English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 28 April 2018, 20:45   #3161
8 Bit Dreams
Retro maniac

8 Bit Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: near Munich / Germany
Posts: 358
Quote:
Originally Posted by kgc210 View Post
The SPI one
tf530_alpha_sd_card.zip
Eh? Where is this FW from? Don't remember to seen this before...

this is my RAM board
8 Bit Dreams is online now  
Old 28 April 2018, 20:50   #3162
kgc210
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Stoke-On-Trent, England
Posts: 432
https://github.com/terriblefire/tf53.../spi_alpha/bin
kgc210 is offline  
Old 28 April 2018, 21:04   #3163
8 Bit Dreams
Retro maniac

8 Bit Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: near Munich / Germany
Posts: 358
Quote:
Originally Posted by kgc210 View Post
Ok thanks, will try this out and come back..
As about SCSI - i don't belive it will work - there is no DMA
8 Bit Dreams is online now  
Old 28 April 2018, 21:28   #3164
kgc210
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Stoke-On-Trent, England
Posts: 432
Quote:
Originally Posted by 8 Bit Dreams View Post
Ok thanks, will try this out and come back..
As about SCSI - i don't belive it will work - there is no DMA
Let us know how you get on.
If that board doesn't work it might be down to hard coding of the memory space?

Will be good to update the Wiki with working / non working boards.
kgc210 is offline  
Old 28 April 2018, 21:39   #3165
8 Bit Dreams
Retro maniac

8 Bit Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: near Munich / Germany
Posts: 358
Quote:
Originally Posted by kgc210 View Post
Let us know how you get on.
If that board doesn't work it might be down to hard coding of the memory space?

Will be good to update the Wiki with working / non working boards.
It does work with early Beta FW but fails with RC1/2 reporting my card as broken.
This Zorro card also works with Matzes 68030 TK, giving me 8MB of RAM
8 Bit Dreams is online now  
Old 28 April 2018, 21:44   #3166
kgc210
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Stoke-On-Trent, England
Posts: 432
What about the SPI firmware?

I tried the updated SPI firmware (beta) from about 23 / 27th Feb this year. But that resulted in a red screen on boot.
kgc210 is offline  
Old 28 April 2018, 22:41   #3167
alenppc
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Age: 38
Posts: 767
Interestingly I was able to narrow down the Frontier crash issue on RC1/RC2/SPI, it only occurs when there is a CF card connected. Without a CF card connected it can run for hours.
alenppc is offline  
Old 28 April 2018, 22:52   #3168
kgc210
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Stoke-On-Trent, England
Posts: 432
Quote:
Originally Posted by alenppc View Post
Interestingly I was able to narrow down the Frontier crash issue on RC1/RC2/SPI, it only occurs when there is a CF card connected. Without a CF card connected it can run for hours.
How long does it take to crash?

I have WB loaded from a CF and then booted Frontier, seems ok so far.
kgc210 is offline  
Old 28 April 2018, 23:11   #3169
8 Bit Dreams
Retro maniac

8 Bit Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: near Munich / Germany
Posts: 358
Quote:
Originally Posted by alenppc View Post
Interestingly I was able to narrow down the Frontier crash issue on RC1/RC2/SPI, it only occurs when there is a CF card connected. Without a CF card connected it can run for hours.
never had this issue with frontier (i am using a WHDLoad version that comes in Game Pack)..
8 Bit Dreams is online now  
Old 28 April 2018, 23:38   #3170
EzdineG
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Springfield, MO
Posts: 230
Quote:
Originally Posted by kgc210 View Post
How long does it take to crash?



I have WB loaded from a CF and then booted Frontier, seems ok so far.


You need to boot this game from floppy so t goes into the Tf530 RAM and runs fast.

It will work indefinitely from me from WHDLoad in Workbench (albeit slow.)
EzdineG is offline  
Old 28 April 2018, 23:43   #3171
8 Bit Dreams
Retro maniac

8 Bit Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: near Munich / Germany
Posts: 358
Quote:
Originally Posted by EzdineG View Post
You need to boot this game from floppy so t goes into the Tf530 RAM and runs fast.

It will work indefinitely from me from WHDLoad in Workbench (albeit slow.)
Hmm..
Will try to load it with gotek tomorrow
8 Bit Dreams is online now  
Old 28 April 2018, 23:50   #3172
alenppc
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Age: 38
Posts: 767
Quote:
Originally Posted by EzdineG View Post
You need to boot this game from floppy so t goes into the Tf530 RAM and runs fast.

It will work indefinitely from me from WHDLoad in Workbench (albeit slow.)
I am booting the original floppy version using ISSI ram. No CF card, no crash. With CF card crash within 10-15 mins. I wrote about this a few posts ago.
alenppc is offline  
Old 29 April 2018, 04:44   #3173
EzdineG
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Springfield, MO
Posts: 230
Quote:
Originally Posted by alenppc View Post
I am booting the original floppy version using ISSI ram. No CF card, no crash. With CF card crash within 10-15 mins. I wrote about this a few posts ago.
I know. I was letting those that responded, but haven't seen any issue, know that it works fine (at least for me) from Workbench. I'd assume because it isn't completely in the TF RAM and running slow.

When I boot from floppy, I see what you see - but I haven't tried it without a CF card.
EzdineG is offline  
Old 29 April 2018, 05:47   #3174
alenppc
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Age: 38
Posts: 767
Quote:
Originally Posted by EzdineG View Post
I know. I was letting those that responded, but haven't seen any issue, know that it works fine (at least for me) from Workbench. I'd assume because it isn't completely in the TF RAM and running slow.

When I boot from floppy, I see what you see - but I haven't tried it without a CF card.
Ok thanks for confirming! Could you try with floppy but no CF card?
alenppc is offline  
Old 29 April 2018, 10:31   #3175
kgc210
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Stoke-On-Trent, England
Posts: 432
Testing I have done so far, these are all with a REV 3 at 33Mhz with Aliance RAM and the SPI firmware.

Frontier running over night from floppy with no CF Card (approx 8hrs)
Frontier running from floppy with CF Card attached for 30mins.
Systest memory test left running for over an hour.
Workbench runs with no graphics corruptions.

The board hasn't crashed out.
kgc210 is offline  
Old 29 April 2018, 14:06   #3176
8 Bit Dreams
Retro maniac

8 Bit Dreams's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: near Munich / Germany
Posts: 358
Quote:
Originally Posted by kgc210 View Post
Testing I have done so far, these are all with a REV 3 at 33Mhz with Aliance RAM and the SPI firmware.

Frontier running over night from floppy with no CF Card (approx 8hrs)
Frontier running from floppy with CF Card attached for 30mins.
Systest memory test left running for over an hour.
Workbench runs with no graphics corruptions.

The board hasn't crashed out.
Well..yeah..
there is a job to do firmware related..
Who knows, maybe Stephen will surprise us and release a FW update after having a break..let's see..never say never
8 Bit Dreams is online now  
Old 29 April 2018, 14:26   #3177
EzdineG
Registered User

 
Join Date: Apr 2017
Location: Springfield, MO
Posts: 230
Quote:
Originally Posted by kgc210 View Post
Testing I have done so far, these are all with a REV 3 at 33Mhz with Aliance RAM and the SPI firmware.

Frontier running over night from floppy with no CF Card (approx 8hrs)
Frontier running from floppy with CF Card attached for 30mins.
Systest memory test left running for over an hour.
Workbench runs with no graphics corruptions.

The board hasn't crashed out.


What resistor / resistor network values are on this board?
EzdineG is offline  
Old 29 April 2018, 15:05   #3178
kgc210
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Stoke-On-Trent, England
Posts: 432
Quote:
Originally Posted by ezdineg View Post
what resistor / resistor network values are on this board?
1k
kgc210 is offline  
Old 30 April 2018, 09:59   #3179
kgc210
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Stoke-On-Trent, England
Posts: 432
Another Zorro Card tested X-Surf100
Still need to test USB

Will update Wiki later.



kgc210 is offline  
Old 30 April 2018, 12:52   #3180
kgc210
Registered User

 
Join Date: Jun 2016
Location: Stoke-On-Trent, England
Posts: 432
Just tried the RapidRoad out and can confirm it works on the A2000 with a TF530. This is connected via the X-Surf-100.
What you see is a FTP transfer to a MicroSD card on an USB adapter.

kgc210 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (2 members and 1 guests)
project23, 8 Bit Dreams
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Listening to Amiga music with too much treble makes it sound terrible! Foebane Amiga scene 4 08 October 2016 06:30
Terrible usb drive performance? lovinggames support.FS-UAE 5 11 March 2015 09:06
Broken MASPlayer - Terrible hissing. SS454 support.Hardware 8 17 November 2013 01:41
Accelerators pmc MarketPlace 9 04 November 2009 20:23
Problem with a terrible, simply effect! Camionsauro Coders. General 13 19 April 2009 08:53

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.19814 seconds with 16 queries