English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 14 June 2017, 05:20   #1
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 140
ThoR's MMULib question

Is THoR's MMULib Workbench version specific, or, will it work on both 3.1 and 3.9?

Thanks!
kirk_m is offline  
AdSense AdSense  
Old 14 June 2017, 08:35   #2
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 895
Both
trixster is offline  
Old 14 June 2017, 18:31   #3
kirk_m
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Mandeville USA
Posts: 140
OK, I have a question about it then. I was using it with 3.1, and then installed a fresh 3.9 installation on another drive. 3.9 booted up reasonably quickly enough, but, after installing the mmulib on 3.9, the 2000 resets itself like 4-5 times during the boot process. I turned ECHO ON in the startup sequence to see what was going on, and the reboots occur at the setpatch stage. Each time it loads a set of modules, it resets, then, loads up another set the next go around, until it finally verifies all the modules are loaded, and brings up WB.
It did not do this with 3.1. Is this normal? It takes about 45 seconds now for the 040 equipped A2000 to boot now, since adding the MMUlibs.
kirk_m is offline  
Old 14 July 2017, 16:08   #4
kolla
Registered User
kolla's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 811
You should read the documentation, it spells out in detail how to avoid multiple reboots
kolla is offline  
Old 14 July 2017, 19:15   #5
daxb
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Germany
Posts: 1,810
Of course several reboots are not normal. OS3.1 and OS3.9 are very different. E.g. SetPatch, on 3.1 it can`t load modules or reset but 3.9 can. Just compare the command template. Like kolla already mentioned read the docs, it explains nearly everything. MMULib installation is different on 3.1 and 3.9. If you can`t get it working ask again or contact thor. You maybe also have a look at the new LoadModule what can help avoid reboots.
daxb is offline  
Old 14 July 2017, 19:31   #6
matthey
Banned
 
Join Date: Jan 2010
Location: Kansas
Posts: 1,284
Quote:
Originally Posted by kolla View Post
You should read the documentation, it spells out in detail how to avoid multiple reboots
Where in the documentation? I couldn't find it.

@kirk_m
Are you using SetPatch V44.38 on your 3.1 partition? If not, make a backup of your current SYS:C/SetPatch and copy this newer SetPatch to your 3.1 partition. AmigaOS 3.9 installs some reset surviving code and patches which AmigaOS 3.1 and the older SetPatch may not like. This can be tested by powering off your computer (or holding the three finger reset salute for about 20 seconds) and booting off the AmigaOS 3.1 partition. If there is no slow down, then this is your problem and SetPatch V44.38 may fix it.
matthey is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thor Keyfile dondilly request.Apps 7 08 May 2016 13:22
mmulib and whdload HanSolo Coders. System 5 09 January 2015 15:25
Thor News Reader Site Recovery mhoney support.Apps 2 27 December 2014 20:59
Amiga 1200...board revisions question / wire link modification question voyager_1701e support.Hardware 3 20 February 2014 13:32
Thor news program OPEN SOURCE PROJECT woody57 request.Apps 3 09 November 2005 02:46

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.15146 seconds with 12 queries