English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. Asm / Hardware

 
 
Thread Tools
Old 14 June 2013, 19:09   #1
Apollo
Registered User

Apollo's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Age: 44
Posts: 125
SECTION statement and the CHIP/FAST attribute

Is it true that there is no kind of a 'fallback' declaring a section to be located in fast mem, e.g.
Code:
section myCode,code,fast
So, it won't be automatically located into chip mem? So, is there an order declaring it only as
Code:
section myCode,Code
Takes fastmem precedence over chipmem regarding the latter section statement? Sorry for asking this, but I didn't found precise information.
Apollo is offline  
Old 14 June 2013, 19:58   #2
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,146
if you declare _F or fast (depending on the used assembler), the section in question will be loaded to fast memory, if no fast mem is available, an out of memory error will occur. If you omit the _F/fast specifier, the section will be loaded to fast mem if available, otherwise chip mem will be used.
StingRay is offline  
Old 14 June 2013, 21:41   #3
Apollo
Registered User

Apollo's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Germany
Age: 44
Posts: 125
Thank you. Question is answered.
Apollo is offline  
Old 15 June 2013, 19:18   #4
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Posts: 4,589
For completeness:

_P (or omitted): fastmem if available, else chipmem
_F: fastmem, forced
_C: chipmem, forced (for data accessed by custom chips, such as graphics, samples, copper lists).
Photon is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Autovector remap top chip as fast on A600? Photon Coders. System 10 11 May 2013 22:56
A500 - 6A, 1MB chip + some fast Chain support.Hardware 98 06 November 2012 14:41
2Mb Chip Or 4Mb Fast? Reptile support.Hardware 16 22 December 2010 23:31
Allocating Fast RAM as Chip? Fingerlickin_B support.Hardware 22 20 November 2008 23:15
Set Chip and Fast RAM in WinUAE nineoc New to Emulation or Amiga scene 17 20 September 2006 10:25

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06137 seconds with 13 queries