English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.Amiga Game Factory

 
 
Thread Tools
Old 09 January 2019, 00:23   #21
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by nujack View Post
I have some slowdowns in first Level which makes it impossible to navigate the ship any longer. Ship is destroyed shortly after. That wasn't the case with the first Demo. BTW I tested the game on my A4000 with 060/PPC.
I have Updated the download link with a possible fix (in ShipMovement/Timing). Please try again!
gyagyagyerek is online now  
Old 09 January 2019, 00:48   #22
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by spudje View Post
I can't get the game to work (in WinUAE emulated CD32, preparing update for my CD32 HDD image). I can't do anything on the title screen. Starfield moves, but I can't move the mousepointer
The game was tested on real A500, A500+,A600 A1200 with kick1.3-4.0, on floppy and HDD with multiple chip-ast ram config.
It was also tested in UAE with multiple config. It should work, but if You can send me an UAE-config file, maybe we can get closer to a solution (possible joy port switch..) ? :S

I read here (http://www.indieretronews.com/2018/1...d-of-year.html) that it only have problems with write floppy write protection..
gyagyagyerek is online now  
Old 10 January 2019, 08:47   #23
spudje
Registered User

 
Join Date: Dec 2014
Location: Netherlands
Posts: 971
OK, I'll hope to provide the info later this week. Maybe I'll try some other WinUAE config as well.
spudje is offline  
Old 10 January 2019, 10:02   #24
Steril707
OCS rocks!

 
Join Date: Sep 2016
Location: Amiga Island
Posts: 862
nice game!
Steril707 is offline  
Old 11 January 2019, 02:03   #25
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 19
V1.3D (2019.01.10.)
http://www.electricblacksheep.com/do...sw_game_v1.zip
- check out the OPTIONS menu for 3D mode..
gyagyagyerek is online now  
Old 11 January 2019, 23:30   #26
spudje
Registered User

 
Join Date: Dec 2014
Location: Netherlands
Posts: 971
Nope, tried many configs now, all same behaviour. It loads to start screen, star field moves, pointer not. Tried swappng mouse/joystick to no avail. Same behaviour with your latest 1.3.

I have the game on HDD, delete the s, devs & libs folder (as I have my main ones on DH0), made sure though I copied the required libs to the main libs folder.

The 3d version does work though.
Attached Files
File Type: uae CD32SX32_XBenchupdateTo111HDD.uae (13.3 KB, 45 views)
spudje is offline  
Old 12 January 2019, 16:16   #27
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 14,563
Quote:
Originally Posted by gyagyagyerek View Post
V1.3D (2019.01.10.)
http://www.electricblacksheep.com/do...sw_game_v1.zip
- check out the OPTIONS menu for 3D mode..
Thank you for all the updates gyagyagyerek; keep up the good work

One small thing though; 3D mode is horribly slow and unplayable on an Amiga 500 (1MB Chip RAM, OCS / ECS).

Fine on an A1200 though; lucky that I emulate

...but when using an AGA chipset your bullets sometimes get "stuck" on screen for a few seconds; not a big deal, just an observation.

Last edited by DamienD; 12 January 2019 at 18:52.
DamienD is online now  
Old 12 January 2019, 18:46   #28
amiman99
Registered User

amiman99's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: San Antonio, TX USA
Age: 45
Posts: 817
Very well made, thanks for the effort to make the game.
amiman99 is offline  
Old 12 January 2019, 19:56   #29
nujack
Zone Friend
nujack's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Leipzig/Germany
Age: 45
Posts: 406
Quote:
Originally Posted by gyagyagyerek View Post
I have Updated the download link with a possible fix (in ShipMovement/Timing). Please try again!
Thank you for the update that fix the problem. Latest version is playable again and has no longer slowdowns.
nujack is offline  
Old 13 January 2019, 00:43   #30
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 19
Quote:
Originally Posted by spudje View Post
Nope, tried many configs now, all same behaviour. It loads to start screen, star field moves, pointer not. Tried swappng mouse/joystick to no avail. Same behaviour with your latest 1.3.

I have the game on HDD, delete the s, devs & libs folder (as I have my main ones on DH0), made sure though I copied the required libs to the main libs folder.

The 3d version does work though.
If you don't need it necessery, please turn off the "install virttual mouse driver" in UAE Settings/Host/Game ports menu.

In the next update the pointer will movable with joystick as well.
gyagyagyerek is online now  
Old 14 January 2019, 01:24   #31
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 19
Floppy disk Update..

I've updated the DOWNLOAD link again.

fix:
- The pointer arrow is movable with joystick.
- 3D versions are a bit faster..

mod:
Becouse of (1mb) chipram and ADF limitations the 3d vector version(s) of the game has been moved to separate ADFs. Each of them has it's own source code within.

So there is a:
- sw_game_20190113_2D.adf is the "original" Star (Dust)Wars game.
- sw_game_20190113_3D_Color.adf is a 3D vector version based on the same game.
- sw_game_20190113_3D_BW.adf the same as the previous, but slightly faster becouse it has no colors.
- sw_game_20190113_3D_Anaglyph.adf is a stereoscopic versoin. It is playable through Anaglyph (red/blue or red/green) glasses.

Unforunately for playing the 3d versions you still need at least an AGA machine.
gyagyagyerek is online now  
Old 14 January 2019, 15:44   #32
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 14,563
Thanks gyagyagyerek

...though personally I'll probably just stick with the original 2D version.
DamienD is online now  
Old 14 January 2019, 22:28   #33
NeoHippie2016
Freak
NeoHippie2016's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Gladbeck
Age: 42
Posts: 366
@gyagyagyerek: wow, so many Versions! Can't wait to try them all...
NeoHippie2016 is online now  
Old 14 January 2019, 23:34   #34
zzbylu
Saberman

zzbylu's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Kielce/Poland
Posts: 94
Gameplay:
[ Show youtube player ]
zzbylu is offline  
Old 16 January 2019, 22:05   #35
spudje
Registered User

 
Join Date: Dec 2014
Location: Netherlands
Posts: 971
Thanks a lot. it works now! The reason I have that virtual mouse is because I tend to work have my WinUAE running on a PC in my "mancave" but do some wotrk on it on my laptop in de living room via VNC. So I guess in the end it would have worked when I transferred the CF to my real CD32.

On minor thing: Name entering for high score cannot not be filled/skipped without a keyboard. So CD32 people have to reset here everytime.
spudje is offline  
Old 16 January 2019, 23:59   #36
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 19
Just a video from the 3D Anaglyph version:
[ Show youtube player ]

and the 3D Vector version:
[ Show youtube player ]

It is created purely because of curiosity!
It is terrible slow on almost every Hardwere, but there is a possibility to make such things..
Unfortunately Amos is not a 3D engine and Amos3D is a nightmare (for me), specially for modelling..
gyagyagyerek is online now  
Old 17 January 2019, 23:46   #37
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 19
Cd32

Quote:
Originally Posted by spudje View Post
Thanks a lot. it works now! The reason I have that virtual mouse is because I tend to work have my WinUAE running on a PC in my "mancave" but do some wotrk on it on my laptop in de living room via VNC. So I guess in the end it would have worked when I transferred the CF to my real CD32.

On minor thing: Name entering for high score cannot not be filled/skipped without a keyboard. So CD32 people have to reset here everytime.
I don't know how to check write protection in AMOS without running into some trouble with some popup windows or necessary keyboard interaction.
..so if it is an acceptable solution there is also a CD32 version in the zip file that put your points to the highscore under the name "Player" but not save/write it to the disk.
gyagyagyerek is online now  
Old 09 February 2019, 03:07   #38
saimon69
J.M.D - Bedroom Musician

 
Join Date: Apr 2014
Location: los angeles,ca
Posts: 1,035
I know you have used the sample in the background due to short memory but in case someone comes with a music how much RAM you have?
saimon69 is offline  
Old 12 February 2019, 12:40   #39
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 19
Yes, it's a repetitive sample in the battle.mod file you find on the ADF. It is 46322 byte 4 channel SoundTracker file. Simply overwrite it if you want to change it.
From Chip ram perspective the mod has to be 50000-100000 bytes if it is an Amiga with 1MB ChipRam. If it has 2MB ChipRam, than offcourse the module can be bigger than 1MB.
From disk space perspectiveIf you don't need it, you can delete the .Amos file to free up some space on the floppy, but if you copy it to a hdd than it can be bigger.
gyagyagyerek is online now  
Old 20 April 2019, 20:30   #40
gyagyagyerek
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: Budapest
Posts: 19
Star (Dust) Wars 3D - AMOS 2 version (Sound is missing in present version) :

http://www.electricblacksheep.com/ga.../3D/index.html
gyagyagyerek is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Star Wars - GFX bug ED-209 project.WHDLoad 5 12 August 2016 12:24
Star Wars Demos!! Zeewolf request.Demos 16 06 February 2011 16:20
Star Wars - US version derSammler HOL contributions 2 01 December 2004 15:40
Star Wars and commando adgloride request.Old Rare Games 0 18 July 2004 01:06
hacked star wars bogboy1978 request.Old Rare Games 5 08 April 2004 15:15

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09200 seconds with 14 queries