprites.



Damn, look at T1000 being kapowed!... nasty.

I didn't bother cleaning them up. I gave a shot on ripping the sprites from Turrican 2, but as with most games I've tried, the character is splitted appart and I can't combine him.

Last edited by Ironclaw; 01 February 2005 at 00:23.
Ironclaw is offline  
Old 01 February 2005, 07:50   #90
tomcat666
Retro Freak

tomcat666's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Slovenia
Age: 44
Posts: 1,059
Hehe, these are all very nice :-) I would give a try to the BatMan ones - and will if I have time - since I am working off-site and people stare at my monitor non-stop So if I don't do it this week then I will do it next week when I am back home.
tomcat666 is offline  
Old 01 February 2005, 18:46   #91
musashi9
Registered User

musashi9's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Japan
Posts: 157
Send a message via ICQ to musashi9
gods

Cool way to rip sprites ,been looking for a good way to do this for a long time
here is a small flash using the gods spirites ripped earlier
click me
click on screen then left and right cursor keys
musashi9 is offline  
Old 01 February 2005, 20:05   #92
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 42
Posts: 8,538
Some by me










BippyM is offline  
Old 01 February 2005, 20:05   #93
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 42
Posts: 8,538





BippyM is offline  
Old 02 February 2005, 02:24   #94
Adeptus
epun umop ap!sdn
Adeptus's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 285
Building on Ironclaw's good work
Adeptus is offline  
Old 02 February 2005, 09:31   #95
Dastardly
Into the Wonderful

Dastardly's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Gods Country
Age: 42
Posts: 2,111
Yes thats right, keep ripping those BB sprites for old Dast

Cheers
Dastardly is offline  
Old 02 February 2005, 09:37   #96
Joe Maroni
Moderator

Joe Maroni's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Germany
Age: 37
Posts: 1,278
Send a message via MSN to Joe Maroni
maybe im too stupid, but i only get those results:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	32.png
Views:	1203
Size:	7.0 KB
ID:	7871  
Joe Maroni is offline  
Old 02 February 2005, 15:31   #97
kametyken
Zone Friend
 
Join Date: Mar 2002
Location: Rugia Island/Germany
Age: 47
Posts: 70
I've managed to rip 16x16 tiles from Ruff'n'Tumble with correct colors but the sprites (or bobs?) are difficult.

btw. This seems to be a good opportunity to say thanks to tomcat for this great tool!

@Dast You need BB sprites/tiles? I had ripped them all (well almost all) for the website back in 2002/03. Just say something, mate
kametyken is offline  
Old 02 February 2005, 15:36   #98
Joe Maroni
Moderator

Joe Maroni's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Germany
Age: 37
Posts: 1,278
Send a message via MSN to Joe Maroni
could anyone explain how you ripped this ...???
Joe Maroni is offline  
Old 02 February 2005, 22:28   #99
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,315
Could someone try to rip Moonstone's gfx plz. I can't get the splitted gfxs together, I have the same problem with most other games... an example to work with is the uploaded Batman savestate in the zone. All Batman's sprites are splitted. If someone know what to do to combine these in the ripper, please tell. What I could do to rip those gfx is to just save the whole page with the sprites and give them the correct color AND manually cut and paste to build him together.... but don't want that.
Ironclaw is offline  
Old 03 February 2005, 03:11   #100
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 42
Posts: 8,538
The ripper cannot combine these because they are stored split!

Basically the game puts them together when it needs to.

They do this so that there are less big sprites The players character might be made of 2 sprites joined together, and if only a small part needs to move (say the arm) then only the arm is redrawn see

Only way to do this is rip the sprites,then use a paint prog to re-join them
BippyM is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another A500+ restoration project kipper2k Hardware pics 12 21 January 2014 06:31
My Amiga 1200 restoration project radiokida Member Introductions 1 29 April 2013 15:17
A1200 Restoration & Hot Rod Project- Completed TheCorfiot Hardware pics 17 17 September 2008 13:19
Mousepointer restoration and varying audio pitch at savestate restoration NoX1911 support.WinUAE 0 22 January 2007 20:19
I need 4 sprites for a new project I am working on. foody project.Amiga Game Factory 4 11 January 2006 18:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.22997 seconds with 13 queries