English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 04 April 2020, 01:32   #1
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 41
Posts: 1,454
Pull overflow with DirectX 11 on WinUAE 4.3+

I've got this message on winuaelog.txt and the emulation got very sluggish since from the start.

My most basic configuration, in which that happen, is an A1200 quickstart, at fullscreen with Lagless VSync with 1 slice, and a WASAPI buffer length of 16384 and 48000Hz. No matter if sinc'ed at 50Hz or 60Hz.

It does not matter with which software I boot AmigaOS or what I am doing for that to happen.

My old computer in which I run WinUAE is a Windows 7 32 bit with DirectX 9 and WinUAE 4.3. The graphics card is an Intel HD 3000 and the sound card is a Realtek.

That happens with version 4.3.0 and with the new alpha too. With version 4.2.1 or below, it is OK!

Last edited by Leandro Jardim; 06 April 2020 at 20:44.
Leandro Jardim is offline  
Old 04 April 2020, 13:04   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,564
But does it happen without lagless vsync? Lagless vsync = nothing is guaranteed.
Toni Wilen is online now  
Old 04 April 2020, 13:40   #3
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 41
Posts: 1,454
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
But does it happen without lagless vsync? Lagless vsync = nothing is guaranteed.
Yes and no. The issue is more complicated than it seems:

If I start WinUAE with lagless vsync = pull overflow.
If I start WinUAE with lagless vsync and afterwards completely disable vsync in the middle of the emulation = pull overflow without vsync.

If I start WinUAE with vsync completely disabled = OK.
If I start WinUAE with vsync completely disabled and afterwards enable lagless vsync in the middle of the emulation = OK even with lagless vsync enabled!

Last edited by Leandro Jardim; 05 April 2020 at 00:14.
Leandro Jardim is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
** Stack Overflow ** trying to run program in WinUAE Audiorulz4u support.WinUAE 10 22 May 2018 23:05
WinUAE hangs, possible input buffer overflow? mark_k support.WinUAE 2 22 September 2016 18:27
WinUAE seems to hang after dismissing DirectX message box mark_k support.WinUAE 1 08 February 2016 09:15
WinUAE 3.1.0, Win10, RTG and DirectX grayed out PeterK support.WinUAE 10 16 September 2015 18:44
WinUAE 2300 - update DirectX Photon support.WinUAE 7 03 December 2010 04:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06348 seconds with 15 queries