English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.Other

 
 
Thread Tools
Old 13 October 2019, 19:59   #1
Blitter
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: UK
Posts: 26
Topaz Font - screengrab of various sizes

I understand the WorkBench 1.3 system font Topaz came in sizes 8, 9 and maybe a couple of other larger sizes (on disk)?


Does anyone have screengrabs of them to compare one size to the other?
Blitter is offline  
Old 13 October 2019, 21:45   #2
Thomas Richter
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Location: Germany
Posts: 275
Topaz comes in two sizes in ROM, topaz.8 which uses an 8x8 font container, and topaz.9 using an 10x9 container. There is a topaz.11 on disk, using an 8x11 container. The container sizes did not change, but the font changed from the 1.x family to the 2.x/3.x series. While topaz is a serif font in 1.x, it became a sans serif font in 2.x/3.x.
Thomas Richter is offline  
Old 14 October 2019, 04:01   #3
clenched
Registered User

 
Join Date: Sep 2008
Location: Gainesville U.S.A.
Posts: 695
Not a screen grab but ripped using Maptapper. Load kickstart or font. Multiply cell width by 192. That's your overall width. Set height by its name. These are ROM 8,9 and Disk 11. Some trivia noticed: ROM 8 has a bar just left of ® not present in the other two. Disk 11 "0" slash goes opposite direction.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	topaz.png
Views:	30
Size:	5.6 KB
ID:	64759  
clenched is offline  
Old 14 October 2019, 04:11   #4
Blitter
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Location: UK
Posts: 26
Awesome, thanks Clenched.
Blitter is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Topaz.font 8x16 redblade request.Other 2 26 December 2014 18:06
1.3 Topaz font Anakirob request.Other 11 04 March 2012 14:27
Topaz font.. code for grabbing it from the OS h0ffman Coders. General 3 24 June 2011 00:59
Why can't I open the Topaz-font in a boot block? Leffmann Coders. General 13 19 May 2010 22:52
App to edit fonts like topaz.8 and topaz.9? Photon support.Apps 8 17 July 2008 21:32

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06849 seconds with 14 queries