English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.Jambo!

 
 
Thread Tools
Old 31 December 2002, 12:50   #1
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Jambo! FAQs

I found a few errors in your FAQ's.

The LHA FAQ:
Quote:
Easy! Download This file (141K) and place it in your WB-C folder, no double click to run and it'll self extract, now LHA is on your Amiga!
Easy! Download lha.run (141K) and place it in your WorkBench C: folder, now double click to run and it'll self extract (Or you open up a shell window and type in lha.run and press Return/Enter to extract), now LHA is on your Amiga!

Quote:
Open up a shell and cd into the dir with the LHA files you want to extract. Now issue this command :

lha x nameoffile.lha
Should the x be an e

lha e nameoffile.lha

Edit: no error with using lha x see below.

Last edited by Paul; 01 January 2003 at 11:20.
Paul is offline  
AdSense AdSense  
Old 31 December 2002, 12:53   #2
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
The WinFellow FAQ:
A dead link
http://www.geocities.com/CapeCanaver.../1473/faq.html
Paul is offline  
Old 31 December 2002, 12:57   #3
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
The WinUAE FAQ:
Quote:
2) Why is Sidescrolling poor?
I had this problem, but I found a fix!

Load up WinUAE and click on the "Misc" tab. Now untick the "DirectX 6 support" box. Run your game (LucasArts adventure games in my case) and everything should run much faster.
2) Why is Sidescrolling poor In Winuae 8.8r9 or older versions?
I had this problem, but I found a fix!

Load up WinUAE and click on the "Misc" tab. Now untick the "DirectX 6 support" box. Run your game (LucasArts adventure games in my case) and everything should run much faster.

" " show as & quot ;text here& quot ; on step 4.

Hope this helps.
Paul is offline  
Old 31 December 2002, 21:03   #4
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 27
Posts: 4,662
Re: Jambo! FAQs

Quote:
Originally posted by Paul
Should the x be an e

lha e nameoffile.lha
I have always used x. I can't recall the difference right now and am at work with no WinUAE/WB to check, but x is the proper command.
Twistin'Ghost is offline  
Old 31 December 2002, 21:08   #5
Uukrul
 
Posts: n/a
Yes, x is the correct option (eXtract files with pathnames)
 
Old 01 January 2003, 11:17   #6
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
Just looked and you can use e or x no wonder I get confused.

That’s a relief as I thought my guides had mistakes, but it works fine with e so I do not need to change them again.

Jambo a pic you could use on lha.run download page.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	lha.png
Views:	622
Size:	13.2 KB
ID:	4375  

Last edited by Paul; 01 January 2003 at 11:41.
Paul is offline  
Old 01 January 2003, 14:07   #7
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 27
Posts: 4,662
Quote:
Originally posted by Paul
Just looked and you can use e or x no wonder I get confused.

That’s a relief as I thought my guides had mistakes, but it works fine with e so I do not need to change them again.
But for general usage, it's a good idea to get in the habit of using lha with the x, rather than the e because a great many files that are lha'd (ie, on Aminet) are archived with specific directories and without the x, your extracted archive will be worthless. I have no idea why e even exists except for the odd, fringe instance when someone specifically doesn't want the directories created.
Twistin'Ghost is offline  
Old 01 January 2003, 16:23   #8
Paul
RIP Friends
Paul's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 2,157
I'm confused now

The thing is when I used the lha e command it did create new directories
Paul is offline  
Old 02 January 2003, 21:13   #9
Jambo
Yarr!
 
Join Date: Mar 2001
Location: n. A place where something is or could be located; a site.
Age: 42
Posts: 112
Thanks for that Ian!

Updating everything and added that screenshot

Didn't change the lha x thing though
Jambo is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FAQs - I need YOUR help! antonvaltaz project.Wiki 5 07 December 2009 05:53
The FAQs system is flawed at best Akira project.EAB 9 13 May 2004 16:31
Where is Jambo? Paul project.Jambo! 2 11 May 2003 11:01
Jambo! Re-opens Jambo Amiga scene 9 24 December 2002 20:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08361 seconds with 16 queries