English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 20 January 2016, 21:31   #221
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Marskilla View Post
I'm quite sure you can add "Sorcery +" http://hol.abime.net/2014/screenshot
Done

Quote:
Originally Posted by ztronzo View Post
This might sound like a crazy question... But Im going for it anyway... Please dont ban me asking...
is there any possible way to use your FS-UAE netplay feature to be compatible with a real Amiga connected to the internet? I understand it could have a difference in kickstarts cause everyone must have the same rom..
No, this isn't possible. You won't be banned for asking, though

Quote:
Originally Posted by ztronzo View Post
or is there a version of FS-UAE that can run on a high-end Amiga?
No
FrodeSolheim is offline  
Old 26 January 2016, 22:51   #222
Marskilla
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Nantes - France
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
A partial list here, at least: http://oagd.net/browse/halfcolorbug (I don't know of any definitive list).
Hi, you may also add "Crazy Shot" : http://hol.abime.net/3118
Marskilla is offline  
Old 27 January 2016, 01:52   #223
ztronzo
Registered User

ztronzo's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Montreal
Posts: 77
Quote:
Originally Posted by Marskilla View Post
Hi, you may also add "Crazy Shot" : http://hol.abime.net/3118
After checking some Screenshot images, I tested a few games with shader = atari-color-fix
The ones that I respond with yes, I believe you can add them to the list with the half-tone bug
Can someone else also confirm?

Future Sport http://hol.abime.net/4576 I believe yes
Hell Raiser http://hol.abime.net/3657 I believe yes
HeroQuest http://hol.abime.net/698 I believe yes
HeroQuest: Return Of The Witch Lord http://hol.abime.net/699 could not find to test
Hostages http://hol.abime.net/738 I believe yes
Night Walk http://hol.abime.net/975 I believe yes (crappy old game)
Obitus http://hol.abime.net/2275 I believe yes

other
Captain Dynamo http://hol.abime.net/464 looks much better but loss in detail, maybe no
Dynasty Wars http://hol.abime.net/465 looks much better but minor loss in detail, need another opinion
Final Battle, The http://hol.abime.net/535 I was wrong, no
Heavy Metal Heroes - Outlands http://hol.abime.net/683 I was wrong, no
Joust http://hol.abime.net/5902 could not find to test
Prison http://hol.abime.net/1152 looks much better but loss in detail (some fonts are unreadable too), maybe no
RoboCop 2 http://hol.abime.net/1261 looks much better but loss in detail, no
Whirligig - Spacecutter http://hol.abime.net/1703 I guess not, graphics are too crappy to tell

Last edited by ztronzo; 27 January 2016 at 20:13.
ztronzo is offline  
Old 28 January 2016, 23:40   #224
Ptolom
 
Posts: n/a
Hello, I've built version 2.6.2 from source on Gentoo and I'm getting an error
Code:
Error: Missing GL version
FATAL: Error initializing glew
AL lib: (EE) alc_cleanup: 1 device not closed
Do I need to be building with a particular version of GLEW?
 
Old 30 January 2016, 00:05   #225
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Ptolom View Post
]Do I need to be building with a particular version of GLEW?
Not as I'm aware of. I'm guessing your OpenGL setup isn't completely sane... (if so, you might have issues with other OpenGL applications as well).
FrodeSolheim is offline  
Old 01 February 2016, 19:27   #226
Ptolom
 
Posts: n/a
I got to the bottom of it. I had built SDL without opengl support. I only started using Gentoo last week and I'm still getting the hang of things.
 
Old 04 February 2016, 23:24   #227
Marskilla
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Nantes - France
Posts: 87
Hi, maybe I missed the option in the documentation pages, but is there a way to emualte a write protected floppy with fs-uae ?

Quote:
Originally Posted by ztronzo View Post
After checking some Screenshot images(...)
Thanks ! I'll check this out.
Marskilla is offline  
Old 05 February 2016, 21:25   #228
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Marskilla View Post
Hi, maybe I missed the option in the documentation pages, but is there a way to emualte a write protected floppy with fs-uae?.
Not a good way, in any case. It should be possible by using the option writable_floppy_images, while also making sure that the .adf file(s) is write-protected on the host OS. A better way (via config) is needed.
FrodeSolheim is offline  
Old 12 May 2018, 17:12   #229
Marskilla
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Nantes - France
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Most, if not all, of these problems are related to colors being half as bright as they should, so you need a filter which multiplies the brightness by two.

As it happens, I have created such a filter (shader) and included it with FS-UAE as default. Put the following in custom configuration:

Code:
shader = atari-color-fix
(But don't use with other games which don't need the fix )
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
A partial list here, at least: http://oagd.net/browse/halfcolorbug (I don't know of any definitive list).
To help other people, here is my personnal list :

Code:
African Raiders 01
After The War
APB
Crazy Shot
Denver présente - Je découvre les formes
Dragon Spirit
Full Metal Planete
Galactic Conqueror
Grey Slayer
Hammer Boy
Heavy Metal Heroes
Midnight Resistance
Murders In Space
Sorcery +
Superman - The Man Of Steel
The Untouchables
Vixen
Marskilla is offline  
Old 14 May 2018, 19:22   #230
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,962
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Most, if not all, of these problems are related to colors being half as bright as they should, so you need a filter which multiplies the brightness by two.

As it happens, I have created such a filter (shader) and included it with FS-UAE as default. Put the following in custom configuration:

Code:
shader = atari-color-fix
atari-color-fix multiplies RGB components by 2.0, which gives a result equivalent to doubled colours on a real OCS/ECS Amiga: "ST white" 7:7:7 maps to 24-bit grey 238:238:238.

For anyone who's picky enough, you can modify the shader to do better. Instead of multiplying by 2.0, multiply by 252/119 (= 2.11764706 approx). Then ST white maps to 24-bit 252:252:252 which is almost full white.

And for ST-ported games which already have doubled RGB components, copy the shader and change the coefficient to 252/238 (= 1.05882353 approx). [Examples of games like that: Gods, Xenon, Guild of Thieves, Rolling Thunder. There are probably many more.]
mark_k is offline  
Old 27 August 2018, 17:19   #231
ztronzo
Registered User

ztronzo's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Montreal
Posts: 77
is it be possible to use the Atari half-bright fix in combination with another shader overlay?
ztronzo is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE 1.2 Stable Series FrodeSolheim support.FS-UAE 5 26 October 2012 21:50
FS-UAE 1.0 Stable Series FrodeSolheim support.FS-UAE 62 01 May 2012 01:15
AROS m68k Bug Reports Ezrec Amiga scene 1 03 October 2011 23:40
whdload bug reports pbareges support.Games 22 12 January 2007 21:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08288 seconds with 16 queries