English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 02 May 2017, 08:01   #41
prynhart
 
Posts: n/a
Another option for SCSI (instead of SCSI2SD v5) ?

This looks really cool - has anyone tried this on a A2091 (or similar) ?

http://hackaday.com/2017/05/01/the-r...a-scsi-device/

Thanks,

Patrick

Last edited by prynhart; 02 May 2017 at 08:02. Reason: Added Thanks :)
 
Old 04 May 2017, 13:57   #42
kolla
Banned
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 1,899
Quote:
Originally Posted by Pat the Cat View Post
A post with zero useful information content in it.
I disagree, it was 100% useful content.
kolla is offline  
Old 10 July 2019, 03:42   #43
Rodeo
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Sweden
Posts: 10
Nice spams, usefull information about the rascsi. Anyway i just ordered pcbs. Adios!
Rodeo is offline  
Old 10 July 2019, 09:14   #44
hyami
Registered User

 
Join Date: Sep 2017
Location: Netherlands
Posts: 10
Hi Rodeo,
Will you write a review about it?
hyami is offline  
Old 09 August 2019, 16:58   #45
Rodeo
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Sweden
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by hyami View Post
Hi Rodeo,
Will you write a review about it?
Sure, i just got the pcbs in my hand today. I need to check them out and order components.
This could take awhile. Just had My vacation and out of money until my next paycheck the 25 aug.

I hope the cad design is correct though
And i can test this on my Gvp040, and some scsi 500 sidecars too
Rodeo is offline  
Old 09 August 2019, 20:42   #46
nogginthenog
Amigan

 
Join Date: Feb 2012
Location: London
Posts: 867
Did you design your own circuit from the schematic or use an existing design?
nogginthenog is offline  
Old 10 August 2019, 17:02   #47
Rodeo
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Sweden
Posts: 10
Existing design. But even developer has not tested it yet what i know of.
Rodeo is offline  
Old 13 September 2019, 10:34   #48
Rodeo
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Sweden
Posts: 10
Built one yesterday, Activity led is flashing.
But i dont find the default image *.hds file.
Will look into it again later today.
Rodeo is offline  
Old 13 September 2019, 12:16   #49
Rodeo
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Sweden
Posts: 10
Built one yesterday, Activity led is flashing when power is on.
But i dont find the default image *.hds file.
Will look into it again later today.

Anyone knows what ID gvp040 combo is?

Scsi Controller id is 0 i think?
So my image should have a id between 1-7?
Also the RaScsi has no termination. That i have to solve by using a hdd at the end of the scsi chain.leds on RaSCI and hdd was constant and no boot before i went to bed. Now when i Think of it the default id on img is 0. Rascsi got terminated. But img 0 and Controller 0. Might got it to hang the whole thing?
Rodeo is offline  
Old 13 September 2019, 12:21   #50
Rodeo
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Sweden
Posts: 10
Im using hdtoolbox to try detect the image ofcourse. Since amiga cant find it auto. Unless i have a amiga RDB img. In one of the supported formats.
Rodeo is offline  
Old 13 September 2019, 13:11   #51
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,927
Most SCSI controllers are ID 7.
idrougge is offline  
Old 13 September 2019, 16:09   #52
Rodeo
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Sweden
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by idrougge View Post
Most SCSI controllers are ID 7.
Had some googling during lunch,
You are right, according to gvp manual and ralph babel the controller ID is 7. And 0-6 should work.
Rodeo is offline  
Old 14 September 2019, 01:03   #53
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,927
To to be more specific, a drive totally without jumpers will be identified with ID 0. One with all jumpers set will be set as ID 7. Hence, it makes sense for the controller to be set as ID 7 (no cost involved) or it would collide with unjumpered drives.
idrougge is offline  
Old 15 September 2019, 22:42   #54
Rodeo
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Sweden
Posts: 10
Finaly!

The pcb design was wrong.
Not my fault i just ordered someone else (untested) design. So i made another adapter board between rascsi and my Raspberry zero. To change a bunch of gpio pins.

Now its working.

The design can probably work. By recompiling the software with the right pin config.

But i stumbled on a baremetall software which boot in a sec. That i think has no source.
Who wants to wait some minutes for a linux dist to boot before you power on your amiga. The baremetal can be shut off anytime.
Rodeo is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raspberry Pi Zero emulation LizardKing support.OtherUAE 8 14 August 2016 12:39
Raspberry Pi 3 out Retroplay Retrogaming General Discussion 63 11 March 2016 19:05
raspberry pi setup amig060 New to Emulation or Amiga scene 5 08 January 2016 15:49
Raspberry Pi 2 amigafreak68k support.FS-UAE 67 31 October 2015 23:52
Keyrah V2 on Raspberry Pi Boom^ support.Hardware 3 22 February 2015 01:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07807 seconds with 15 queries