English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 26 March 2016, 19:09   #1
Viserion
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Oslo/Norway
Posts: 259
Aridane network setup

Spent a deal of hours trying to get my A2000 with a GVP G-Force 030 (8 MB)accelerator and a GVP 4000 HC+8 (8mb).

I have used this guide to install amiTCP 3.0b .

I have changed the values to fit my setup, as I for example use aridane.device in Devs:Networks.

I also, on the basis of readme in the driver package downloaded from aminet, added a file called aridane0.config in Prefs:Env-Archive/Sana2. The file contains 10BASET (also tried "10BASET") but appears to make no difference.

I also tried without this file, as with a AridaneII, some have gotten it working by removing a similar file.

For me, it has made no difference.

Another thing probably worth mentioning is that there is 4 leds on the card, and from the back of the Amiga, the first on is off, 2 and 4 is constantly on, and 3 is blinking as is typical when connecting a cable to a network card.

My system is a bit odd in that it takes some time to get it started, and then it springs to life. I use the on board SCSI with a Gururom adapter on the G-Force.

I have Kickstart 3.1.

When booting into WB 3.1 I get a AmiTCP Log telling me that "[err ]: OpenDevice: Device or unit failed to open"

I tried to ping, but nothing apart from localhost(127.0.0.1) works.

I am a little short on ideas that I can try to make this work.
Viserion is offline  
Old 27 March 2016, 01:33   #2
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,679
There is a diagnosis program on the Ariadne install disk.

Last edited by idrougge; 27 March 2016 at 03:57.
idrougge is offline  
Old 27 March 2016, 03:03   #3
Viserion
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Oslo/Norway
Posts: 259
I have tried that, and it detects something, but most values is 0 from the quick look I did.
Viserion is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network Setup issue Greyspirit support.WinUAE 5 19 July 2015 05:37
Best network setup? Dreedo Amiga scene 3 11 October 2011 20:11
Networking A1200 How To Setup Network With SMB Connect crazyegg support.Apps 14 26 November 2008 04:08
PCMCIA network setup problems Bane support.Hardware 29 11 February 2008 16:58
Network PC icewizard2k5 support.Apps 5 07 March 2005 01:49

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06158 seconds with 13 queries