English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 18 February 2011, 00:14   #1
AmigaUser2010
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 13
How to test pico psu w/ multimeter & A600?

Hey everyone.

I have four A600 boards in various states of cap leakage/distorted sound/lifted pads/etc. In the past I always just used another board until it stopped working in fear that I'll have to do the BIG repair (switch caps). Well, the time has come to bite the bullet.

I'm all out of working boards and I'm bored because I'm not working!

So I decided to troubleshoot the first Amiga which is running on a pico psu. The audio is distorted but I do not see any leakage/smell anything unusual so I thought it was the pico psu. I just soldered the new psu in but I'm still getting the distorted sound.

Here's my question: How would I test to see if it's the pico psu with a multimeter if it's soldered directly to the board? I know nothing about multimeters and would hate to kill myself on the first attempt.

I feel like I can save quite a few boards in my possession if I knew how to test for the culprit. I can and will post updates as I progress!

Oh please help me.
AmigaUser2010 is offline  
Old 18 February 2011, 04:56   #2
rkauer
I hate potatos and shirts
rkauer's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sao Leopoldo / Brazil
Age: 54
Posts: 3,482
Send a message via MSN to rkauer Send a message via Yahoo to rkauer
You will not kill yourself.

Also, if you are not confident enough to do the easy capacitors swapping, then ask one friend/TV_shop_repairsman to do it.
rkauer is offline  
Old 18 February 2011, 15:37   #3
AmigaUser2010
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: USA
Posts: 13
Capacitor swapping is not easy when you lift pads; I'm confident, just something of a procrastinator.

How do I test the pico psu with a multimeter if it's soldered directly?
AmigaUser2010 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A600 PSU repair SuperNashwan support.Hardware 7 19 March 2013 16:12
A600 PSU question on resistors. toffo support.Hardware 18 30 April 2011 19:39
Does anyone have an A600 / A500 they can test this on? h0ffman Coders. General 12 07 January 2011 15:33
Emulate A600 with KS2.0/1.3 to test old games 1988 support.WinUAE 1 30 November 2010 18:48
Pico PSU for amiga in tower mrodfr support.Hardware 10 01 September 2009 08:59

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06157 seconds with 13 queries