English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 13 February 2005, 20:43   #1
narud17
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Leicester
Age: 51
Posts: 117
Wings HD

I have installed wings on my HD using WHDload all is ok and i can get started but as soon as i fly a mission everything is running at 10 times normal speed whatever config i use? any help please.Forgot to mention i'm running amisys 1.7, aiab and my own config.
narud17 is offline  
AdSense AdSense  
Old 13 February 2005, 22:46   #2
TheAmigaMan
Amiga 3000 owner
 
Join Date: Feb 2005
Location: Seattle, WA
Age: 31
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by narud17
I have installed wings on my HD using WHDload all is ok and i can get started but as soon as i fly a mission everything is running at 10 times normal speed whatever config i use? any help please.Forgot to mention i'm running amisys 1.7, aiab and my own config.
You do not need WHDLoad for Wings. Wings has it's own hard disk installer. It runs fine on all of my Amiga computers. I have even made a few Wings CDs and sold them on eBay. Wings can be played directly from a CD. So you see, you do not need WHDLoad to run Wings from your Amiga's hard disk.
TheAmigaMan is offline  
Old 14 February 2005, 05:09   #3
BippyM
Global Moderator

BippyM's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Nottingham, UK
Age: 42
Posts: 8,621
Amigaman.. making and selling illegal copies of Amiga games is wrong!!

Please refrain from advertising that fact on eab please!
BippyM is offline  
Old 15 February 2005, 12:15   #4
narud17
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Leicester
Age: 51
Posts: 117
I have now installed wings from it's own installer and it still runs at a million miles an hour??I gues i'm doing something wrong but have no idea.Any suggestions please?.
narud17 is offline  
Old 15 February 2005, 12:25   #5
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,353
try to disable JIT maybe?
kriz is offline  
Old 15 February 2005, 12:49   #6
narud17
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Leicester
Age: 51
Posts: 117
I will give it a go when I get home thanks.
narud17 is offline  
Old 15 February 2005, 23:37   #7
TheAmigaMan
Amiga 3000 owner
 
Join Date: Feb 2005
Location: Seattle, WA
Age: 31
Posts: 42
Floppy disk

Quote:
Originally Posted by narud17
I will give it a go when I get home thanks.
What Amiga model are you trying to run Wings on? I have Wings installed on my Amiga 2500 and on my Amiga 3000 and it runs great on both machines. I have also tried it on my Amiga 1000 and my Amiga 500 and the game runs just fine.
TheAmigaMan is offline  
Old 16 February 2005, 04:14   #8
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,282
It should work on all military-spec Amigas, aight? :P
Akira is offline  
Old 16 February 2005, 06:45   #9
TheAmigaMan
Amiga 3000 owner
 
Join Date: Feb 2005
Location: Seattle, WA
Age: 31
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by Akira
It should work on all military-spec Amigas, aight? :P
Huh ?!
TheAmigaMan is offline  
Old 16 February 2005, 10:39   #10
Jan
Junior Member
Jan's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: here
Posts: 140
What he says is that Wings works on all stock Amigas, and the WHDLoad works on most, if not all, accelerated Amigas as well. That's what WHDLoad is for, to make it work on as many Amigas as possible. So don't say WHDLoad is not necessary.
Jan is offline  
Old 16 February 2005, 10:40   #11
narud17
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Location: Leicester
Age: 51
Posts: 117
Hi i'm running winuae with various configs the game runs fine from adf the only problem is when it is installed on a hd????
narud17 is offline  
Old 16 February 2005, 12:37   #12
TheAmigaMan
Amiga 3000 owner
 
Join Date: Feb 2005
Location: Seattle, WA
Age: 31
Posts: 42
Floppy disk

Quote:
Originally Posted by Jan
What he says is that Wings works on all stock Amigas, and the WHDLoad works on most, if not all, accelerated Amigas as well. That's what WHDLoad is for, to make it work on as many Amigas as possible. So don't say WHDLoad is not necessary.
My Amiga computers ARE accelerated. Most of the time I can get a game to run from the hard drive WITHOUT WHDLoad. You just have to know what you are doing and how to tweek the code. The biggest problem is the 1-meg and 2-meg Agnus chips. A lot of games do not like to see more then 512K of Chip ram and expect the Fast ram to start right after the 512K of Chip ram. I have found out that this is THE MAIN REASON why many games work just fine with the OCS chipset, but will not work properly with the ECS or AGA chipsets. So, these games will work just fine on an accelerated OCS Amiga, but not on an accelerated ECS or AGA machine. Many games do NOT like graphics boards either, so turn off your graphics board before running games. If you are using the Picasso96 driver with your video board, the screen border will be black for all graphics board modes and grey for all Amiga screen modes. So, this is a way that you can tell what screen mode you are in. Keep in mind that many of the vintage Amiga games were actually written for the "skinny" Agnus which only supported 256K of Chip ram. This Agnus was only found in the Amiga 1000. The first "fat" Agnus chips only supported 512K of Chip ram. The 1-meg and 2-meg Agnus chips were not released until after 1989. Commodore went out of business in 1994. Most Amiga games were produced BEFORE 1989. So, think about what I have said here, and you will finally understand why your games are not working properly. On an ECS or AGA Amiga, you must fool the game into thinking that there is only 512K of Chip ram. I'll let you figure it out from here.
TheAmigaMan is offline  
Old 16 February 2005, 13:33   #13
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,353
hehe i think its easier to use Whdload, and dont having to turn anything off, or reboot or anything..

Besides when you use Whdload you get a quit key...
kriz is offline  
Old 16 February 2005, 15:23   #14
Npl
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Vienna / Austria
Age: 38
Posts: 257
Quote:
Originally Posted by kriz
hehe i think its easier to use Whdload, and dont having to turn anything off, or reboot or anything..

Besides when you use Whdload you get a quit key...
Sometimes it pays.. like being able to use DblPAL which WHDLoad aint supporting. (Biing!, Bloodnet and Conan for example)
Npl is offline  
Old 16 February 2005, 16:17   #15
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 18,282
Quote:
Originally Posted by TheAmigaMan
You just have to know what you are doing and how to tweek the code.
Ha ha ha ha.

Military spec, boyo
Akira is offline  
Old 16 February 2005, 18:01   #16
kriz
Junior Member
kriz's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: No(R)Way
Age: 35
Posts: 2,353
npl: is there many games that supports dblpal ? And why use it, for bigger resolution?

I used dblpal many years ago, when i had a C= monitor
kriz is offline  
Old 16 February 2005, 21:25   #17
Npl
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location: Vienna / Austria
Age: 38
Posts: 257
Quote:
Originally Posted by kriz
npl: is there many games that supports dblpal ? And why use it, for bigger resolution?

I used dblpal many years ago, when i had a C= monitor
Biing! uses Hires Images, so you get flickering unless you run DBLPal.

I had left my Multisync Monitor at my parents when I went to my own flat Years ago, so I cant tell for sure now, but DBLPal had a cleaner look even on lowres modes ( no scanlines? )

My Point is though that Games that were written cleanly enough and adhering to WB-Conventions can run better without stuffing them into a WHDLoad-install. We all know how many of those exist
Npl is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blazing Wings - A Wings of Death Remake Aligarion Retrogaming General Discussion 70 30 May 2016 13:59
Wings of Death comawhite015 request.Old Rare Games 11 22 July 2007 19:45
Wings trainer demoniac request.Old Rare Games 9 12 May 2006 10:12
Wings of Fury 2 Adderly HOL contributions 8 15 November 2005 11:14
Saving in wings Billy_the_kid support.Games 7 11 August 2001 14:08

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.19007 seconds with 12 queries