English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 25 May 2016, 00:00   #1
Xebec
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Philadelphia, USA
Posts: 55
iGame - Help please

Hello Amigans,

I've scoured all of the forums, even watched a youtube video, but I still cannot get iGame to load on my Amiga 1200 (ACA1221 - 68020 / 33MB fast ram / KS and WB 3.1).

It's telling me files are missing needed to run; "Can't create App, Make sure all the required MUI mccs are present. please check the included guide".

So far I've copied render.library and guigfx.library from aminet to both Libs: AND Mui:Libs

I've also copied Texteditor.mcc, texteditor.mcp, and Guigfx.mcc to MUI:Libs AND MUI:Libs/mui

MUI is installed (tested an app for it).

What else am I missing?

Thanks
John
Xebec is offline  
Old 25 May 2016, 00:06   #2
TuKo
Apollo Team

TuKo's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: not far
Posts: 280
Run SnoopDOS, it will tell you where it fails
TuKo is offline  
Old 25 May 2016, 00:08   #3
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,068
Or reinstall MUI.
Retrofan is offline  
Old 25 May 2016, 01:48   #4
Xebec
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Philadelphia, USA
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by TuKo View Post
Run SnoopDOS, it will tell you where it fails
Very cool utility - thank you!

Looks like there are two dependencies not mentioned in the help file for iGame or on Aminet:

screennotify.library
cybergraphics.library

I also see it's looking for a mui.key. Do I have to register MUI for iGame to work? "it looks like 12 places for mui.key)
Xebec is offline  
Old 25 May 2016, 01:56   #5
Xebec
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Philadelphia, USA
Posts: 55
OK i've copied those libraries.. and also put render.library in LIBS:libs and not just LIBS: (it quiets down the # of errors in SnoopDos).. but the three remaining errors are:

ToolType - SCREENSHOT
ToolType - NOGUIGFX
ToolType - FILTERUSEENTER

How do I deal with these?
Xebec is offline  
Old 26 May 2016, 19:57   #6
Xebec
Registered User

 
Join Date: May 2016
Location: Philadelphia, USA
Posts: 55
Does anyone have iGame working with a vanilla OS 3.1, + the 5 files (render.library, guigfx.library, Texteditor.mcc, Texteditor.mcp, and Guigfx.mcc) only working?

Would BetterWB help?
Xebec is offline  
Old 18 May 2020, 00:47   #7
rrorge
Registered User

 
Join Date: May 2020
Location: London/UK
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by Xebec View Post
OK i've copied those libraries.. and also put render.library in LIBS:libs and not just LIBS: (it quiets down the # of errors in SnoopDos).. but the three remaining errors are:

ToolType - SCREENSHOT
ToolType - NOGUIGFX
ToolType - FILTERUSEENTER

How do I deal with these?
Did you ever resolve this issue?

I have the same
rrorge is offline  
Old 18 May 2020, 04:38   #8
npagonis73
Registered User

npagonis73's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Corfu / Greece
Posts: 100
The errors in snoopdos or do you get actual errors when opening the apps. I think by default those 3 tool types are commented out and you deal with them if you want from settings. If you have all correct libs igame should start. Doesn’t it?


Sent from my iPhone using Tapatalk
npagonis73 is offline  
Old 18 May 2020, 11:47   #9
npagonis73
Registered User

npagonis73's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: Corfu / Greece
Posts: 100
Don't know about vanilla 3.1 but it definitely runs on a vanilla 3.1.4 with best WB and mui and MCC mui installed
npagonis73 is offline  
Old 18 May 2020, 13:30   #10
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,914
On OS 3.1 iGame works fine, here's what to install:

- MUI
- Copy TextEditor.mcc -> MUI:Libs
- Copy TextEditor.mcp -> MUI:Libs
- Toltype Icon - Enable NOGUIGFX

These are not necessary if you do not have a an FPU !!!

- Guigfx.mcc
- Guigfx.library
- Render.library
- Toltype Icon - Disable NOGUIGFX (disable also from igame.prefs)

Last edited by AMIGASYSTEM; 15 July 2020 at 08:42.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 15 July 2020, 01:50   #11
PaulG
Registered User

PaulG's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Gtr Manchester
Posts: 53
Only iGame v1.6 works for me. The two newer ones don't work on my real Amiga or a different image on WinUAE 2020.
PaulG is offline  
Old 15 July 2020, 08:42   #12
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,914
Quote:
Originally Posted by PaulG View Post
Only iGame v1.6 works for me. The two newer ones don't work on my real Amiga or a different image on WinUAE 2020.
iGame 2.x: If you do not have Graphics Card and FPU

Toltype Icon - Disable NOGUIGFX (disable also from igame.prefs)

no_guigfx=1
AMIGASYSTEM is offline  
Old 15 July 2020, 12:28   #13
PaulG
Registered User

PaulG's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Gtr Manchester
Posts: 53
Doesn't that option just remove the graphic on right hand side of that window?
PaulG is offline  
Old 15 July 2020, 13:18   #14
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 5,914
No otherwise it will not start for lack of RTG Graphics Card
AMIGASYSTEM is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iGame error B14ck W01f support.Other 9 11 February 2015 07:40
iGame x2 NovaCoder project.ClassicWB 5 06 September 2011 07:43
Igame/Iscreenshots Specksynder project.ClassicWB 7 18 May 2011 01:37
iGame nicklastjarn project.ClassicWB 2 17 February 2010 17:36
help for igame Dexther request.Apps 1 09 January 2006 10:31

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08637 seconds with 15 queries