English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 21 June 2019, 11:56   #1
iRonNuke
Registered User

 
Join Date: Jun 2019
Location: Huskvarna
Posts: 8
Questions about Cyberstorm MK2 68060 @ 66 MHz

Hi I have some questions about Cyberstorm MK2 68060 (or 68060 accelerators in general).

I want to get the most out of my current setup, how do I achieve that? Currently running WB 3.9 with BlizKick to 3.9 ROM. Running PFS3. How to achieve fastest possible RAM access and CPU performance (in software)?
In SysInfo I can't enable cache CacheBack, is that an issue? All other caches are enabled.
I have tried like CopyMemQuick and simular softwares, in pure performance are there some difference?

Why I ask, is because I want to get like Quake and AmiDuke to run as fast as possible I also have Cybervision 64/3D, running CyberGraphics 3.x I think? Any performance increase with 4?

Also, can you guys post some benchmark results of simular systems (68060, in any benchmark programs) so we can compare?

Sorry if this is posted in the wrong section..
iRonNuke is offline  
Old 21 June 2019, 13:05   #2
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,449
Use hsmathslibs (not free), fblit, copymem060, blazewcp.

The phase 5 060 lib is fractionally faster than mmulibs

Quake is still not that fast at 66mhz. You need to bump to 72/80mhz (which the csmk2 is unlikely to achieve unless you mod it to halve the memory clock) like can be achieved on a 1260 or Warpengine in order to get fast enough fps to get most out of the game.

Cybergraphics might allow quake to run in rtg, and that might be a little faster than cpu c2p
trixster is offline  
Old 21 June 2019, 13:32   #3
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,551
Cybervision 64/3D is slow on about everything 3D, Descent is playable on max 320x400, other games 320x240/200 except Payback which struggles to play.
zipper is offline  
Old 21 June 2019, 23:06   #4
deling
Registered User

 
Join Date: Sep 2017
Location: Moon
Posts: 91
if you want fast quake with CS MK2 060 you have to use mediator with voodoo 3
I have 060 50 mhz and with voodoo 3 I have about 18 fps resolution 512x384
Quake is very playable
deling is offline  
Old 22 June 2019, 12:51   #5
iRonNuke
Registered User

 
Join Date: Jun 2019
Location: Huskvarna
Posts: 8
Thanks for all the replies.

Last edited by iRonNuke; 22 June 2019 at 13:09.
iRonNuke is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ACA1233n Vs Blizzard mk2 1230/50 mhz with 6882 FPU Pjeff18 support.Hardware 18 11 September 2018 17:27
68060 100 mhz or more? alex68 Coders. Asm / Hardware 21 29 March 2016 21:31
68060/50 Mhz available at Vesalia.de emuola Amiga scene 18 07 February 2016 04:27
FOR SALE: CyberStormPPC 604e 200MHz 68060/50 MHz JiggyMF MarketPlace 3 20 September 2010 11:27
Cyberstorm MK3 68060 50 Mhz scsi 128 Mb for sale !! Effy MarketPlace 3 31 May 2005 13:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06392 seconds with 13 queries