English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.aGTW

 
 
Thread Tools
Old 26 May 2020, 10:46   #1
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,998
DragonSlayer - Starbyte CDTV Demo

Hiya,

I was having a browse though various fakebook groups and came across a post from Eric Cubizolle from the Commodore Amiga group.

Dragon Slayer is an unreleased game which was ripped Christian Weber. Eric was kind enough to share the ISO publicly,

Eric's website which is where the ISO is stored is at

http://amigamuseum.emu-france.info

Inside the "Unreleased" section

I Hope Eric and or Christian are members here @ eab and pop in sometime to say hi

In the meantime Thanks to both guys

I have uploaded the ISO in the eab server under ransom1122

ransom1122 is offline  
Old 26 May 2020, 11:00   #2
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,514
Nice one
DamienD is offline  
Old 26 May 2020, 18:13   #3
fryguy
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Hjo, Sweden
Age: 41
Posts: 857
Cool!
fryguy is offline  
Old 26 May 2020, 18:17   #4
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,989
Very, very early tech demo. Nothing really playable. An endless sidescrolling level with disabled collisions as it seems.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 May 2020, 18:37   #5
NeoHippie2016
Freak
NeoHippie2016's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Gladbeck
Age: 43
Posts: 474
@ransom1122: cool! Thank you very much for the link, the Upload and Informations!
NeoHippie2016 is offline  
Old 26 May 2020, 19:25   #6
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,514
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Very, very early tech demo. Nothing really playable. An endless sidescrolling level with disabled collisions as it seems.
In the game press the <Left Mouse Button> to skip to the next stage; so you'll be able to see more
DamienD is offline  
Old 26 May 2020, 19:28   #7
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,989
Strange. Tried the mouse button click ingame and got a Amiga reset.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 May 2020, 19:30   #8
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,514
Ok, so have been messing around.

Seems the CD image is corrupt...

Reason I say this is that it's 213MB but there are no audio tracks. The data is only 4.36 MB.

Tried to convert from .ISO --> .BIN & .CUE but thousands of errors at about 5% of conversion...

Maybe there were audio tracks, but not any longer...

Anyway, the intro and game are in the following folders respectively:
  • WODINTRO [1.30 MB]
  • WODGAME [1.82 MB]
I've actually made a .HDF with just the Intro and Game.

It will run on KS 1.3 / 2.04 / 2.05 perfectly.

On AGA and with either KS 3.0 / 3.1, you need to use "KillAGA" before running either the intro or game; plus there is flickering on the menu screen of the intro.
DamienD is offline  
Old 26 May 2020, 19:34   #9
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,296
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Ok, so have been messing around.

Seems the CD image is corrupt...

Reason I say this is that it's 213MB but there are no audio tracks. The data is only 4.36 MB.
Could just be CD padding
Amigajay is offline  
Old 26 May 2020, 19:35   #10
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,514
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Strange. Tried the mouse button click ingame and got a Amiga reset.
That is strange...

Tested with the original CD image via a CDTV configuration and the .HDF I've just created.

<Left Mouse Button> definitely skips through levels in the "game" part
DamienD is offline  
Old 26 May 2020, 19:35   #11
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,514
Quote:
Originally Posted by Amigajay View Post
Could just be CD padding
Who knows, but you can't convert successfully to another format... errors everywhere.

Not important though; the data (WODGAME & WODINTRO) is intact
DamienD is offline  
Old 26 May 2020, 19:36   #12
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,989
Not here, tried quickstart CDTV with most compatible setting.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 May 2020, 19:45   #13
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,514
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Not here, tried quickstart CDTV with most compatible setting.
Sorry, you are correct with a standard CDTV configuration...

When running from hard drive I noticed that it needs about 800KB Chip and 2300KB Fast RAM.

So, you need to add more RAM; say "4MB Fast" to be safe and then all is good

Here are the different levels:









There was a 5th one with a castle / monkey boss but usually the game exits before you see this... I've only seen twice, and the game exits within 2 seconds.
DamienD is offline  
Old 26 May 2020, 19:56   #14
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,989
Ah ok, will tried that later.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 May 2020, 22:30   #15
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,514
Hmmm, playing around again...

I really hate setting non-real world / unrealistic configurations but it seems you need to with this game in order to see more.

It seems the game keeps stacking files into memory after each stage and doesn't clear the last stage's...

So, set 8MB Chip RAM and now I see the "Ape" stage followed by another "Dragon" stage:





...before the game crashes saying not enough Fast RAM:



If I try combinations of Chip & Fast RAM however, I can't get it to load the "Ape" stage before crashing...

Maybe someone can work the sweet RAM settings.
DamienD is offline  
Old 26 May 2020, 22:50   #16
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,514
Hmmm, I also don't get speech like in this video:

[ Show youtube player ]

Seems I'll have to revisit my .HDF...
DamienD is offline  
Old 26 May 2020, 23:02   #17
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 17,514
Well, there's definitely no speech using the .ISO that ransom1122 linked too with a CDTV configuration; no matter what crazy RAM I set.

Can one of our French members contact the author of this video to see how speech has been enabled?

Maybe he has another non-corrupt image... or...
DamienD is offline  
Old 26 May 2020, 23:03   #18
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,989
This is probably a reading and auto-speech software, running in background. Doesn't sound like a human voice. There are no CDDA tracks on the disc.
Retro-Nerd is offline  
Old 26 May 2020, 23:11   #19
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,387
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
This is probably a reading and auto-speech software, running in background. Doesn't sound like a human voice.
No way. This quality is not possible with the 8-pit Paula and a 7MHz CPU. It's going to be a different ISO image with CDDA. Or edited in by the YouTube author.
alexh is offline  
Old 26 May 2020, 23:12   #20
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,989
I meant a PC software. Not something on the Amiga site of course. It's quite easy to do something like that these days.
Retro-Nerd is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Interlaced CDTV Demo Issue Amimal support.WinUAE 3 19 May 2016 08:56
Starbyte Super Soccer Crashdisk HOL contributions 1 11 November 2014 12:14
PSYGNOSIS CDTV Demo Cd... cebulba request.Old Rare Games 7 30 April 2005 02:41
Table Tennis Simulation - Starbyte andreas Games images which need to be WHDified 0 27 January 2004 13:31
Starbyte Promotion Video Bernd Amiga scene 6 12 July 2002 16:40

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10033 seconds with 15 queries