English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > New to Emulation or Amiga scene

 
 
Thread Tools
Old 14 November 2017, 15:09   #1
steve_mynott
Registered User
 
Join Date: Jul 2014
Location: london
Posts: 31
CF Card doesn't boot in Amiga

I can boot another card fine in my 1200 (although there are timing issues with a AC1221EC which means I need to reboot a few times for it to work).

But with a new 4GB Transcend 133x I just get the "insert disk" screen. Booting with both mouse buttons down I don't see the drive present at all.

I created the CF image on linux FS-UAE and it boots fine as /dev/sda there.

Is this likely to be a hardware issue and should I just try another card (now I notice there is a hardware compat list on this site!) or am I likely to have screwed up the partitioning/format on the CF?
steve_mynott is offline  
AdSense AdSense  
Old 15 November 2017, 00:38   #2
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,543
You should first check HDToolbox on the real Amiga to see if the card really is not recognised. Then do that "reboot a few times" thing and check HDToolbox again. Only if it's still not recognised you need another CF card. Or another accelerator.

If you get HDToolbox to see the card on your real Amiga but it does not boot, then you've screwed up the partitioning on FS-UAE.
thomas is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
iGame doesn't boot. stu232 support.Hardware 0 23 April 2014 21:27
Amiga 3000D doesn't boot TMorita support.Hardware 6 26 March 2012 12:39
My A1200 HD doesn't boot frikilokooo support.Hardware 2 11 April 2009 04:21
A2000 doesn't boot from HD Bromosel support.Hardware 5 21 February 2005 10:42
amiga doesn't boot up utri007 support.Hardware 5 08 June 2003 00:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.10777 seconds with 13 queries