English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 19 April 2019, 03:18   #941
DofD
Registered User

 
Join Date: Jun 2018
Location: Victoria, Canada
Age: 51
Posts: 66
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Yep, I've told a million times that BB3&4 are not supported at all. Maybe I should write it every two posts or something.
Same sort of feeling I get with my daughter about some things.
DofD is offline  
Old 19 April 2019, 07:20   #942
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,933
Quote:
Originally Posted by Rochabian View Post
I don't know how to fix it because the syntax look ok
The syntax doesn't look OK to me. That script is full of comments starting with ":" instead of the comment character ";" so I'm not sure how it could be expected to work. Rather unfair to blame it on BB3&4 when the problem is actually an erroneous script.

Last edited by Minuous; 19 April 2019 at 07:27.
Minuous is offline  
Old 19 April 2019, 09:41   #943
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 4,706
In fact, it is strange that i use BB3 and BB4 on all my systems and I have never found anything, on the contrary it greatly improves the quality and stability of the system.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 20 April 2019, 22:03   #944
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 39
Posts: 465
In fact, i just have added a line with return at the end of the Amikit-StartOS script and everything is fine with Dopus 5.82. I had some problems with the beta 5.91, if i launch tinylauncher, the screen goes out of range on my tv after selecting a sub menu (games or demos ), but everithing is fine now with 5.82.

BTW, really great release and really stable on my TF330. A must have
Rochabian is offline  
Old 21 April 2019, 01:41   #945
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,063
Quote:
Originally Posted by Rochabian View Post
In fact, i just have added a line with return at the end of the Amikit-StartOS script and everything is fine with Dopus 5.82. I had some problems with the beta 5.91, if i launch tinylauncher, the screen goes out of range on my tv after selecting a sub menu (games or demos ), but everithing is fine now with 5.82.
Please tell me what line you've added. It will be great to add/try it.

To be honest I don't know much about Dopus 5.91. It's just a WIP option here, but I just hope that someday it will be better than the standard original one. But please: Whenever somebody tries it like you've done, please report your problems to them as it will help a lot in any improvement they can release .

Quote:
Originally Posted by Rochabian View Post
BTW, really great release and really stable on my TF330. A must have
I always like to hear these comments and I didn't have an idea about how it behaves with that so great Terrible Fire device. Thanks a lot
Retrofan is offline  
Old 21 April 2019, 10:31   #946
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 39
Posts: 465
I just added a blank line at the end of the Amikit-StartOS script (sorry if that was not clear )
Rochabian is offline  
Old 22 April 2019, 03:24   #947
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,063
Quote:
Originally Posted by Rochabian View Post
I just added a blank line at the end of the Amikit-StartOS script (sorry if that was not clear )
So you added a "blank line" and then it worked?. Now it's when it looks/sounds rare to me

How did you add that blank line?. Maybe there is an "If/Else/Whatever" line missed?

Just post an image of it

Last edited by Retrofan; 22 April 2019 at 03:29.
Retrofan is offline  
Old 22 April 2019, 20:00   #948
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 39
Posts: 465
Ok so here we go.

In the startup sequence, there is :

IF EXISTS S:AmiKit-StartOS
Execute S:AmiKit-StartOS
ELSE
C:LoadDB SIMPLEGELS
EndIF

At the end of the Amikit-StartOS script, there is no blank line ( see pic originalstartos, end is at line 49 "endif"

So i think the error ENDIFELSE "unknown command" is because it merges the last line of the StartOS script (Endif) with the ELSE command of the startup sequence wich is after the line "Execute S:Amikit-StartOS"

So adding a blank line at the end of the StartOS script (line 50 in the picture ), results that the commands are not merged anymore
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Startupsequence.png
Views:	30
Size:	14.1 KB
ID:	62877   Click image for larger version

Name:	OriginalStartOS.png
Views:	27
Size:	8.9 KB
ID:	62878   Click image for larger version

Name:	Startos-modified.png
Views:	29
Size:	8.8 KB
ID:	62879  
Rochabian is offline  
Old 23 April 2019, 01:56   #949
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,063
What text editor are you using, please?
Retrofan is offline  
Old 23 April 2019, 02:14   #950
DofD
Registered User

 
Join Date: Jun 2018
Location: Victoria, Canada
Age: 51
Posts: 66
I checked my AmiKit-StartOS and it doesn't have a carriage return at the end of the script and it appears to work okay for me. I checked the file with EditPad, GoldED 6, and UltraEdit on my PC and the last character in the file is "F".
DofD is offline  
Old 23 April 2019, 09:52   #951
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 39
Posts: 465
I've used Editpad (for the screnshots i've used Notepad++ on PC)

@DofD : The problem doesn't appear with BB2, only with BB3 & 4
Rochabian is offline  
Old 23 April 2019, 22:27   #952
DofD
Registered User

 
Join Date: Jun 2018
Location: Victoria, Canada
Age: 51
Posts: 66
My thought was that a control character might have gotten in at the end and that BB3&4 didn't like, but BB2 was okay with.
DofD is offline  
Old 23 April 2019, 23:35   #953
Minuous
Coder/webmaster/gamer
Minuous's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Canberra/Australia
Posts: 1,933
The obvious fix is to add the missing LF to the broken Amikit-StartOS script. The issue is not caused by any defect of BB3&4.

Last edited by Minuous; 23 April 2019 at 23:43.
Minuous is offline  
Old 24 April 2019, 01:30   #954
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 39
Posts: 465
Same thing with the script Boot.abs.
Last line of this script is "reboot"
Then it return to the startup sequence where there is a Endif
So it make "RebootEndif : unknown command"
As this script is done by ABS itself and is dynamically written in relation to the choice you make in the menu, it can't be easily be fixed....

An idea in wich file i need to add the missing LF ?

EDIT : Found ! I have to add a LF at the end of the 4 files AGS2.abs, ScummVM.abs TinyLauncher.abs and Workbench.abs wich are located in S:AmigaBootSelector
Now AGS work fine

Last edited by Rochabian; 24 April 2019 at 01:36.
Rochabian is offline  
Old 25 April 2019, 03:14   #955
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,063
Quote:
Originally Posted by Rochabian View Post
I've used Editpad (for the screnshots i've used Notepad++ on PC)

@DofD : The problem doesn't appear with BB2, only with BB3 & 4
Ok. So, if you don't install BB3&4 do you have any problem?

I don't like to be fixing problems that BB3&4 give and that don't happen with BB2 AT ALL, but I will edit the lines as that won't kill anyone .

Just send me those files with that extra line for BB3&4 or tell me which ones do I need to change for them to work right.

Last edited by Retrofan; 25 April 2019 at 03:40.
Retrofan is offline  
Old 26 April 2019, 08:16   #956
Rochabian
The Big White Cat
Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 39
Posts: 465
To Resume, you can add a blank line at the end of the following scripts :

S:Amikit-StartOS
S:User-Startup
S:AmigaBootSelector/AGS2.abs
S:AmigaBootSelector/ScummVM.abs
S:AmigaBootSelector/TinyLauncher.abs
S:AmigaBootSelector/Workbench.abs
Rochabian is offline  
Old 26 April 2019, 09:35   #957
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 4,706
It seems very strange to me that add to blank line resolves the problem, I believe instead that the new save Fixed file.

You tried to make a new save without to blank line con Editor Amiga
AMIGASYSTEM is offline  
Old 03 May 2019, 02:34   #958
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,063
Quote:
Originally Posted by Rochabian View Post
I've used Editpad (for the screnshots i've used Notepad++ on PC)

@DofD : The problem doesn't appear with BB2, only with BB3 & 4
Yep, the thing is that if I use Notepad++ with the PC using BB1&2 there is already an empty line at the end.



So indeed, something gets wrong adding BB3&4.
Edit:
But also, if you need to add an empty line you could make this:

Code:
CD SYS:S
echo >>AmiKit-StartOS ""
echo >>User-Startup ""
echo >>AmigaBootSelector/AGS2.abs ""
echo >>AmigaBootSelector/ScummVM.abs ""
echo >>AmigaBootSelector/TinyLauncher.abs ""
echo >>AmigaBootSelector/Workbench.abs ""
In fact I'll add these empty lines to the next update just in case.

Last edited by Retrofan; 04 May 2019 at 02:21.
Retrofan is offline  
Old 15 May 2019, 12:38   #959
seb132
French in Australia
seb132's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Gold Coast
Age: 47
Posts: 283
Send a message via MSN to seb132 Send a message via Yahoo to seb132
@Retrofan: any plan to make AmikitReal directly compatible with Vampire? I means with SAGA and all other stuff installed and ready to use?
Sorry if the question has already been asked...
seb132 is offline  
Old 17 May 2019, 14:00   #960
Karpow
...generations ahead

Karpow's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Kauhajoki / Finland
Posts: 73
AmiKit with RTG software.

Hi,

Which RTG software is recommended for AmiKit Real? CGFX or Picasso96?
Karpow is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VA2000 Support Thread mntmn support.Hardware 141 26 November 2018 13:19
Joypad (2 button) support thread wXR project.WHDLoad 24 24 August 2016 05:24
Providing 2 fire button support / cd32 joypad support amigapd request.Other 0 13 July 2015 17:20
KryoFlux Support Thread - post all your problems here billy project.SPS (was CAPS) 10 29 April 2010 18:18
Misc Comments from old support thread Marcuz project.ClassicWB 2 17 May 2004 21:05

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11718 seconds with 16 queries