English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.UAE Wishlist

 
 
Thread Tools
Old 11 May 2005, 09:45   #1
zardoz
Zone Friend
zardoz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wales
Age: 47
Posts: 134
ISO mounting within WinUAE please

One of my bugbears when emulating CD32 is trying to get the disc to load. Often I mount a game with Alcohol and just get the no disc screen. This seems to be game specific? (Sorry, no examples...)

Nice if there was a CD tab in WinUAE where an ISO/mdf could be directly mounted.

cheers!!
zardoz is offline  
AdSense AdSense  
Old 11 May 2005, 13:41   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,534
No, sorry.

Most CD32 games have audio tracks and emulating CD Audio properly is very complex and not worth the trouble. (and I am not going to "support" ISO-only images with audio tracks ripped..)
Toni Wilen is offline  
Old 11 May 2005, 18:31   #3
wanderer
I want an A1000

wanderer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Pac-Land
Posts: 659
I think it would be nice to concentrate on 'pure' CD32 titles emulation. On certain games, WinUAE seems to get mixed up a bit when it's time to start/stop playing the cd-audio off the cd. Maybe this is CD-DVD drive properties-dependent?
wanderer is offline  
Old 16 May 2005, 08:27   #4
pgf
 
Posts: n/a
I'd like an option to use the old style cd system, that was used before; yeah, I know it didn't support any amiga goodies, but configuring AmiCDFS or ASIMcdfs can be a bear, sepecially the part where you try to get the files off of the cd....

[edit by akira: DO NOT WRITE YOUR SIGNATURE EVERYTIME YOU POST A MESSAGE. USE YOUR USERCP TO CONFIGURE THIS. READ OUR FAQS AND RULES PRIOR TO POSTING]

Last edited by Akira; 16 May 2005 at 20:47.
 
Old 16 May 2005, 09:01   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,534
Quote:
Originally Posted by pgf
I'd like an option to use the old style cd system, that was used before; yeah, I know it didn't support any amiga goodies, but configuring AmiCDFS or ASIMcdfs can be a bear, sepecially the part where you try to get the files off of the cd....
Don't be lazy, real Amigas also require CD filesystem, only difference is the name of the device

Seriously, old cd system's media change code was really ugly hack. I am not going to put it back.
Toni Wilen is offline  
Old 17 May 2005, 15:16   #6
amigauser
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom
Age: 71
Posts: 60
Quote:
Originally Posted by zardoz
One of my bugbears when emulating CD32 is trying to get the disc to load. Often I mount a game with Alcohol and just get the no disc screen. This seems to be game specific? (Sorry, no examples...)

Nice if there was a CD tab in WinUAE where an ISO/mdf could be directly mounted.

cheers!!
I mount my ISO files using Daemon Tools. Once it has been accepted I then boot up the WinUAE emulator and WinUAE automatically boots the ISO file. As far as I know the same should work for Alcohol 120%.
amigauser is offline  
Old 17 May 2005, 21:41   #7
zardoz
Zone Friend
zardoz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wales
Age: 47
Posts: 134
Quote:
Originally Posted by amigauser
I mount my ISO files using Daemon Tools. Once it has been accepted I then boot up the WinUAE emulator and WinUAE automatically boots the ISO file. As far as I know the same should work for Alcohol 120%.

Just seems a bit flaky - I couldn't get Team17's ProjectX/F17 CD booting just now (think I got it off BTTR) and it's accessible in Windows and the blue CD light flickers briefly in WinUAE .. but just doesn't boot.
I've got AMD XP2800 756Mb GeForceMX420 XPsp2 , alcohol 1.9.2, WinUAE0.9.92
Attached Files
File Type: uae CD32.UAE (10.4 KB, 222 views)
zardoz is offline  
Old 18 May 2005, 09:07   #8
amigauser
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: United Kingdom
Age: 71
Posts: 60
Smile

Quote:
Originally Posted by zardoz
Just seems a bit flaky - I couldn't get Team17's ProjectX/F17 CD booting just now (think I got it off BTTR) and it's accessible in Windows and the blue CD light flickers briefly in WinUAE .. but just doesn't boot.
I've got AMD XP2800 756Mb GeForceMX420 XPsp2 , alcohol 1.9.2, WinUAE0.9.92

First point, I think you need to select the 68020+FPU processor.

Second point, are the CD32 Kickstart rom and Extended rom in the directories specified in your configuration file?
If you change the processor and the rom files are in the right place then you should be able to mount the iso/bin file of the Team 17 CD with alcohol and when you boot up WinUAE it should run the file.
amigauser is offline  
Old 18 May 2005, 17:51   #9
zardoz
Zone Friend
zardoz's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wales
Age: 47
Posts: 134
i've got all the roms in the right place and cds sometime do boot. I do wonder how it knows which drive the cd might be in?
zardoz is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange CD ISO issue in Winuae TreacleWench support.WinUAE 5 30 November 2012 15:44
Amiga Forever 2012 & Mounting ISO files dcms61 support.Amiga Forever 25 05 November 2011 01:24
Mounting Amiga HDD Win (winuae) or OSX Wasagi support.Hardware 11 18 June 2010 19:41
Mounting CD image in new WINUAE christianlucio support.WinUAE 8 06 May 2010 02:22
Mounting Native PC(formatted) harddisk as a Harddisk for WinUAE/E-UAE Zetr0 support.Hardware 10 01 June 2006 14:04

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06811 seconds with 14 queries