English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 July 2009, 14:49   #1
Neil
 
Posts: n/a
WinUAE time compression/speed up

Hello everyone! I like to play the Settlers 1 on WinUAE but as anyone familiar with the game will know, it's very slow paced. So I was wondering if there is a way to speed up the emulation? (I'm not talking about performance, it runs very smooth). I'd like to finish the game before I retire. Thank you
 
Old 11 July 2009, 14:59   #2
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,590
You can always use WinUAE's turbo mode (end+pause/break). I'm not sure if the game is still playable then though.
StingRay is offline  
Old 11 July 2009, 15:40   #3
Neil
 
Posts: n/a
That just mutes the sound. I'm using version 0.8.25. I tried to download the new version but it doesn't work, whenever I mount my harddrive it just says software failure.

Edit: fixed it by not selecting 68060 CPU.

Last edited by Neil; 11 July 2009 at 15:46.
 
Old 11 July 2009, 15:48   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,567
FPS Adj. in Display-panel.
Toni Wilen is offline  
Old 11 July 2009, 16:04   #5
Neil
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
FPS Adj. in Display-panel.
Thank you!!


However, the sound is out of sync and crackly, even at normal speed. Why?
 
Old 11 July 2009, 18:05   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,567
Quote:
Originally Posted by Neil View Post
Thank you!!


However, the sound is out of sync and crackly, even at normal speed. Why?
What do you mean? There is no option to enable or disable fps adj...
Note that it is incompatible with vsync.
Toni Wilen is offline  
Old 11 July 2009, 18:53   #7
Neil
 
Posts: n/a
The sound is crackly and out of sync. When I click a button I don't get the pushing sound until a few seconds later. In my other version of WinUAE I could adjust the time lag for sound to fix the problem.
 
Old 11 July 2009, 19:13   #8
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 42
Posts: 5,888
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by Neil View Post
The sound is crackly and out of sync. When I click a button I don't get the pushing sound until a few seconds later. In my other version of WinUAE I could adjust the time lag for sound to fix the problem.
You talking about sound latency?
FOL is offline  
Old 11 July 2009, 19:14   #9
Neil
 
Posts: n/a
Yes.
 
Old 11 July 2009, 19:15   #10
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,567
Better create your config files from scratch, too many things have changed between 0.8.x and 1.x versions.
Toni Wilen is offline  
Old 11 July 2009, 19:19   #11
Neil
 
Posts: n/a
I have, but I cannot find the sound latency options in the new version.
 
Old 11 July 2009, 19:55   #12
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 42
Posts: 24,024
On the sound panel try to lower the 'Sound Buffer Size'. This should fix the lag.
TCD is offline  
Old 11 July 2009, 20:37   #13
Neil
 
Posts: n/a
Ok I have now fixed the lag

I've tried framerate adjust, but timed the game, and even at 99 it doesn't make a significant increase in speed and just distorts the sound.

However the turbo mode is useful! If silent
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amithlon speed in WinUAE? zevs support.WinUAE 4 18 May 2012 18:11
speed up Winuae Gaula92 support.WinUAE 4 01 April 2009 23:08
WinUAE speed frikilokooo support.WinUAE 5 30 September 2007 14:47
froggerng speed under winuae turrican3 support.Apps 11 05 July 2007 11:12
WinUAE Speed Rock_Lobster support.WinUAE 10 27 July 2005 17:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10654 seconds with 13 queries