English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.Amiga Game Factory

 
 
Thread Tools
Old 13 April 2022, 07:43   #161
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 764
I guess it doesn't run on all configs at the same speed. Maybe the speed of the Fast RAM can make a difference? Patches like that probably won't help, as the game doesn't use CopyMem, not where it matters anyways.
BSzili is offline  
Old 13 April 2022, 08:46   #162
modrobert
old bearded fool

modrobert's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bangkok
Age: 54
Posts: 637
Quote:
Originally Posted by BSzili View Post
I guess it doesn't run on all configs at the same speed. Maybe the speed of the Fast RAM can make a difference? Patches like that probably won't help, as the game doesn't use CopyMem, not where it matters anyways.
Here are the results from bustest of fast RAM from my A1200:
Code:
8.System:> bustest fast
BusSpeedTest 0.19 (mlelstv)   Buffer:     262144 Bytes, Alignment: 32768
========================================================================
memtype   addr       op         cycle     calib         bandwidth
fast      $002E0000  readw     573.5 ns   normal       3.5 * 10^6 byte/s
fast      $002E0000  readl     573.7 ns   normal       7.0 * 10^6 byte/s
fast      $002E0000  readm     395.2 ns   normal      10.1 * 10^6 byte/s
fast      $002E0000  writew    358.5 ns   normal       5.6 * 10^6 byte/s
fast      $002E0000  writel    359.0 ns   normal      11.1 * 10^6 byte/s
fast      $002E0000  writem    323.7 ns   normal      12.4 * 10^6 byte/s
The fast RAM board is this one (with FPU populated):
http://amiga.resource.cx/exp/marpet1208
modrobert is offline  
Old 13 April 2022, 19:20   #163
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 764
I see, that's about half of what I get in WinUAE with the A1200 4MB Fast RAM config. Later I'll pop in my 4MB Fast RAM expansion to see what numbers I get on my actual machine. I can't remember the brand, but it's one of those basic ones that takes a single 72-pin SIMM module.
BSzili is offline  
Old 13 April 2022, 21:58   #164
modrobert
old bearded fool

modrobert's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Bangkok
Age: 54
Posts: 637
Quote:
Originally Posted by BSzili View Post
I see, that's about half of what I get in WinUAE with the A1200 4MB Fast RAM config. Later I'll pop in my 4MB Fast RAM expansion to see what numbers I get on my actual machine. I can't remember the brand, but it's one of those basic ones that takes a single 72-pin SIMM module.
I think Wolfenstein 3D runs fine with 9-10 fps (slightly below default screen size), but if you are curious, go ahead.
modrobert is offline  
Old 14 April 2022, 17:45   #165
LaBodilsen
Registered User

 
Join Date: Dec 2017
Location: Denmark
Posts: 154
Quote:
Originally Posted by BSzili View Post
That's nice, have fun with it!
Thanks.
First step to see if I could, I changed the control scheme to use left/right to strafe, and disabled mouse forward/backward movement.

it does play a little more modern now with the possiblity of circle strafing.
LaBodilsen is offline  
Old 14 April 2022, 21:10   #166
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 50
Posts: 6,289
I just tried those conversions on A1200/060 without RTG. It runs great and joypad control is awesome. The sound rocks. This work is amazing.

I completed DOOM back in the day, it was also great, but I used RTG at the time AFAIR.
jotd is offline  
Old 15 April 2022, 07:49   #167
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 764
Thanks I bet it runs like a dream on that setup. In the meantime I added RTG support, as some people ended up with RTG modes via mode promotion, and got broken graphics. This is not public yet as I plan to do some other changes before I make an update.
BSzili is offline  
Old 15 April 2022, 21:06   #168
utri007
mä vaan
 
Join Date: Nov 2001
Location: Finland
Posts: 1,421
Quote:
Originally Posted by BSzili View Post
Thanks I bet it runs like a dream on that setup. In the meantime I added RTG support, as some people ended up with RTG modes via mode promotion, and got broken graphics. This is not public yet as I plan to do some other changes before I make an update.
Is ECS version progressing?
utri007 is offline  
Old 15 April 2022, 23:26   #169
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 45
Posts: 727
Quote:
Originally Posted by modrobert View Post
The default for me was a screen size which covers the fps counter, if I make the screen a tiny bit smaller so the fps counter is just above the screen then it's 9-10 fps.

I tried with a minimal startup-sequence, got same fps, doesn't seem to matter if CMQ030 is loaded or not either (that makes a difference with AmiWolf).

EDIT:

The version I downloaded was 1.0 from Aminet:
http://aminet.net/package/game/shoot/wolf4amiga
I hadn't heard of CMQ030 before. I have an Aca1230/56 and have now added this to my system and if seems to have made some speed improvements although I've not carried out any scientific tests but ADoom seems to run better. Are there any other patches I should consider for my accelerator to get the most out of these 3d games?
vroom6sri is offline  
Old 16 April 2022, 06:41   #170
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 764
Quote:
Originally Posted by utri007 View Post
Is ECS version progressing?
There's no C2P for it yet, so it's on hold for now.
BSzili is offline  
Old 11 May 2022, 22:20   #171
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 45
Posts: 727
I’ve been playing this loads lately and it’s mega but I’ve noticed some odd behaviour - randomly the game keeps dropping back to the menu as if I’ve hit Escape. I’m not sure if that means I’ve got a faulty keyboard or it’s something in the code but it’s becoming a bit annoying now.
vroom6sri is offline  
Old 12 May 2022, 05:58   #172
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 764
The best way to test this would be to unplug every peripheral from your machine that's not needed to run or control the game, and try if it still happens. If it does, then you can try to start a level, and unplug the keyboard as well, and let it run by itself for a while.
BSzili is offline  
Old 14 May 2022, 20:57   #173
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 45
Posts: 727
Thanks, BSzili. It would seem that my joystick might be malfunctioning and sending some sort of input because, with that unplugged, I experienced no instances of it dropping back to the menu. I plugged it back in and within a minute or two the menu popped up again so it seems to be the culprit. I've disabled the joystick it the Controls menu and left it plugged in and it seemed to be OK with no random menu pop ups.

Still loving this game. It plays so well.
vroom6sri is offline  
Old 14 May 2022, 22:32   #174
BSzili
Registered User

BSzili's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hungary
Posts: 764
I'm glad you managed to find it, these spurious inputs often come from joysticks. Sometimes lowlevel.library can get confused too, but it rarely happens unless there's some activity on the joystick port.
BSzili is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blizzard 1230 IV running at 1/3 clock speed (16.7 MHz instead of 50 MHz) pyksy support.Hardware 20 26 September 2015 05:36
FPU 68882 40 Mhz and crystal 48 Mhz paulo_becas support.Hardware 10 09 July 2012 16:47
68020 33 MHz Leandro Jardim support.WinUAE 2 02 January 2012 19:21
For sale: APOLLO 630 33 MHZ for Amiga 600 - 33 MHZ with FPU (brand new) martin-flash MarketPlace 25 21 June 2005 10:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09091 seconds with 16 queries