English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 22 February 2020, 18:24   #1
CubeTheory
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Liverpool/UK
Posts: 50
ACA500Plus Issues

HI.

2x ACA500Plus boards arrived today, Thanks Jens.

My mate brought his amiga round to mine and we tested them both.

They both seem to work fine on his, but on mine they dont.

On mine they startup to the menu, I can see the options, and the parallax star-field, but the keyboard is frozen, so I cant select anything, and the board itself is displaying 99.

On my mate's amiga both start up ok, and they both show FE on the display. He can then select a profile and boot it.

we went right back to stock on both machines, removing the trapdoor expansion, and the rom switcher on mine (put 1.3 back on the board). this made no difference.

Both Amiga's are Rev 6A, Mine is from 89 and is a green PCB, and his is from 91 and a brown PCB. Both machines were running on the same PSU, a Meanwell RPT-60B

Interestingly, it is significantly more difficult to install the car on mine than on his, making us think my PCB is thicker.

Also, my Action replay MkIII is working fine on this Amiga.

I'm completely out of ideas.

Last edited by CubeTheory; 22 February 2020 at 18:45.
CubeTheory is offline  
Old 22 February 2020, 18:26   #2
duga
Registered User
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sweden
Posts: 415
Check out https://forum.icomp.de/
duga is offline  
Old 22 February 2020, 18:35   #3
CubeTheory
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Liverpool/UK
Posts: 50
Quote:
Originally Posted by duga View Post
I have. didnt see anything that resembled my issue. I've also asked the question there too.
CubeTheory is offline  
Old 28 February 2020, 16:48   #4
CubeTheory
Registered User

 
Join Date: Jan 2020
Location: Liverpool/UK
Posts: 50
Hi.

Just thought I’d bump this issue to see if anyone has any ideas. I have update on the icomp.de forum too but no reply as of yet.

The issue is directly related to the keyboard. I swapped the CIA’s around and there was no change, so we then swapped the keyboard from my friends A500 to mine, and the ACA500Plus worked. Swapped them back, wouldn’t work.

Mine is an earlier 2-ribbon keyboard (Hi-tek?) and my friends is a Mitsumi.

Not sure what to do with this now.

Just wondered if there was any significant differences between these 2 keyboards
CubeTheory is offline  
Old 29 February 2020, 01:18   #5
r.cade
Registered User
r.cade's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Augusta, Georgia, USA
Posts: 396
Send a message via AIM to r.cade Send a message via MSN to r.cade Send a message via Yahoo to r.cade
That's a bizarre incompatibility if it is the keyboard! I wouldn't that would make any difference to an accelerator unless it does something bizarre with the reset line or something, or it always sending an odd keypress signal or something.

I have an ACA that doesn't work on my A500's but works fine on my A1000. I don't think it even comes up to the menu, though.
r.cade is offline  
Old 01 March 2020, 17:03   #6
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 39
Posts: 7,856
Quote:
Originally Posted by CubeTheory View Post
Mine is an earlier 2-ribbon keyboard (Hi-tek?) and my friends is a Mitsumi.

Not sure what to do with this now.

Just wondered if there was any significant differences between these 2 keyboards
The two ribbon is a Samsung, Hi-tek doesn't have plastic membranes.

Very curious that the keyboard type would make a difference, they use the same CSG sourced controller chip. The only keyboard with a big timing difference is the A2000 cherry keyboard, which has a Philips made controller.
Jope is offline  
Old 02 March 2020, 11:07   #7
E-Penguin
Banana

E-Penguin's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Darmstadt
Posts: 942
Jens isn't a big fan of meanwell power supplies; try an original PSU if you've got one
E-Penguin is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ACA500Plus and kickstarts solaris104 support.Hardware 1 15 May 2019 18:02
ACA500Plus + X-Surf-500 (how to) gurth support.Apps 6 02 May 2019 00:29
ACA500PLUS Jumper? BMD support.Hardware 22 17 October 2018 09:22
Diagrom on ACA500plus Larky Amiga scene 17 26 February 2018 18:57
Can we talk about ACA500Plus? Marty_McFly support.Hardware 5 08 April 2017 11:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07297 seconds with 15 queries