English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 14 October 2019, 00:34   #1
alie
Registered User

 
Join Date: Sep 2019
Location: L'Aquila
Posts: 2
A600+Furia with Kickstart 3.1.4 boot issues

Hello,
I am currently restoring my old Amiga 600HD, I bought a Furia, CF-IDE (and an SD-IDE) and CHIP ram expansion with an RTC. I'm waiting to have some time to recap it (hopefully soon).

Originally it comes with Kickstart 37.300 (limited at 40mb for the boot partition). Recently I also bought the digital download of 3.1.4 and a burnt
3.1.4 Kickstart.

At first it was not booting at all, reading around I found that the new expansion.library is the culprit, switching off the CPU caches and setting my SYS boot priority greater than 3 (before the CF card), I'm able to boot to maprom a custom Kickstart with the old expansion.library from 3.1 and a patched card.device found in a polish forum (I also found it linked here as cardres.lha).

Is there a way to avoid all these startup issues? I also tought about upgrading my Furia firmware to the last version, but, right now I don't have my tools.

A foto of my furia when I installed it: https://lorenzo.giuliani.me/images/a...lean-furia.jpg

Last edited by alie; 14 October 2019 at 03:29.
alie is offline  
Old 15 October 2019, 15:23   #2
EzdineG
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Springfield, MO
Posts: 259
Alie, i had the same issues as you did booting my Furia with 3.1.4. I had to disable caches or the machine would hard lock at boot with the IDE LED stuck on.

The problems were fixed when I updated the card to the latest firmware. Mine is an older white pcb version purchased from Lotharek’s site directly about 2 years ago.
EzdineG is offline  
Old 15 October 2019, 18:17   #3
alie
Registered User

 
Join Date: Sep 2019
Location: L'Aquila
Posts: 2
Thanks for the info, as I suspected it’s possible that upgrading the firmware would actually fix the annoyance.

I’ll upgrade as soon as I can!
alie is offline  
Old 15 October 2019, 22:08   #4
Mark sealey
Registered User

Mark sealey's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Nottingham
Posts: 278
Ahh.....yes had this on my Furia too....made a custom Rom with the os3.1 expansion.Library instead of the os3.1.4 version....worked ok....appeared to be faster....not 100% stable though....booted without going into the early start up menu....I also removed the card.device also.....that improves things.


Im currently using a custom 3.9 rom with classicWB3.9
Mark sealey is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to create Dual boot Kickstart for A600 kipper2k support.Hardware 93 31 December 2017 17:29
Kickstart Issues Macca project.ClassicWB 3 12 May 2013 22:36
A600 dual kickstart, dual boot drive TreacleWench Hardware mods 41 18 May 2012 13:02
A600 Kickstart upgrade = longer boot time! PowerPie5000 support.Hardware 12 17 January 2010 15:30
3.1 Kickstart A600 slow boot kipper2k support.Hardware 14 05 July 2009 12:48

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08806 seconds with 15 queries