English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 21 June 2018, 23:14   #1
dezent
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: Goteborg
Posts: 1
Floppy disk Install AmigaOS 4.1 Classic without DF0:

Hi guys

Hope this is the correct place for this post.

I have my old loved A1200, it has not been used for a very long time since i installed debian on my first pc in 2000.
Bought AmigaOS 4.1 several years ago but never installed it and found it again a couple of month ago and thought i should give it a try but my two floppy drives are broken and will not work even after cleaning

Specs: A1200, Bppc, Bvision, SCSI cdrom (stolen from my sgi o2), ide cdrom, no working floppy. and today i got a CF to IDE adapter. also some IDE and SCSI drives available.

Is it somehow possible to do the install without running the bootfloppy? i managed to boot the cd but as the documentation states it is not working or supported. I can boot to a WB 3.1 from HD.

*edit
Would it be possible to somehow prepare the cf card on a windows machine with WinUAE?

Best regards
dezent

Last edited by dezent; 21 June 2018 at 23:20. Reason: question
dezent is offline  
Old 22 June 2018, 10:01   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,728
I didn't to it myself yet but I have no doubt than you can do a manual installation of OS4 from OS3.

Just prepare the HDD with HDToolbox and copy all required files from the CD to the appropriate places on the boot partition.

The boot partition needs to be FFS long file names (DOS\7) or SFS and the corresponding file system code needs to be stored in the RDB.

I think the System directory on the CD contains a bootable OS4 system, just copy all files from that directory to the root of the boot partition.

Then examine the Installation-Files directory which files from there might be needed and copy them to the right places. Probably Startup-Sequence and User-Startup.

That's all. Of course this can be done from WinUAE, too.
thomas is offline  
Old 22 June 2018, 10:19   #3
kolla
Registered User
kolla's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Trondheim, Norway
Posts: 1,567
Mount RAD, write boot adf to RAD, and boot from that.
kolla is online now  
Old 23 June 2018, 17:18   #4
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,728
In fact it is much easier than all of the above: just open the CD icon and double click "Start_From_OS3.x".
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WORKBENCH_001.png
Views:	31
Size:	13.8 KB
ID:	58635  
thomas is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AmigaOs 4.1 classic on winuae? monkat support.WinUAE 1 09 April 2016 04:43
df0 error WB install Ocalasun support.FS-UAE 6 10 September 2014 22:17
AmigaOS 4.1 Classic Available To Buy amigakit.com News 72 19 August 2012 22:56
AmigaOS 4.1 Classic Screenshots DarrenHD support.Hardware 34 06 January 2011 18:47
m4-1.4.2 for classic AmigaOS (not using IXemul) Paul News 1 24 October 2004 22:01

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06233 seconds with 16 queries