English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 01 December 2008, 19:12   #81
lennonlives
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Earth
Posts: 97
I'm using a SanDisk CF PCMCIA adaptor. However, the only card I got to work with it is an Integral 1 GB. Neither a Kingston 1 GB nor an Extrememory 4 GB work though. Any special reason why this is?

Thanks in advance,

Lenny
lennonlives is offline  
Old 01 December 2008, 19:22   #82
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,210
The newer cards are ATAPI (like CD-ROM) rather than ATA (IDE).

Why?

Because ATA doesn't support removable media.

I think that the CFD driver could be fixed to work with these cards.

SanDisk cards (at least older ones) can be forced to FIXED instead of REMOVABLE using a DOS command line tool ATCFWCHG.COM
alexh is offline  
Old 02 December 2008, 08:53   #83
lennonlives
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Earth
Posts: 97
I'm looking for NDCFWCHG.COM. Does anyone have it and would they be so nice as to share it with me? I got hold of ATCFWCHG.COM, but it doesn't work with my card.

Thanks in advance,

Lenny
lennonlives is offline  
Old 16 December 2008, 17:05   #84
NastyFreddy
 
Posts: n/a
I would like to get ahold of both ndcfwchg.com and atcfwchg.com and test those as well...
 
Old 31 December 2008, 02:10   #85
thgill
Registered User

thgill's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mason, Ohio / USA
Age: 43
Posts: 369
Anyone had any luck using larger 8 gb + CF cards via the PCMCIA slot?


Thinking of getting an 8 gig Sandisk Ultra II for mod and music storage.

The 4 gig one works great, but would like atleast 8 gigs. 16 would be even better.
thgill is offline  
Old 31 December 2008, 04:22   #86
BlueAchenar
Not dead yet!!! :D
BlueAchenar's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aveiro / Portugal
Age: 37
Posts: 690
compactflash.device supports TD64 commands, so I think it should work. Sandisk is an excellent option.
BlueAchenar is offline  
Old 31 December 2008, 10:50   #87
alexh
Thalion Webshrine
alexh's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Oxford
Posts: 12,210
Quote:
Originally Posted by lennonlives View Post
I'm looking for NDCFWCHG.COM.
I never found it, but I doubt it would work. From what I have read there is a date code on the side of the cards, for NDCFWCHG.COM to work they need to be older than year 2003, month 1. The code is "AR+YYMM", so 2003, month 1 is "AR0301".

ATCFWCHG.COM is a newer utility for use with "Athens" controller based cards.

AFAIK SanDisk has moved to a newer controller which currently has no software to change to fixed.
alexh is offline  
Old 02 January 2009, 17:20   #88
thgill
Registered User

thgill's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mason, Ohio / USA
Age: 43
Posts: 369
Quote:
Originally Posted by BlueAchenar View Post
compactflash.device supports TD64 commands, so I think it should work. Sandisk is an excellent option.

Your right, 8 gig card works fine. Formatted it via my PC to Fat32, and the Amiga had no troubles with it.


Got it loaded with a mountain of Mod music.


thgill is offline  
Old 02 January 2009, 17:40   #89
BlueAchenar
Not dead yet!!! :D
BlueAchenar's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Aveiro / Portugal
Age: 37
Posts: 690
Quote:
Originally Posted by thgill View Post
Your right, 8 gig card works fine. Formatted it via my PC to Fat32, and the Amiga had no troubles with it.


Got it loaded with a mountain of Mod music.


I'm glad it worked!
BlueAchenar is offline  
Old 21 January 2009, 04:09   #90
JackTheKnife
Amiga Fetish
JackTheKnife's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Upstate NY
Age: 44
Posts: 231
I have IBM Microdrive PCMCIA Card Adapter with IBM Microdrive card on it. Is it supporter by A1200 witn WB 3.1?
JackTheKnife is offline  
Old 05 February 2009, 20:49   #91
Nostromo
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: The World!
Posts: 423
I just bought a Transcend 8GB.... and

It wont work

I tried Fat and Fat32, as well with only a 1 gig partition....

Is there anything else I could do before i throw it in the bin?

OH, btw, sometimes when I remove the CF from the PCMCIA adapter, it gives me the following error, in German! (WTF)

DISK " "
Zu Fruh Entnommen!
wiederholen / abrechen

Last edited by Nostromo; 05 February 2009 at 21:19.
Nostromo is offline  
Old 05 February 2009, 23:18   #92
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,300
Quote:
Originally Posted by everblue View Post
OH, btw, sometimes when I remove the CF from the PCMCIA adapter, it gives me the following error, in German! (WTF)

DISK " "
Zu Fruh Entnommen!
wiederholen / abrechen
Hi everblue,

There is some discussion about this error message in this thread:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=42139

prowler
prowler is offline  
Old 06 February 2009, 18:18   #93
Nostromo
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: The World!
Posts: 423
An update:

Ok - I tried some stuff:

PREPCARD: This detects the CF (including its name!), but when I select FORMAT, it says something along the lines of "Disk is write protected".

FORMAT: Both CC0: and CF0: are listed but the sizes are weird, like 20k and 0k.

Side note: I have IDEFIX installed.

Any ideas what I could do to get my CF working?

Cheers


E'Blue
Nostromo is offline  
Old 06 February 2009, 18:51   #94
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
You are not supposed to use PREPCARD.
You have to format your card on the PC using FAT16 or FAT32

Perhaps your 8GB card is just not compatible anyway.
I['d use a 4GB Transcend @ 133Mhz.
Akira is offline  
Old 06 February 2009, 19:00   #95
Nostromo
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: The World!
Posts: 423
Quote:
Originally Posted by Akira View Post
You are not supposed to use PREPCARD.
You have to format your card on the PC using FAT16 or FAT32

Perhaps your 8GB card is just not compatible anyway.
I['d use a 4GB Transcend @ 133Mhz.
Yeah, it seems the 8GB card aint compatible
Nostromo is offline  
Old 06 February 2009, 19:04   #96
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,954
Perhaps there is overflow in filesystem handler or device driver causing >=8G cards to fail.

It can't be "usual" incompatibility (card not detected) if prepcard shows name of the card.
Toni Wilen is offline  
Old 06 February 2009, 19:27   #97
Nostromo
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: The World!
Posts: 423
I was reading someone did use a 32GB flash cart without problems.

I have IDE-FIX installed - maybe it has issues?
Nostromo is offline  
Old 06 February 2009, 19:55   #98
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,954
Quote:
Originally Posted by everblue View Post
I was reading someone did use a 32GB flash cart without problems.

I have IDE-FIX installed - maybe it has issues?
OS version? I am quite sure OS 3.5+ (perhaps 3.9) is needed if you want correctly reported free space, format command that supports >4G etc..
Toni Wilen is offline  
Old 06 February 2009, 23:01   #99
Nostromo
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Location: The World!
Posts: 423
I am using OS 3.1. But none of the partitions I created (using the PC) are larger than 4gb.
Nostromo is offline  
Old 07 February 2009, 10:50   #100
ppill
CON: artist
ppill's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Poland
Age: 38
Posts: 1,202
There's a new version of compactflash.device available on Aminet. It apparently fixes some issues with Kingston cards (possibly others).
ppill is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using a Compact Flash card on a600/a1200 IDE Smiley support.Hardware 725 16 August 2019 19:59
compact flash pcmcia not working in a1200 GurjSagoo support.Hardware 9 02 April 2018 21:01
Slow PCMCIA>Compact Flash speeds radiokida support.Hardware 5 02 May 2013 17:00
Compact Flash PCMCIA on an A600 sdaonline New to Emulation or Amiga scene 3 13 February 2011 04:30
How To Get A600 To Read Compact Flash Card ? Rich M Amiga scene 5 02 May 2005 06:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11636 seconds with 13 queries