English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 03 March 2007, 21:10   #1
Crashlander
Registered User
Crashlander's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: derbyshire
Posts: 11
Lha not a recognised command?

http://www.abware.net/guide_amigahd.php

I've succesfully extracted Lha.run in workbench, and all the commands are in the C drawer. problem is it now refuses to acknowledge lha as a command.
Typing in
lha x installer-43_3.lha

just comes up with

Lha unknown command

or something similar. Sorry for another whiney noob thread

any takers?
Crash
Crashlander is offline  
AdSense AdSense  
Old 03 March 2007, 21:25   #2
Codetapper
2 contact me: email only!

Codetapper's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Auckland / New Zealand
Posts: 3,135
Did you extract LhA to C: or somewhere else? It sounds like it's somewhere that is not in your path...
Codetapper is offline  
Old 04 March 2007, 22:04   #3
Crashlander
Registered User
Crashlander's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: derbyshire
Posts: 11
I moved the Lha.run file to C: and extracted it there. All the stuff extracted is all there in my C: drawer :S

PS: Very sorry, should have mentioned I am using kickrom 3.0 and WB1.3 as my WB3.0 adfs went missing during a reinstall last year and my disks have long since bit the dust

Edit: I seem to remember a command that can copy a file to ram.... resident? sommink? would that work?

Edit2: Contents of my C: drawer:
Lha.guide - lha.run - lha_68020 - lha_68040 - lha_68k - lha_68k.readme

Edit3: Looking at the guide again, these don't look like the files in the screenshot. Getting the sinking feeling WHDload can only be used with WB3.0 or better?

Last edited by Crashlander; 04 March 2007 at 22:14.
Crashlander is offline  
Old 04 March 2007, 23:19   #4
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: #DrainTwitterSpam
Age: 45
Posts: 2,284
Use google to find what you're missing...

WB1.3 guide is there for nostalgia, nothing else.
Anubis is offline  
Old 04 March 2007, 23:22   #5
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
How about:

lha.run x installer-43_3.lha

or

lha_68k x installer-43_3.lha

?
Ironclaw is offline  
Old 04 March 2007, 23:29   #6
Crashlander
Registered User
Crashlander's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: derbyshire
Posts: 11
Grrr... Ironclaw if I have to type in lha_68k x *game* every time I will personally blame you!

*cough*

But yeah thanx I'll try that
Crashlander is offline  
Old 04 March 2007, 23:33   #7
Anubis
Maj. Voodoo

Anubis's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: #DrainTwitterSpam
Age: 45
Posts: 2,284
you can rename file, but I really can't remember if installer will work with WB 1.3.

I was thinking its 2.x+.
Anubis is offline  
Old 04 March 2007, 23:33   #8
Ironclaw
Banned
Ironclaw's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ...
Age: 39
Posts: 3,313
Yes, of course you can rename them .
Ironclaw is offline  
Old 07 March 2007, 15:35   #9
Crashlander
Registered User
Crashlander's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: derbyshire
Posts: 11
Many thanx guys, I'm pretty much there now, but another problem has reared its head (is nothing ever easy with computers?? perhaps I'm just a bit fik )
Gonna start a new thread for it because its a bit o.t now.

Thanx guys, I'm nearly there!

Crash
Crashlander is offline  
Old 07 March 2007, 15:40   #10
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,349
why not install a hardrive with wb3.1 or 3.0 and then transfer the disk to your Amiga ? Wb 1.3 is mostly for nostalgy, imo
kriz is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LHA in command line for PC Vollldo request.Apps 2 04 March 2012 13:27
Need Help: Cant get SCSI Hard Drive recognised CU_AMiGA support.Hardware 9 25 January 2011 20:00
PCMCIA not recognised nixxjsteve support.Hardware 32 15 January 2011 23:22
SCA drive not recognised McVenco support.Hardware 9 26 April 2009 22:24
CF<>IDE not recognised by HDtoolbox Smiley support.Hardware 2 26 May 2006 07:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16594 seconds with 14 queries