English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad > project.Killergorilla's WHD packs

 
 
Thread Tools
Old 02 February 2008, 03:17   #1
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 36
Posts: 2,477
Fault: Lemmings 2 Disk

this might be caused by an unsupported IPF or something, or might just be a fault in the slave... dunno.


anyway, been playing Lemmings online tonight, using KG's pre-installed 2 disk version, and 3 times the game froze up... music carried on, but the lemmings stopped. (twice on level 2, once on level 4)

I dont think it's caused by winuae-kaillera, as it wasnt a lag-type error, and afterwards
oh no more lemmings was played for ages, and that was fine.



just thought i should mention it.
Hungry Horace is offline  
AdSense AdSense  
Old 02 February 2008, 03:34   #2
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 35
Posts: 7,924
How old is winuae-k?
killergorilla is offline  
Old 02 February 2008, 03:38   #3
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 36
Posts: 2,477
Quote:
Originally Posted by killergorilla View Post
How old is winuae-k?

WinUAE 0.8.22, Release 1; Kaillera Client 0.9



token link to it for you. just thought it was odd since 'Oh no!' played fine. usually if something in incompatibile, it fails spectacularly, rather than like this.
Hungry Horace is offline  
Old 02 February 2008, 03:40   #4
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 35
Posts: 7,924
well there is pretty much 0 chance of me looking in to this then
killergorilla is offline  
Old 02 February 2008, 03:41   #5
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 36
Posts: 2,477
Quote:
Originally Posted by killergorilla View Post
well there is pretty much 0 chance of me looking in to this then
only thing i could think you could do is use the verison i have, and / or test the 2 player mode on new winuae, see if it happens there. i will let you know if it happens on 1 disk version.
Hungry Horace is offline  
Old 05 February 2008, 01:54   #6
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 36
Posts: 2,477
this DID reoccur with the one disk version

i installed it with the JST and it hasnt happened at all. From reading JOTDs docs, it seems the protection is very strong - perhaps this is just a result of the slave needing some further tweeks? has anyone ever really tested the 2 player mode? it seems to occur almost every other level when the whdload slave is used.
Hungry Horace is offline  
Old 05 February 2008, 11:22   #7
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 44
Posts: 6,578
You need to contact Psygore about the WHDLoad version.
Galahad/FLT is offline  
Old 05 February 2008, 15:03   #8
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 36
Posts: 2,477
will do, but would like to sure its a slave not emulator / other fault first
Hungry Horace is offline  
Old 19 December 2009, 07:41   #9
prismra
 
Posts: n/a
This issue is still occurring. Exact same symptoms. The music continues but the graphics freeze up.

Using WHDload 16.9 and WinUAE 2.01 public beta 0 (2009.12.17)
 
Old 20 September 2010, 03:01   #10
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 51
Posts: 3,481
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
Thread necromancy!

Same happens with all my HD-equipped Amigas: A500 (1+4Mb, WB2.1), A2000 (1+12Mb 030, OS3.9 or 3.1), A600 (2+1Mb, OS3.1) and A1200 (2+128Mb 060, OS3.9).

The game goes well and suddenly freezes on some point (level 8 up to 14), even on single player mode.

Updating JST will cure the problem?
rkauer is offline  
Old 20 September 2010, 09:09   #11
Hungry Horace
Wipe-Out Enthusiast

Hungry Horace's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: .
Age: 36
Posts: 2,477
i still think a comparrison between the JST code and the WHD slave code would be a good idea (perhaps something is missed on the WHD)
Hungry Horace is offline  
Old 26 November 2010, 18:57   #12
Psygore
Moderator

Psygore's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: France
Posts: 482
Atm, the slave supports only 2 disks versions SPS #901,2089,2238 (it should work without any prob) and 1 disk version #270 (but protection check fails, versions #132,1977 too).
For info:
- '1 disk' version doesn't contain the special levels (awesome, beast1&2 and menace) data sound/gfx are removed.
- #2238 has 2 differents levels (ie. 'Something weighting on your mind?' instead of 'Walk to the web rope')
Psygore is offline  
Old 16 December 2010, 14:48   #13
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 35
Posts: 7,924
Ah interesting info thanks...
killergorilla is offline  
Old 28 January 2011, 17:37   #14
Mick
Registered User

 
Join Date: Jan 2004
Location: England
Posts: 195
I can confirm this.

I am using the 2 disk version from whdownload I thought I would have a blast on fun mode... I had got to about the 10th level and it froze up solid with the music continuing and pressing F10 to exit worked.

I'm running an A1200 with Blizzard VI 64MB and a very basic WB3.1 install.

Is it because I didn't use original disks to install? I thought whdownload already did?

Thanks.
Mick is offline  
Old 28 January 2011, 17:53   #15
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 39
Posts: 24,032
Quote:
Originally Posted by Mick View Post
Is it because I didn't use original disks to install? I thought whdownload already did?
If you downloaded from WHDownload.com then you don't need to install it yourself... in fact you can't. Anyway, it seems there is still a bug in the slave itself. Has WHDLoad created a crash dump?
TCD is offline  
Old 28 January 2011, 18:42   #16
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 5,571
Quote:
Originally Posted by Mick View Post
Is it because I didn't use original disks to install?
It's because of a protection check, the slave doesn't support all versions of Lemmings, see Psygore's post above.


Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Has WHDLoad created a crash dump?
Mick already answered that question:
Quote:
Originally Posted by Mick View Post
I had got to about the 10th level and it froze up solid with the music continuing and pressing F10 to exit worked
Which means: no.
StingRay is offline  
Old 28 January 2011, 19:11   #17
Mick
Registered User

 
Join Date: Jan 2004
Location: England
Posts: 195
Quote:
Originally Posted by TheCyberDruid View Post
Anyway, it seems there is still a bug in the slave itself. Has WHDLoad created a crash dump?
Where would it be located? I can check just to be certain but I did exit normally.
Mick is offline  
Old 28 January 2011, 19:20   #18
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 45
Posts: 10,738
Would be probably in c: by default, but only if whdload really crash.
Retro-Nerd is online now  
Old 28 January 2011, 19:54   #19
Mick
Registered User

 
Join Date: Jan 2004
Location: England
Posts: 195
I can confirm that there is definitely nothing in c: and that's where I have WHDLoad installed to.
Mick is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PCMCIA fault: DOS error code 225 - Not a valid DOS disk 4am support.Hardware 2 07 April 2012 11:20
Lemmings one disk version Old Fool request.Old Rare Games 8 04 April 2012 11:10
Lemmings 1-disk version Gaula92 request.Old Rare Games 3 02 May 2011 17:42
Lemmings ADF to Disk Dreedo support.Games 7 03 December 2010 12:00
Lemmings (1 disk version) Avanze request.Old Rare Games 19 19 April 2003 17:12

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.26083 seconds with 12 queries