English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 22 May 2018, 19:55   #1
Bushstar
Registered User

 
Join Date: May 2018
Location: United Kingdom
Posts: 11
A1200 PSU suitable for A500 and A500 Plus

I'm currently swapping between a A500, A500 Plus and A1200 and switch power packs each time as they all seem to be slightly different.

Could I just use the A1200 power pack on all of them and stop switching the PSU each time?

I think I can but want to confirm before I end up smelling burning PCB.
Bushstar is offline  
Old 22 May 2018, 20:08   #2
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
They are all the same.
Look underneath the PSU At the specs and keep the one that is beefier. Usually A500 PSUs are beefier (4.5A on 5V line)
Akira is offline  
Old 23 May 2018, 11:30   #3
Vypr
Registered User

 
Join Date: Dec 2016
Location: East Kilbride
Posts: 45
They are interchangeable. i have used A1200 PSUs on A500 and A500+ with no issues. I owuld recommend using the A500 PSU though as they are more reliable than the lightweight A1200 version.
Vypr is offline  
Old 23 May 2018, 21:40   #4
Bushstar
Registered User

 
Join Date: May 2018
Location: United Kingdom
Posts: 11
That's good to know and will make life easier.

Vypr would you still recommend a A500 PSU with a ACA 1233n/40MHz?
Bushstar is offline  
Old 23 May 2018, 22:39   #5
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,467
The puniest PSU is 2.5 A @5V afaik - I'd avoid it as it is good just for extra mem + one floppy drive (was written somewnere).
zipper is offline  
Old 24 May 2018, 10:09   #6
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 3,317
2.5A is plenty for an A1200 and an '030, provided the PSU is in good working order. It can be the case however with any PSU that the capacitors have aged to a point where it can no longer regulate the output effectively. If it were possible, I would recommend getting all your PSUs checked out for stability and potentially recapped, and then using the one which shows the best regulation / lowest ripple under load. Without that possibility, I would go with what the others have said and choose the one with the highest output.
Daedalus is offline  
Old 25 May 2018, 13:31   #7
Vypr
Registered User

 
Join Date: Dec 2016
Location: East Kilbride
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by Bushstar View Post
That's good to know and will make life easier.

Vypr would you still recommend a A500 PSU with a ACA 1233n/40MHz?
My 1233n is in a tower case at the moment but I never had a problem with it in the standard case.

My standard Miggy is currently running off a 500 PSU with an Mtec 1230/28 accelerator and an IDE HD and I haven't had any power issues with it
Vypr is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A500 / A600 / A1200 PSU Tester Loedown Hardware pics 24 01 December 2015 17:34
Green blinking Power Light A1200 with A500 Type 2 PSU McMiga support.Hardware 9 23 February 2015 18:43
A1200 PSU on A500 ? MrDBUG support.Hardware 6 07 December 2010 10:26
ATX PSU to A1200/A600/A500/+ TheCorfiot support.Hardware 6 16 March 2008 19:55
flaky A500 PSU on A1200 Dave_wb support.Hardware 1 13 September 2007 12:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09273 seconds with 15 queries