English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 01 September 2018, 23:27   #441
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,777
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
I am currently experimenting with internet access on Windows 95 (OSR 2.5).
Anna was as I had suspected, thanks for the info
AMIGASYSTEM is offline  
Old 01 September 2018, 23:35   #442
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 39
Posts: 1,592
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
Is it possible to map the soundblaster gameport to a joystick device?

I'm trying to play wing commander 2 and its not the easiest to control by keyboard. It also seems to be auto firing and I need to hold the O key to stop it, but that's a whole other issue
Mad-Matt is offline  
Old 02 September 2018, 10:53   #443
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 3,777
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
I am currently experimenting with internet access on Windows 95 (OSR 2.5).
I installed Windows 95 (OSR 2.5) and my LAN Network and Wireless Cards were not detected.

Did you recognize the network card automatically or did you do any particular procedure? thank you
AMIGASYSTEM is offline  
Old 03 September 2018, 02:35   #444
LanceT
Registered User

LanceT's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Location: NC /USA
Posts: 16
Internet from Dos 6.22 NE2000 program is Arachne.

[ Show youtube player ]
LanceT is offline  
Old 03 September 2018, 11:35   #445
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,026
Quote:
Originally Posted by Mad-Matt View Post
Is it possible to map the soundblaster gameport to a joystick device?

I'm trying to play wing commander 2 and its not the easiest to control by keyboard. It also seems to be auto firing and I need to hold the O key to stop it, but that's a whole other issue
I already replied few pages ago. It is not really worth the trouble because it would require lots of new input events and more to make it usable. PC port also only works with analog joysticks which requires even more configuration logic.

It is much easier to use "real" PC emulator to play PC games.
Toni Wilen is offline  
Old 05 September 2018, 17:14   #446
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,026
Rancho Technology RT1000 8-bit SCSI adapter emulation added. Very basic 53C400 based controller. PCem emulates it but my version uses existing UAE code only, 53C400 was already emulated (RocHard RH800C). Which was my main requirement.

Very minimal testing: drive is detected at boot. Didn't bother with partitioning or formatting..

Boot BIOS ROMs in the zone. (http://www.minuszerodegrees.net/manuals.htm#Rancho for more documentation)
Toni Wilen is offline  
Old 05 September 2018, 22:13   #447
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 208
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
..........
Thaks Tony,
Very Very Thanks!!!

The hdd are detect, but i have the problem ( how you have signed), my test:

Boot disk Dos 6.22 + RT1000 8-bit SCSI + HDD 100Mb = Fdisk create partition , but after reboot the partion disappears; i try to re-create but after reboot always disappears.

Thanks again.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	scsi.JPG
Views:	59
Size:	92.0 KB
ID:	59700  
Attached Files
File Type: uae @Amiga.3000_030.FPMhz_Os.v2.1_Win3.11.uae (27.2 KB, 21 views)
File Type: uae @Amiga.4000_030_Os.v3.x1_Win3.11.uae (27.2 KB, 19 views)
Zilog is offline  
Old 06 September 2018, 09:35   #448
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,026
It looks like writes fail for some reason (driver issues SCSI reset before write finishes).
Toni Wilen is offline  
Old 06 September 2018, 12:18   #449
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It looks like writes fail for some reason (driver issues SCSI reset before write finishes).

I can confirm this problem.
AnnaWu is offline  
Old 06 September 2018, 18:02   #450
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,026
Writing and some other 53C400 internal fake-DMA related status flag bugs fixed.
Toni Wilen is offline  
Old 06 September 2018, 22:18   #451
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 208
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Writing and some other 53C400 internal fake-DMA related status flag bugs fixed.

Hy Tony,
Dos 6.22 HDD partitioning and formatting ok.
Win 3.11 ok.
Conf with two disk ok.


Aspi Mangaer v3.08 Problem, don't detect contoller:


From Manual.

"....If this host adapter has a BIOS, it MUST be RTBios version 8.20 or later.
default address used by RTASPI10.SYS, simply use the following command line"

DEVICE=C:\RT1000C\RTASPI10.SYS /ADD=DC00

or

DEVICE=C:\RT1000C\RTASPI10.SYS /ADD=DC000

(always don't detect)


Attach Files the screnshoot.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aspi01JPG.JPG
Views:	33
Size:	15.7 KB
ID:	59709   Click image for larger version

Name:	aspi02JPG.JPG
Views:	39
Size:	40.1 KB
ID:	59710  
Attached Files
File Type: uae @Amiga.3000_030.FPMhz_Os.v2.1_Win3.11.uae (27.4 KB, 16 views)
Zilog is offline  
Old 06 September 2018, 23:07   #452
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Hy Tony,
Dos 6.22 HDD partitioning and formatting ok.
Win 3.11 ok.
Conf with two disk ok.


Aspi Mangaer v3.08 Problem, don't detect contoller:


From Manual.

"....If this host adapter has a BIOS, it MUST be RTBios version 8.20 or later.
default address used by RTASPI10.SYS, simply use the following command line"

DEVICE=C:\RT1000C\RTASPI10.SYS /ADD=DC00

or

DEVICE=C:\RT1000C\RTASPI10.SYS /ADD=DC000

(always don't detect)


Attach Files the screnshoot.
Question: Why the AT IDE Primary is in your config enabled?
AnnaWu is offline  
Old 06 September 2018, 23:43   #453
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 208
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
Question: Why the AT IDE Primary is in your config enabled?



Simply, i forgot to disable ....but i have re-test and yet the apsi manger dont' detect the controller.


Thanks for to notice me.
Zilog is offline  
Old 07 September 2018, 11:12   #454
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Simply, i forgot to disable ....but i have re-test and yet the apsi manger dont' detect the controller.


Thanks for to notice me.

I think this is not a specific problem of WinUAE.
The same problem exist with the PCem too and on the hardware.

http://www.vcfed.org/forum/showthrea...CSI-controller
AnnaWu is offline  
Old 07 September 2018, 11:33   #455
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,026
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
I think this is not a specific problem of WinUAE.
The same problem exist with the PCem too and on the hardware.

http://www.vcfed.org/forum/showthrea...CSI-controller
That post requests for XT compatible ASPI driver because only known ASPI requires 80286 or better. It is not same problem.
Toni Wilen is offline  
Old 07 September 2018, 12:09   #456
AnnaWu
Registered User
AnnaWu's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Germany
Posts: 560
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
That post requests for XT compatible ASPI driver because only known ASPI requires 80286 or better. It is not same problem.

OK, so please show me a compatible ASPI driver which support CD-ROM images under using the RT1000 controller on WinUAE.
AnnaWu is offline  
Old 07 September 2018, 12:13   #457
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,026
Quote:
Originally Posted by AnnaWu View Post
OK, so please show me a compatible ASPI driver which support CD-ROM images under using the RT1000 controller on WinUAE.
I won't, it still may be true (or not). Or a bug.

I only corrected your reply because you said it is normal that it does not work (including real hardware) but link only says it is normal when system is XT. No one said if it works with 80286+ '
Toni Wilen is offline  
Old 07 September 2018, 17:41   #458
sigma63
Registered User

 
Join Date: Oct 2014
Location: Berlin
Posts: 128
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Aspi Mangaer v3.08 Problem, don't detect contoller
Hello Zilog,

did you download the ASPI-Manager from http://ibm-pc.org/drivers/scsi/RT1000.zip?

There is a program for diagnose and partitioning called RTUTIL.EXE included. Did you tried this? Does it show your SCSI-Controller and attached hardfile correctly?

Maybe this manual is of some interest: http://www.symphoniae.com/misc/RT1000B.pdf

Last edited by sigma63; 07 September 2018 at 17:52. Reason: Link for Manual added
sigma63 is offline  
Old 07 September 2018, 18:47   #459
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,026
RTASPI10.SYS does no read/write accesses to board's address space (with or without /ADD= parameter). It is either borken or requires something else. I don't debug this more.
Toni Wilen is offline  
Old 07 September 2018, 22:20   #460
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 208
Quote:
Originally Posted by sigma63 View Post
Hello Zilog,

Hi Sigma,
thanks a lot for more info.
I check, and your driver link is equal at link driver that i used v3.08
In the manual for now, i don't see answer....i re-ceck in the week.


Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
RTASPI10.SYS does no read/write accesses to board's address space (with or without /ADD= parameter). It is either borken or requires something else. I don't debug this more.

Hy Tony,
thank a lot for this work, its already great result!


For All,
with RTASPI1C.sys i have specif error, how into attach file:

Install Failed: Error Code = 4004



For now i don't find the code how error is, maybe if we understand the mistake, can solve the problem.


Thanks to all.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aspi03JPG.JPG
Views:	26
Size:	36.2 KB
ID:	59721  
Zilog is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
x86 Bridgeboard PC Speaker/SoundBlaster support? superfrog request.UAE Wishlist 30 09 August 2018 19:16
What is "x86 Bridgeboard VGA", and how does it work? Narf the Mouse support.WinUAE 7 22 January 2018 15:17
Indivision ECS core update 1.15 wmaciv Amiga scene 8 02 May 2017 20:30
Bridgeboard emulation (x86 CPU, for example A2286) GiuseppeC support.WinUAE 627 16 November 2016 16:42
Minimig firmware/core update Spellcoder News 1 28 April 2008 00:02

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10249 seconds with 14 queries