English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Misc > MarketPlace

 
 
Thread Tools
Old 16 April 2013, 23:05   #1
manic23
Only Amiga!

manic23's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bromley, Kent
Age: 49
Posts: 477
Wanted A500 Power Supply (35.7W)

Hi, does anyone have an A500 Power Supply (35.7W, 4.5 amp) that they would sell me? I live in the UK.

Thanks in advance.

Last edited by manic23; 16 April 2013 at 23:53. Reason: Typo
manic23 is offline  
Old 17 April 2013, 00:12   #2
mc6809e
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 320
Quote:
Originally Posted by manic23 View Post
Hi, does anyone have an A500 Power Supply (35.7W, 4.5 amp) that they would sell me? I like in the UK.

Thanks in advance.
Do you have an old broken A500 or C128 power supply? If you do you can salvage the plug that goes into the computer and fashion a working power supply from the sort of supply used by the old IBM PC/XT/AT by wiring the old plug to the wires of the PC supply. I ran my A500 for a long time with an old IBM AT supply.

pin 1: +5V
pin 2: shield ground
pin 3: +12V
pin 4: signal ground
pin 5: -12V

Getting a more modern ATX supply to work would be a little tricky. The green power on line must be driven low to turn on the PSU. A 100K pull down resistor between this line and ground should turn the supply on, but I've never tried this. You might have to wire a temporary switch in series with the 100K to make this work.
mc6809e is offline  
Old 17 April 2013, 01:44   #3
k4lmp
Registered User
 
Join Date: May 2012
Location: Church Hill, TN USA
Posts: 51
On the ATX power supplies I've used, I just connected the wire to the ground right beside it, with no resistor. I think some ATX supplies are different, though, so there may be some that need the resistor.
k4lmp is offline  
Old 17 April 2013, 08:55   #4
manic23
Only Amiga!

manic23's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bromley, Kent
Age: 49
Posts: 477
Thanks for your comments re the PC power supply chaps, but I actually already have one, so why does he want an A500 power supply I hear you ask?, well the fan on it I find rather annoying, it's rather loud and really like the idea of a silent psu, plus I really only need a 35W PSU anyway. I know it is possible to fit a quieter fan to the psu, but I really can't believe that even a so called quite fan will be truly silent.

So if anyone has one they don't need?.....
manic23 is offline  
Old 17 April 2013, 09:25   #5
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 51
Posts: 2,824
theres a few on ebay for not alot of cash,you may have to send them a message to read whats on the bottom so you get the right one.

I.E can you tell me what it says next to the 5 volt reading,im looking for 4.5 amp supply(the supply should light to pick up as well)
roy bates is offline  
Old 17 April 2013, 10:10   #6
manic23
Only Amiga!

manic23's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bromley, Kent
Age: 49
Posts: 477
Thanks roy, already done that
manic23 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB: A500 power supply brian8599 MarketPlace 1 10 May 2013 06:20
Looking for an A500+ power supply JonB MarketPlace 11 10 April 2013 21:41
Wanted - A500 Power Supply mancity MarketPlace 9 16 January 2013 21:36
WTB: A500 power supply or A1200 power supply (USA model) CMA Death Adder MarketPlace 7 01 October 2010 15:10
A500 Power Supply Wanted... Peter MarketPlace 8 12 July 2007 16:33

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07036 seconds with 13 queries