English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 12 October 2007, 16:17   #1
Pyromania
Moderator

Pyromania's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,326
Tornado 3D PPC version working under MorphOS or Amiga OS 4.0?

Has anyone tried to run Tornado 3D on PowerPC (MorphOS or Amiga OS 4.0)? Anyone still have contact with the developers?
Pyromania is offline  
Old 03 December 2007, 05:58   #2
realstar@shaw.c
realstar
realstar@shaw.c's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Canada
Age: 41
Posts: 12
I have tried Tornado3D under MorphOS and it doesn't start because it
tries to access the potgo.resource which doesn't exist on this system.
Real3D works fine with a little tweaking as does Aladdin4D and
Cinema4D. Imagine has some gui bugs that cause it to be unusable (v5.0
PPC). LightWave works ok but the render display is a little awkward
to exit from since it's on several screens. (Right-Amiga m and then
esc etc.) I like LightWave and Real3D the best on MorphOS from what I
have tried. There is also Blender3D of course but I haven't really
gotten into it yet and the render quality doesn't seem as nice to me.
realstar@shaw.c is offline  
Old 25 November 2019, 10:32   #3
kikems
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Oviedo
Posts: 325
After few tests I can run tornado 3d demo version on Morphos, works really fast and stable but with all the limits of demo version ( not save objects or scenes).

Looking for more information about Tornado 3D, I’d find that Eyelight in 1998 sale a special DraCo version . I think this DraCo special version was because no CIA available in DraCo computer and maybe the DraCo computer has the same problem that Morphos or AmigaO4, some missing resources on parallel port for use dongle.

Actual cracked versions of Tornado 3D only run on real Amiga or emulated Amigas like winuae or uae , but not start on Morphos or AmigaO4.

Maybe someone with knowledge can patch actual cracked Tornado3D for application launch on Amiga NG, or maybe find a DraCo version that it’s possible ,no need Dongle an only use serial number?

For me lightwave is the best amiga 3d app , but I think that tornado is the most modern and fullset native amiga 3D app for use with Morphos or AmigaO4.

Last edited by kikems; 25 November 2019 at 15:28.
kikems is offline  
Old 25 November 2019, 14:53   #4
waldiamiga
morphos.pl

waldiamiga's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Kraków, Poland
Posts: 69
Quote:
Originally Posted by kikems View Post
After few tests I can run tornado 3d demo version on Morphos, works really fast and stable but with all the limits of demo version ( not save objects or scenes).
Where did you get the demo version of Tornado3D?
waldiamiga is offline  
Old 25 November 2019, 15:26   #5
kikems
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Oviedo
Posts: 325
Quote:
Originally Posted by waldiamiga View Post
Where did you get the demo version of Tornado3D?
From this CD https://archive.org/details/cu-amiga-super-cd-rom-18
kikems is offline  
Old 25 November 2019, 17:05   #6
waldiamiga
morphos.pl

waldiamiga's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Kraków, Poland
Posts: 69
Ok, thanks. Testing on AmigaOS4x & MorphOS 3x.
waldiamiga is offline  
Old 26 November 2019, 16:45   #7
kikems
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Oviedo
Posts: 325
Quote:
Originally Posted by waldiamiga View Post
Ok, thanks. Testing on AmigaOS4x & MorphOS 3x.
I'd make test with Morphos, works good with AmigaOS4?
kikems is offline  
Old 26 November 2019, 16:47   #8
Pyromania
Moderator

Pyromania's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,326
I'm always interested in anyone getting Tornado 3D working on MorphOS, AmigaOS 4.1 & even AROS. If someone could track down the original developer with the source code that would even be better.
Pyromania is offline  
Old 26 November 2019, 19:43   #9
SantiDarkG
Registered User
 
Join Date: Oct 2018
Location: Santa Monica
Posts: 12
that will be awesome
SantiDarkG is offline  
Old 26 November 2019, 23:29   #10
Estrayk
Registered User

Estrayk's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Spain
Posts: 202
Some time ago a friend tried to contact the author. (apparently he was Italian) and never had an answer.
Estrayk is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PPC not working properly Gavilan support.Hardware 7 05 November 2008 19:03
WTB: PPC accelerator card, working or not webmany MarketPlace 6 24 April 2007 00:37
I have a working ppc accelerator for A1200 (london,uk) cookieninja MarketPlace 2 24 August 2006 04:47
Cyberstorm PPC/060 - not working alewis support.Hardware 6 11 August 2006 00:45
PPC Not working please help!! magnox support.Hardware 16 04 February 2006 21:54

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 03:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08632 seconds with 15 queries