English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 25 January 2008, 01:03   #1
AliasXZ
Guru meditator
AliasXZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England, Huddersfield
Age: 35
Posts: 166
Send a message via MSN to AliasXZ
query about amiga hard drives

Hey

First off id like to say thanks for everyones help, I know have WHDLoad running with a couple of my old favs

Whats the bet way to look after a hard drive thats almost 10 years old?
I just got a read error from it, so repartitioned and lowlevel formatted it...

Also, there is no actual way to "shutdown" an amiga like you do with a pc or is there? Does it / can it damage or lose data if you just power off from the box?

cheers
AliasXZ is offline  
Old 25 January 2008, 01:10   #2
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 33
Posts: 11,061
No, there is no "shutdown" option, just turn it off when you're finished (obviously making sure no disk activity is taking place)
Graham Humphrey is offline  
Old 25 January 2008, 01:20   #3
AliasXZ
Guru meditator
AliasXZ's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England, Huddersfield
Age: 35
Posts: 166
Send a message via MSN to AliasXZ
ok cheers

just supposing this hard drive dies one day, which it probably will, whats the biggest I can stick into it on wb39.29 ? (A1200)
AliasXZ is offline  
Old 25 January 2008, 05:12   #4
Thorham
Computer Nerd

Thorham's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Rotterdam/Netherlands
Age: 44
Posts: 3,091
Quote:
Originally Posted by AliasXZ View Post
ok cheers

just supposing this hard drive dies one day, which it probably will, whats the biggest I can stick into it on wb39.29 ? (A1200)
If you're using the internal ide interface, then any size will do. However, unpatched, the system won't allow you to use more than the first 4gb of space on the drive. Not really a problem, although you'll have to watch out for not crossing this 4gb limit when partitioning the drive. This is because crossing the limit will screw up the data on your drive (not the drive itself). Also, I think the partition size is limited to 2gb.
Thorham is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Imageing Amiga Hard drives redblade support.Apps 17 10 November 2011 21:07
Hard Drive Partion Query CU_AMiGA support.Hardware 8 10 September 2011 15:37
replacing amiga floppy drives with hard drives Gordon support.Hardware 2 06 March 2007 00:44
Amiga - problems with Hard Drives samtam90 support.WinUAE 4 26 July 2004 19:40
Using Amiga Hard Drives funkymoose support.WinUAE 5 10 April 2004 15:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06773 seconds with 15 queries