English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 20 March 2007, 15:36   #1
retrogamer
Zone Friend
 
Join Date: May 2006
Location: Sweden
Age: 40
Posts: 279
How to save game in CDTV version of Wrath of the demon?

Ctrl+S doesn't seems to work.
retrogamer is offline  
Old 25 October 2007, 21:22   #2
mk1
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Helsinki / Finland
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by retrogamer View Post
Ctrl+S doesn't seems to work.
Sorry to dig up an older topic but just press "7" on the CDTV remote and "9" to load. I don't know if it works straight from the keyboard or with WinUAE for the matter.

Anyone got a clue where to save game's stored in the CDTV version?
mk1 is offline  
Old 25 October 2007, 22:52   #3
YoJoe!
Amiga Enthusiast
 
Join Date: Oct 2007
Location: USA
Posts: 217
Just play the game straight thru in one try
YoJoe! is offline  
Old 26 October 2007, 16:40   #4
Chain
A-Collector, repairments

Chain's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Czech Rep.
Age: 45
Posts: 1,536
Send a message via ICQ to Chain
as there isnt any NVRAM in cdtv, you have only few options where to save - to a attached floppy drive, or weird 64kb card which is specially for cdtv
Chain is offline  
Old 26 October 2007, 16:45   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,258
CDTV has 4K of "configuration/save" ram (not battery backed up, keeps data as long as power cable is connected)
Toni Wilen is online now  
Old 26 October 2007, 18:03   #6
mk1
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Helsinki / Finland
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
CDTV has 4K of "configuration/save" ram (not battery backed up, keeps data as long as power cable is connected)
I suppose Wrath saves to this space then? I wasn't aware that there even is one as it seems this feature isn't widely advertised (unlike the CD32 nvram).

This brings me to another point. I wonder why most other games won't utilize this space for save games as it's even bigger than the amount of ram in CD32. Most CDTV games seem to require a memory card or a floppy disk for saves.
mk1 is offline  
Old 26 October 2007, 21:22   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,258
Quote:
Originally Posted by mk1 View Post
I suppose Wrath saves to this space then?
If it really saves and does not ask for disk/flash card.

Quote:
This brings me to another point. I wonder why most other games won't utilize this space for save games as it's even bigger than the amount of ram in CD32. Most CDTV games seem to require a memory card or a floppy disk for saves.
Probably because it was not battery backed. (Note that A570 uses EEPROM instead of SRAM)
Toni Wilen is online now  
Old 26 October 2007, 22:21   #8
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,253
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
If it really saves and does not ask for disk/flash card.



Probably because it was not battery backed. (Note that A570 uses EEPROM instead of SRAM)
WOTD uses bookmark.device. This may help Tony to figure out what the save system is.

And yes, I was not able to save the game, while it is said that you can save.

I've got trouble reaching save game screen in Guy Spy CDTV too.
jotd is offline  
Old 27 October 2007, 01:15   #9
mk1
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Helsinki / Finland
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
WOTD uses bookmark.device. This may help Tony to figure out what the save system is.

And yes, I was not able to save the game, while it is said that you can save.

I've got trouble reaching save game screen in Guy Spy CDTV too.
Hmm, on my CDTV I can save games without problems and they still exist after turning off the power or rebooting. Haven't tried removing the power cable yet though.
mk1 is offline  
Old 27 October 2007, 18:33   #10
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,258
"I can't save" isn't really bug report or something.. (is it supposed to be one?)
Toni Wilen is online now  
Old 05 December 2007, 17:53   #11
mk1
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Helsinki / Finland
Posts: 401
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
I've got trouble reaching save game screen in Guy Spy CDTV too.
I've figured it out now. You need to press the Escape-key on the CDTV-controller during an animation or death sequence and you'll be taken to the save/load screen after it finishes.
mk1 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wrath of the Demon (CDTV) weird controls Grouch support.Games 8 10 January 2013 21:17
Looking for the disk version of Wrath of the Demon Stormrider request.Old Rare Games 3 14 March 2006 19:57
...well actually a game cheat - Wrath of the Demon DamienD support.Games 12 23 November 2005 21:23
Help on Wrath of the Demon Unregistered support.WinUAE 2 26 May 2004 01:18
Wrath of the Demon CDTV front cover wanted XoreX Looking for a game name ? 2 23 January 2002 19:28

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07404 seconds with 13 queries