English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 16 August 2002, 13:23   #1
Excelle
Junior Member
Excelle's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Shropshire/UK
Age: 39
Posts: 116
Fantastic Dizzy

Can anyone get Fantastic Dizzy working at a reasonable pace in WinUAE? It absolutely crawls - I thought it was sound related, but I fiddled with it to no avail. Ideas?
Excelle is offline  
Old 16 August 2002, 14:05   #2
KombatSanta
Pipboy approved
KombatSanta's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Karlstad, Sweden
Age: 44
Posts: 460
Send a message via ICQ to KombatSanta
If you are running XP: I've noticed when running WinUAE under XP and at the same time running some other app, it will slow down WinUAE, so exit any other application before starting winUAE!
KombatSanta is offline  
Old 16 August 2002, 17:04   #3
Excelle
Junior Member
Excelle's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Shropshire/UK
Age: 39
Posts: 116
Nice tip, but I'm not running XP
Excelle is offline  
Old 16 August 2002, 17:19   #4
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
If you place it in the zone I'll tell you
Bloodwych is offline  
Old 16 August 2002, 19:24   #5
Excelle
Junior Member
Excelle's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Shropshire/UK
Age: 39
Posts: 116
It's uploading as I speak
Excelle is offline  
Old 16 August 2002, 21:36   #6
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Hmmm. It works fine for me Excelle, under all different configurations. I don't use openGL for output however.

Are you using openGL? Try it with normal screen output.

My PC is:

Duron 800
256MB PC2100 DDR
Geforce GTS 64MB
sblive!

I've tried A500 configs, A600 configs, A1200 configs with and without JIT cpu's and full sound. No problems.

Can anyone else help?
Bloodwych is offline  
Old 16 August 2002, 21:44   #7
Excelle
Junior Member
Excelle's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Shropshire/UK
Age: 39
Posts: 116
Maybe it's just my crap computer then

My current config is (please lord give me some money)

PIII 450
128Mb RAM
Voodoo 3 3500
SB Live!

And it crawls :P I'm gonna fiddle with some more configs, else I guess I'll go and find a loan shark
Excelle is offline  
Old 16 August 2002, 21:55   #8
Bloodwych
Moderator

Bloodwych's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: I'm behind you!
Posts: 3,763
Tried running it in the older WInUAE 0.8.8 R9. It's less power hungry, grab it from the page below. WInFellow might be worth a try as well, again requires less CPU power.

EAB download page
Bloodwych is offline  
Old 17 August 2002, 00:21   #9
Excelle
Junior Member
Excelle's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Shropshire/UK
Age: 39
Posts: 116
All donations to....

Sadly none of these ideas worked Bloodwych mate - even running it on Amiga 500 with 1Mb chip didn't help, older version of WinUAE was no different, and I'd already tried Winfellow. Bugger - upgrade it is then :S

Cheers for trying!
Excelle is offline  
Old 17 August 2002, 19:42   #10
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 46
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Quote:
even running it on Amiga 500 with 1Mb chip didn't help, older version of WinUAE was no different
This is DEFINITELY a problem with the disk image then.
It *must* work satisfyingly on a REAL stock A500 with RAM expansion because I also remember playing it there back in the days without any problems. I did *not* have the Fairlight crack on disks, though.
Maybe it would be worth it if someone retransferred an alternative crack (neither FAIRLIGHT nor CLS).

Galahad, has there been a problem with this game back then when cracking it? Perhaps some "workaround"-like things required to code in, making the game engine slow down considerably, i. e. having the effect of applied brakes?

Last edited by andreas; 17 August 2002 at 19:48.
andreas is offline  
Old 18 August 2002, 01:40   #11
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 47
Posts: 7,720
As far as I can remember

The protection was a S1 Copylock that was encrypted and when it did its thing, it decoded the main game data and then executed the game.

Nothing tricky, for sure Gaston would have removed it all to get it working.

Unless the crack intros introduce a DMA bug into the game, but then again, I never had any problems with the FLT version (with the scrolling cogs?).
Galahad/FLT is offline  
Old 18 August 2002, 03:18   #12
Djay
aka breakpoint

Djay's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Brighton / UK
Age: 44
Posts: 3,091
trying skipping frame, in the Display tab, a bit harsh but might work
Djay is offline  
Old 18 August 2002, 20:46   #13
Excelle
Junior Member
Excelle's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Shropshire/UK
Age: 39
Posts: 116
The frame skip speeds up the gameplay a little, although still not up to full speed, and it still sounds awful lol :S

I tried the Fairlight crack version (the one with the fade in/out blue stretched fairlight writing on a black bg), and the Classic crack, but they were both the same, except the Classic crack managed to screw up some of the gfx.

Btw andreas, when I said a A500 with 1Mb Chip, I meant a WinUAE emulated one, not the real thing... Damn, I'm just not clear
Excelle is offline  
Old 18 August 2002, 22:03   #14
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 46
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Quote:
Originally posted by Excelle
Btw andreas, when I said a A500 with 1Mb Chip, I meant a WinUAE emulated one, not the real thing... Damn, I'm just not clear
HEHE
Well, I couldn't guess that.

So I know it should work fine on my REAL (!) A500 if I transfer it back to real disks. Good news.
I'm awfully sorry Galahad for the confusion. I had actually thought he had been talking about problems on a REAL A500, which caused the context to get distorted throughout

Last edited by andreas; 18 August 2002 at 22:17.
andreas is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fantastic Dizzy AGA? Graham Humphrey request.Old Rare Games 101 23 December 2017 20:12
Fantastic Dizzy Steve HOL data problems 0 24 April 2010 09:51
Fantastic dizzy - gamemaps Chain Retrogaming General Discussion 11 17 March 2006 20:47
Fantastic dizzy Unregistered support.Games 16 14 January 2005 15:19
Fantastic Dizzy ... mr_0rga5m support.Games 5 28 September 2004 17:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08162 seconds with 13 queries