English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 11 November 2018, 15:31   #1
spidi
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wroclaw/Poland
Posts: 215
7-bit hardware

SDRAM memory tamed memory works in Amiga 500.
PCB (prototype) containing the SDRAM controller.


spidi is offline  
Old 11 November 2018, 16:59   #2
8 Bit Dreams
Retro maniac

8 Bit Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: near Munich / Germany
Posts: 440
Oh! Cool!
That one already exists:
http://www.amibay.com/showthread.php...d-CDTV-RAM-IDE
This has Oktagon/Oktapussy rom on board, so no need scsi.device Kickstart, nor OVR/INT2 wires...

Last edited by 8 Bit Dreams; 11 November 2018 at 17:35.
8 Bit Dreams is offline  
Old 11 November 2018, 17:50   #3
spidi
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wroclaw/Poland
Posts: 215
Quote:
Originally Posted by 8 Bit Dreams View Post
Oh! Cool!
That one already exists:
http://www.amibay.com/showthread.php...d-CDTV-RAM-IDE
This has Oktagon/Oktapussy rom on board, so no need scsi.device Kickstart, nor OVR/INT2 wires...

This is only part of my way to achieving a new turbo card and this hardware is not likely to be mass-produced.
spidi is offline  
Old 11 November 2018, 22:09   #4
8 Bit Dreams
Retro maniac

8 Bit Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: near Munich / Germany
Posts: 440
I see an oscillator on the card, how fast RAM is 25Mhz?
8 Bit Dreams is offline  
Old 11 November 2018, 22:39   #5
spidi
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wroclaw/Poland
Posts: 215
Quote:
Originally Posted by 8 Bit Dreams View Post
I see an oscillator on the card, how fast RAM is 25Mhz?

I used 50MHz.
spidi is offline  
Old 11 November 2018, 22:43   #6
8 Bit Dreams
Retro maniac

8 Bit Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: near Munich / Germany
Posts: 440
Quote:
Originally Posted by spidi View Post
I used 50MHz.
Yes, it will work just fine even at 50Mhz, since these SDRAM chip is running @166Mhz
8 Bit Dreams is offline  
Old 14 November 2018, 17:34   #7
jediknight
Registered User

 
Join Date: Feb 2016
Location: bolton
Posts: 144
put an 060 on it sweet
jediknight is offline  
Old 24 November 2018, 15:42   #8
hlide
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: VIGNEUX SUR SEINE
Posts: 13
Was wondering... suppose you have this card, a CPU riser card and a 68030TK@50MHz with the 64MB addon board. I suppose this card is adding 8MB through ZORRO II bus. And the 64MB through ZORRO III bus. Putting the CPU riser card above the 8MB card (IDE off) instead of the original CPU and the 68030TK above the CPU riser card, would it total up to 72MB?
hlide is offline  
Old 09 January 2019, 11:46   #9
spidi
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wroclaw/Poland
Posts: 215
Wicher 508 for Amiga CDTV
8MB Fast Ram (on SDRAM memory) and IDE Controller (requires Kickstart 3.x and BootRom 2.7)


[ Show youtube player ]

[ Show youtube player ]

[ Show youtube player ]

[ Show youtube player ]

Last edited by spidi; 10 January 2019 at 14:05.
spidi is offline  
Old 04 May 2019, 17:30   #10
spidi
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wroclaw/Poland
Posts: 215
Wicher CDTV is ready.

It is a simple memory extension with an IDE controller that requires Kickstart> = 2.05 (37.350) - 3.x recommended.
Wicher CDTV has 8MB SDRAM memory and IDE controller.


Soon it will be on sale.




spidi is offline  
Old 11 May 2019, 17:27   #11
Omolungo
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Livorno, Italy
Posts: 356
Looking forward to it
Omolungo is offline  
Old 11 June 2019, 12:48   #12
8 Bit Dreams
Retro maniac

8 Bit Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: near Munich / Germany
Posts: 440
Im courious, does JP15 need to be open in order to boot from IDE?
CDROM still work even with this card installed,(Extended ROMS enabled)?

Last edited by 8 Bit Dreams; 11 June 2019 at 12:54.
8 Bit Dreams is offline  
Old 11 June 2019, 13:56   #13
spidi
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wroclaw/Poland
Posts: 215
Quote:
Originally Posted by 8 Bit Dreams View Post
Im courious, does JP15 need to be open in order to boot from IDE?
CDROM still work even with this card installed,(Extended ROMS enabled)?
You do not need to disconnect the Extended ROM to run the IDE controller. It is necessary to have the best KICKSTART 3.1

See the movie [ Show youtube player ]
spidi is offline  
Old 12 June 2019, 21:58   #14
Omolungo
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Livorno, Italy
Posts: 356
When will it arrive to reseller shops?

I still don't find it and also on your web page details on the product are still missing
Omolungo is offline  
Old 12 June 2019, 22:36   #15
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 889
Any plans for a CDTV compatiable accelerator?

What is a status of SPI controller?
utri007 is offline  
Old 12 June 2019, 23:14   #16
RoC
Registered User

 
Join Date: May 2011
Location: Italy
Posts: 120
Same question here. Waiting to buy the CDTV one, which is said to be capable to overcome the booting constraint.
RoC is offline  
Old 13 June 2019, 00:20   #17
spidi
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wroclaw/Poland
Posts: 215
Quote:
Originally Posted by Omolungo View Post
When will it arrive to reseller shops?

I still don't find it and also on your web page details on the product are still missing

The first batch of WicherCDTV has been sent to first reseller (it should arrive within a maximum of 1.5 weeks).
When I receive confirmation from the reseller, I will put information on my Website.


As for the SPI controller for the Clock port, the final work on the basic driver package is in progress.
spidi is offline  
Old 16 June 2019, 21:44   #18
spidi
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wroclaw/Poland
Posts: 215
One of my drawer projects



[ Show youtube player ]
spidi is offline  
Old 20 June 2019, 01:03   #19
spidi
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Wroclaw/Poland
Posts: 215
My development kit consists of a De0-Nano and a board that matches signals to the MC68000 processor socket.
Now the 68000 softcore is clocked at 7MHz and DiagROM can be run without problems.





spidi is offline  
Old 20 June 2019, 10:37   #20
hooverphonique
ex. demoscener "Bigmama"
 
Join Date: Jun 2012
Location: Fyn / Denmark
Posts: 950
Interesting. The smaller chips are for level shifting, I reckon, but what is the CPLD for?
hooverphonique is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SD2IEC - C64 Hardware Device Review (Future was 8 bit) Neil79 Retrogaming General Discussion 21 10 November 2014 12:40
REQ: 17-Bit Artwork 2 (1988-04)(17-Bit Software) Sea7 request.Demos 5 13 May 2011 01:07
8 bit to optimized 6 bit palette histogram improvements needed NovaCoder Coders. General 0 14 April 2011 02:13
Bit of hardware pron Jimbo Hardware pics 2 14 November 2010 10:50
First Bit of Amiga Hardware.... asm1 support.Hardware 2 14 February 2009 13:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 06:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08959 seconds with 15 queries