English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. Contest

 
 
Thread Tools
Old 08 March 2019, 00:28   #821
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 45
Posts: 1,427
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul
2 Whdload icons made by me

Attached Files
File Type: zip Rygar-Whdload-icons.zip (13.4 KB, 20 views)
Foul is offline  
Old 08 March 2019, 00:41   #822
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,184
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by Foul View Post
2 Whdload icons made by me

kind of beauty.

I can also make an icon from my X68000 copy package
dlfrsilver is offline  
Old 08 March 2019, 01:25   #823
alpine9000
Registered User

 
Join Date: Mar 2016
Location: Australia
Posts: 727
This game should be called RygAGAr
alpine9000 is offline  
Old 08 March 2019, 04:21   #824
lmimmfn
Registered User

 
Join Date: May 2018
Location: Mullingar
Posts: 52
Quote:
Originally Posted by alpine9000 View Post
This game should be called RygAGAr
RyAGAr would be better
lmimmfn is offline  
Old 08 March 2019, 04:51   #825
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 37
Posts: 3,377
RygarAGA!
Hewitson is offline  
Old 08 March 2019, 09:19   #826
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,253
@mcgeezer robinson5 suggests $FF00. I'm performing this after having read, but I guess that it doesn't make a great difference.

Note that on V0B I tested the writes to this register, and nothing came out. But it seemed to work. But it's WinUAE (where the behaviour is simulated, but you never know with those awful extra button read methods)

Following the versions with whdload patch will probably be a bit difficult to follow. Not sure if I'll create one at each beta.

Last edited by jotd; 08 March 2019 at 09:28.
jotd is offline  
Old 08 March 2019, 10:14   #827
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,258
FF00 vs CC00: makes no difference if 3rd button is not needed.
Toni Wilen is offline  
Old 08 March 2019, 21:08   #828
trydowave
Registered User
trydowave's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: N/A
Posts: 823
im having trouble loading the adf by mounting it on my A1200. do i have to create a floppy for it to work?

Any news on the whdload fix as i might just try that instead.
trydowave is offline  
Old 08 March 2019, 21:31   #829
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,483
Quote:
Originally Posted by trydowave View Post
im having trouble loading the adf by mounting it on my A1200. do i have to create a floppy for it to work?

Any news on the whdload fix as i might just try that instead.
No, the ADF is bootable.

Did you disable all of your external drives so you get the maximum chip ram?

Can you provide a screen shot?
mcgeezer is online now  
Old 08 March 2019, 22:01   #830
ross
Per aspera ad astra

ross's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Crossing the Rubicon
Age: 49
Posts: 2,166
Quote:
Originally Posted by trydowave View Post
im having trouble loading the adf by mounting it on my A1200. do i have to create a floppy for it to work?

Any news on the whdload fix as i might just try that instead.
In the Zone you can find the WHDLoad version (RygarWHD.zip)

By 'mounting' do you mean inserting the ADF in a WB environment and try to start the exe from it?
ross is offline  
Old 09 March 2019, 13:17   #831
Irek´72
´040 User
Irek´72's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Emsland/Germany
Age: 47
Posts: 419
I tried the WHDLoad and ADF version of this game on two Amigas and it seems that the main character's jump does not work at all (A1200 /40 /128MB) or only for a short time (A1200 /20 /4MB). However, everything seems to work properly on WinUAE.
Irek´72 is offline  
Old 09 March 2019, 13:36   #832
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,483
Quote:
Originally Posted by Irek´72 View Post
I tried the WHDLoad and ADF version of this game on two Amigas and it seems that the main character's jump does not work at all (A1200 /40 /128MB) or only for a short time (A1200 /20 /4MB). However, everything seems to work properly on WinUAE.
which version of the ADF did you use?
mcgeezer is online now  
Old 09 March 2019, 13:52   #833
Irek´72
´040 User
Irek´72's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Emsland/Germany
Age: 47
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by mcgeezer View Post
which version of the ADF did you use?
I think that I use the newest version from 02.03.
Irek´72 is offline  
Old 09 March 2019, 14:13   #834
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,483
Quote:
Originally Posted by Irek´72 View Post
I think that I use the newest version from 02.03.
On the title screen what version does it say?

It could be 0.6, 0.7, 0.10 or 0.11
mcgeezer is online now  
Old 09 March 2019, 15:06   #835
Irek´72
´040 User
Irek´72's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Emsland/Germany
Age: 47
Posts: 419
Version 0.11
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	RygarEAB0B_002.png
Views:	61
Size:	11.3 KB
ID:	62378  
Irek´72 is offline  
Old 09 March 2019, 15:13   #836
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,258
Does button stop also working (or only works once) in WinUAE if you change Game Ports panel device type from "default" (or "gamepad") to "Joystick"?
Toni Wilen is offline  
Old 09 March 2019, 17:22   #837
Nightshft
Registered User

Nightshft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Austria
Age: 44
Posts: 184
Movement, jump and the game itself work fine on my A1200/28Mhz/4MB.
(The only bugs in my setup are graphical glitches)

Rygar 0.11(=V 0B) loaded from physical floppy. A1200 with Blizzard 1220/4.

Ideas:
Both Buttons on your Joystick working well?
You dont have Autofire switched on?
Maybe try a joystick test.

Edit:
Some weeks ago i tried a dozen of joystick testers and one of the best is from cret. It also checks for the 2nd button. Uploaded it to the zone for anybody interested.

Last edited by Nightshft; 09 March 2019 at 17:30.
Nightshft is offline  
Old 09 March 2019, 18:36   #838
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,253
Irek have you tried the whdload version in the zone? because it seems to depend on the joystick used, and I think I fixed some missing instruction in the whdload fix.

This 2nd button "war" could go on and on. Even some commercial games from the 1990s had broken 2nd button support because the testers had some "nice" joysticks (or CD32 pads). I've fixed a couple of those.
jotd is offline  
Old 09 March 2019, 18:48   #839
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,483
It wouldbe good to get some concise technical guidance on how to implement this properly.

Perhaps i havent done it right, my understanding is that ineed to write to potgo and then at least 4 scanlines after i need to read potgor.

I use a monster joystick and a sega cd32 pad...

Perhapsi need to widen the time between write and read.
mcgeezer is online now  
Old 09 March 2019, 18:56   #840
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,258
You only need to write once to POTGO if you only need to read normal digital joystick button 2 (and optionally 3), it is described in HRM (Interface hardware chapter, Digital IO on the controller port. "These lines can be also used for button input"..).

Only CD32 pad need more complex method.

EDIT: There is confusing information floating around because POT lines can work at least in 3 different configurations. (read variable resistor = analog joystick/paddle, normal I/O pin, I/O pin with internal pullup. Analog joystick mode can be also used to read digital buttons but it just makes it much more complex without any gains)

Last edited by Toni Wilen; 09 March 2019 at 19:02.
Toni Wilen is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (1 members and 2 guests)
malko
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Entry: Rygar AGA Edition mcgeezer Coders. Entries 75 28 February 2019 21:41
On the Ball - World Cup Edition AGA djcasey request.Old Rare Games 4 25 January 2013 13:39
On The Ball League Edition AGA , Player Manager 2 StarEye Games images which need to be WHDified 11 22 January 2010 19:21
The Vague #1 AGA-RTG edition is released ! kas1e Amiga scene 12 30 October 2007 01:27
On The Ball: World Cup Edition AGA CodyJarrett request.Old Rare Games 11 27 May 2003 07:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.14588 seconds with 16 queries