English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 06 November 2011, 06:35   #1
desiv
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Salem, OR
Posts: 1,393
Weird A-Max / A1000 issue

OK, I thought this worked before, but I can't be 100% positive...
Anyway, I have an A-Max; the cartridge version that plugs into the floppy drive port...
I had some memory issues with my A1000 recently (floppy was bad, replaced it with a working floppy, but the Insider II wouldn't fit anymore.. so I was down to very little mem for a bit) so I didn't really do much with it..
Just recently got a different 4M memory upgrade (under the CPU), so I was putting things together and decided to pull out the A-Max and hook that up also..
Well, I did, but I was having problems reading the ROMs from the cart with A-Max version 1, and A-Max version 2 would read the ROMs, but the Mac floppy wouldn't boot from a Mac disk.. It didn't sound like the drive was spinning.. Hmm.. Something wrong with my A-Max?
Plug it into the A500, and it all works... Mac floppy booting, reading ROM from cart.. All good..

So, my A1000.. Well, A-Max manual says your CIAs have to be happy for this stuff to work... Bad CIAs??? Only way I know to test...
I swap the A500 and A1000 CIAs... Result?
A-Max still works in the A500 and still doesn't in the A1000... :-(

OK, so having A-Max running isn't critical.. But, it should work...

I even tried removing the CPU RAM and running it with just the 512k.
A-Max 2 doesn't load, not enough memory, but A-Max 1 does, but still doesn't work..
So, it's not the RAM, it's not the A-Max (unless it has something wrong with it that makes it not work with an A1000, but works with an A500??)..

As I said, A-Max isn't critical, but it sounds like a sign that something on the A1000 isn't kosher...
Other external floppies work..
In fact, an external floppy daisy chained off of the back of the A-Max works. I was able to load A-Max from that external floppy. Just not get it to read a Mac format floppy off of the Mac floppy drive..

So..
What might I look for? Power? Resistors? Caps?

I'm not great with electronics, but I have a multimeter.. ;-)

(This A1000 I have has had a rough life before I got him.....)

Thanx for any pointers,

desiv
desiv is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird Protracker issue. Akira support.Apps 8 07 February 2012 20:40
Weird MaxTransfer issue Retroplay support.Hardware 2 11 May 2011 22:38
Jesus on E's weird issue... I must be doing something wrong here. Claw22000 support.Demos 5 02 May 2011 10:17
Weird WinUAE issue?! h0ffman Coders. General 4 07 December 2010 13:42
** Weird Screen Issue *** HELP!!! D4Ni3L3 support.Hardware 9 06 October 2009 13:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.05679 seconds with 13 queries