English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 13 January 2020, 11:34   #3621
BULI
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Rzeszów
Posts: 258
Quote:
Originally Posted by Hedeon View Post
The cards with the Motorola Harrier/PowerPlus III chipset write a lot faster to the PCI bus it seems than the others. And the Apocalypse does it faster than Ragnarok. See SDL benchmarks; 2D SDL stuff that isn't CPU bottle-necked runs faster on the Apocalypse.

Probably, that why on Sonnet Crescendo sound via SoundBlaster is too slow.
BULI is online now  
Old 13 January 2020, 11:38   #3622
k0x
Registered User

 
Join Date: Jan 2018
Location: Ostrava
Posts: 111
Am really looking forward when somebody upgrade those Israeli Apocalypse to 256 or even 512MB.
k0x is offline  
Old 13 January 2020, 14:36   #3623
Hedeon
PPC Hacker

 
Join Date: Mar 2012
Location: Leiden / The Netherlands
Posts: 1,157
512MB will not fit in the Z3 window of the Mediator (without shifting it). Currently with the right setup of PCI cards, 384MB is supported max.
Hedeon is offline  
Old 13 January 2020, 17:28   #3624
k0x
Registered User

 
Join Date: Jan 2018
Location: Ostrava
Posts: 111
Yes, I know about the limit

So the question is when/if there will be Apocalypse upgraded to 512MB - how fast it will be in Q3 and RTCW in comparision with Ragnarok.
k0x is offline  
Old 13 January 2020, 17:50   #3625
Hedeon
PPC Hacker

 
Join Date: Mar 2012
Location: Leiden / The Netherlands
Posts: 1,157
Quote:
Originally Posted by k0x View Post
So the question is when/if there will be Apocalypse upgraded to 512MB - how fast it will be in Q3 and RTCW in comparision with Ragnarok.
256MB would already suffice? But you want benchmarks I take it? I can do some runs with the Apocalypse. :-)
Hedeon is offline  
Old 13 January 2020, 22:00   #3626
k0x
Registered User

 
Join Date: Jan 2018
Location: Ostrava
Posts: 111
Quote:
Originally Posted by Hedeon View Post
256MB would already suffice? But you want benchmarks I take it? I can do some runs with the Apocalypse. :-)

Your 256MB Apocalypse is same model as Israeli 128MB version?


I dont know if Q3 will run on 256MB.




Yes, try it please and make new video.
k0x is offline  
Old 13 January 2020, 23:11   #3627
Hedeon
PPC Hacker

 
Join Date: Mar 2012
Location: Leiden / The Netherlands
Posts: 1,157
Quote:
Originally Posted by k0x View Post
Your 256MB Apocalypse is same model as Israeli 128MB version?


I dont know if Q3 will run on 256MB.
I have a real 256MB Apocalypse. It has a different part number. And yes, Q3 runs on it.
Hedeon is offline  
Old 14 January 2020, 00:57   #3628
Timtheloon
Registered User

Timtheloon's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Portsmouth / United Kingdom
Posts: 109
User Fitzsteve has got an K1 killer working on a 1200T

check out his thread on amibay

http://www.amibay.com/showthread.php...l=1#post966032

Last edited by Timtheloon; 14 January 2020 at 01:27.
Timtheloon is offline  
Old 14 January 2020, 01:16   #3629
Hedeon
PPC Hacker

 
Join Date: Mar 2012
Location: Leiden / The Netherlands
Posts: 1,157
It ran on my A1200 too before it broke. Just not with sound. Or Warp3D.
Hedeon is offline  
Old 14 January 2020, 01:22   #3630
indigolemon
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 37
Posts: 760
I managed to get sound going but only via AHI and an FM801. The K1 certainly ran QuakeWOS faster than my BPPC too, but wasn't stable enough for constant use. Good fun though, and some epic work by Hedeon that it even worked at all given the Mediator 1200 limitations
indigolemon is offline  
Old 14 January 2020, 01:23   #3631
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 40
Posts: 6,440
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Hedeon View Post
It ran on my A1200 too before it broke. Just not with sound. Or Warp3D.
Hi there, I have sound working fine through AHI and FM801 with Quake now. Only issue I have is I can't run the USB and PPC together or it hard locks the system, I have to disable the USB stack (go offline) before running PPC Innit through the small script. The system locks up if I add it to the SS.

By the way you typo'd the assign in your guide, it's back to front

Thanks for your work on this driver tho, it's fantastic to see it working as I wasn't really expecting it to!

[ Show youtube player ]

I have a Voodoo 3 2000 but it needs new cooling so I can't test that yet.

PS. I have one of the Apocalypse G4's on the way, will be a while as I bough the card and carrier off eBay, from Israel and USA respectively but be keen to see if that works and how it performs
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20200113_221212.jpg
Views:	47
Size:	522.2 KB
ID:	65895  

Last edited by fitzsteve; 14 January 2020 at 01:31.
fitzsteve is online now  
Old 14 January 2020, 01:29   #3632
Hedeon
PPC Hacker

 
Join Date: Mar 2012
Location: Leiden / The Netherlands
Posts: 1,157
Elbox updated their sound drivers since. Using a high priority process instead of an interrupt.. Never could test it. I have to repeat though that the A1200 is not supported. And your video doesn't show sound working?

I am guessing that the usb stack uses an interrupt.
Hedeon is offline  
Old 14 January 2020, 01:40   #3633
indigolemon
Bit Copying Bard

indigolemon's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Kelty, Fife, Scotland
Age: 37
Posts: 760
That's odd as I had posiedon running alongside without issue:

[ Show youtube player ]
indigolemon is offline  
Old 14 January 2020, 01:45   #3634
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 40
Posts: 6,440
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by Hedeon View Post
Elbox updated their sound drivers since. Using a high priority process instead of an interrupt.. Never could test it. I have to repeat though that the A1200 is not supported. And your video doesn't show sound working?

I am guessing that the usb stack uses an interrupt.
I took the Video before I put the sound card back in, can assure you it's working now. I pulled all other PCI cards when I was trouble shooting.
fitzsteve is online now  
Old 14 January 2020, 23:34   #3635
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 40
Posts: 6,440
Send a message via MSN to fitzsteve
Slightly longer Video with sound this time

https://youtu.be/hGg3A5uJ71M

Once I sort the cooling on my Voodoo I'll see if I can get Warp3D going.
fitzsteve is online now  
Old 15 January 2020, 00:13   #3636
trixster
Guru Meditating

 
Join Date: Jun 2014
Location: England
Posts: 1,550
looks good!
trixster is online now  
Old 15 January 2020, 23:36   #3637
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 40
Posts: 6,440
Send a message via MSN to fitzsteve
So I installed my Voodoo 3 in the A1200 Tower, I wasn't able to make Warp3D run off the PPC, I wasn't expecting it but it does try to run however can't open the screen. All drivers are in the right places and the screens are setup as 68k Warp3D is working fine.

Not asking for support, just reporting my findings, Happy to share PPC exceptions that I get with Wipeout & ShogoMAD if interested. Incidentally I almost got Shogo to run in Software Rendering bit it gave a garbled screen after the main menu, close one though! (Shogo does not start when Warp3D is installed as it gives the exception while searching for the renderers. It loads up when Warp3Dppc is removed from libs.)

Quake II wont run in GL or Software rendering, not even in a Window, the mouse goes all jerky and nothing further happens.

Blitzquake was the closest to starting I think but again fails to open the screen.

Be interesting to see if I get different results with the Apocolypse G4 when it turns up

@Hedeon really appreciate everything you've put into this driver, I know I'm late to the party but it's certainly renewed my interest
fitzsteve is online now  
Old 16 January 2020, 15:55   #3638
Cowcat
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: Mallorca
Posts: 599
Quote:
Quake II wont run in GL or Software rendering, not even in a Window, the mouse goes all jerky and nothing further happens.
I've seen it kinda running for A1200 from developer/user videos. Worked better in software mode. With GL as soon you create some event (mouse or keyboard) it went wrong. Don't remember if sound was disabled or not (by renaming snd_ahi.dll to whatever).

But it was cool to see it "half working" doing fast timedemos with GL.

Blitz and Q2 tests were done with my own versions (althought some people has problems with gcc build vs vbcc github releases)
Cowcat is offline  
Old 18 January 2020, 02:53   #3639
grelbfarlk
Registered User

 
Join Date: Dec 2015
Location: USA
Posts: 1,989
Quote:
Originally Posted by k0x View Post
Am really looking forward when somebody upgrade those Israeli Apocalypse to 256 or even 512MB.
Done. 128MB replaced with 256MB just by replacing the chips. I did this in the worst possible way and the room was too cold, so I ended up with a lot of cold solder joints.
grelbfarlk is offline  
Old 18 January 2020, 03:03   #3640
Timtheloon
Registered User

Timtheloon's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Portsmouth / United Kingdom
Posts: 109
Quote:
Originally Posted by grelbfarlk View Post
Done. 128MB replaced with 256MB just by replacing the chips. I did this in the worst possible way and the room was too cold, so I ended up with a lot of cold solder joints.

Great news

So what IC’s are needed for this upgrade?
Timtheloon is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WANTED: PCI Sound Card VORTEX2 SuperQuard / SQ2500 or Turtlebeach SantaCruz pci card keropi MarketPlace 12 15 March 2017 03:48
Wanted:Sonnet Technologies QuadDoubler 50 (Doubler 4000) kronuz MarketPlace 0 16 June 2013 01:29
eBay : Sonnet Quaddoubler alexh MarketPlace 3 07 May 2013 01:50
Overlay problem on GeForce 7200 Leandro Jardim support.WinUAE 1 10 August 2010 16:50
Prometheus PCI & Voodoo 3 PCI GFX Card Slayer support.Hardware 21 05 September 2006 11:57

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.23594 seconds with 16 queries