English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware mods

 
 
Thread Tools
Old 19 July 2018, 17:10   #101
ajk
Registered User
ajk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Helsinki, Finland
Posts: 1,163
IIRC it was just two lines pulled to ground via resistors, shouldn't take much space.
ajk is offline  
Old 19 July 2018, 19:20   #102
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 38
Posts: 6,826
http://aminet.net/package/docs/hard/IDE_Killer
Jope is offline  
Old 25 July 2018, 14:54   #103
tom256
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Poland
Posts: 128
Actually You can try to implement MC68030. These CPU are electrical compatible with MC68020, only socket and pinout are different. But it require PCB redesign, what may be problematic.
tom256 is offline  
Old 25 July 2018, 14:56   #104
Marlon_
Amiga Programmer

Marlon_'s Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Sundsvall, Sweden
Age: 29
Posts: 483
Quote:
Originally Posted by tom256 View Post
Actually You can try to implement MC68030. These CPU are electrical compatible with MC68020, only socket and pinout are different. But it require PCB redesign, what may be problematic.
Perhaps in a future revision when the gerbers have been released
Marlon_ is offline  
Old 27 July 2018, 10:07   #105
tom256
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Location: Poland
Posts: 128
Quote:
Originally Posted by Marlon_ View Post
Perhaps in a future revision when the gerbers have been released
It's only a idea, not a request. Without FastRAM and higher CPU frequency benefits over EC020 are close to nothing, and it's better to use turbo board with 030.

Meanwhile I found something interesting:
PIO2mod for A1200: http://leblogdecosmos.blogspot.com/
Maybe it will be worth to integrate.
tom256 is offline  
Old 27 July 2018, 10:39   #106
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 52
Posts: 1,718
There was some madman on AmiBay who hacked off the right hand side (next to mouse port) to make the board fit inside an A600 (and it did and worked).

Just saying, if the right hand bit was a connector of some sort this board would also be A600 case compatible :-)

A little insane but.....
Methanoid is offline  
Old 27 July 2018, 16:49   #107
katarakt
Registered User

 
Join Date: Jul 2017
Location: Germany
Posts: 71
Why putting an A1200 in an A600 case without having the extra keypad because only this can be done ??? Not everything what can be done makes sense. Second, we don't have new A600 cases. Finally, this doesn't make sense.
katarakt is offline  
Old 30 July 2018, 18:33   #108
Chucky
Registered User

Chucky's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Karlstad / Sweden
Age: 46
Posts: 452


Got PCBs today. .working on it. with luck I might be able to try to turn it on today
Chucky is offline  
Old 30 July 2018, 21:24   #109
tnt23
Registered User
tnt23's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Saint-Petersburg / Russia
Posts: 321
O.m.g.
tnt23 is offline  
Old 30 July 2018, 22:39   #110
PR77
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Germany
Posts: 137
Wow! Very impressive with the work! Fingers crossed it fires up without any smoke! Who manufactured the PCBs?
PR77 is offline  
Old 30 July 2018, 22:52   #111
Chucky
Registered User

Chucky's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Karlstad / Sweden
Age: 46
Posts: 452
Well no short between power and ground so.. board done by JLCPCB
Chucky is offline  
Old 31 July 2018, 11:28   #112
AJCopland
Registered User

 
Join Date: Sep 2013
Location: Beeston, Nottinghamshire, UK
Posts: 109
omg Chucky that's amazing
AJCopland is offline  
Old 31 July 2018, 12:11   #113
fluffkitten
Registered User

 
Join Date: Jun 2018
Location: Nottingham/UK
Posts: 41
That is just brilliant.
fluffkitten is offline  
Old 31 July 2018, 13:25   #114
Chucky
Registered User

Chucky's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Karlstad / Sweden
Age: 46
Posts: 452
unfortunally no boot. cpu and budgie gets hot and there is issues with 12V and -12V within audio. soo guess quadruplechecking stuff wasn't enough OR I have some bridge. tiime to check even more
Chucky is offline  
Old 31 July 2018, 13:47   #115
solidcore
Registered User

 
Join Date: Sep 2017
Location: birmingham, uk
Posts: 486
Quote:
Originally Posted by Chucky View Post
unfortunally no boot. cpu and budgie gets hot and there is issues with 12V and -12V within audio. soo guess quadruplechecking stuff wasn't enough OR I have some bridge. tiime to check even more
hard luck, good luck with next revision you can do this!
solidcore is offline  
Old 01 August 2018, 00:52   #116
redblade
Zone Friend

redblade's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Middle Earth
Age: 34
Posts: 1,179
Amazing Work Chuckie. Looks amazing

Level 7 Int activation a little bit easier please. I'll be happy with the SVIDEO where RF used to be, Also is there going to be a toggle jumper to Set Amiga to permanent NTSC/PAL for the US/Japan crowd?
redblade is offline  
Old 01 August 2018, 01:42   #117
Chucky
Registered User

Chucky's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Karlstad / Sweden
Age: 46
Posts: 452
Composite,. Svideo.. NO RF. will simply not be supported. NTSC/PAL yes
Chucky is offline  
Old 01 August 2018, 20:36   #118
Chucky
Registered User

Chucky's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Karlstad / Sweden
Age: 46
Posts: 452
Found a small bridge on budgie.. now I atleastget a sync on the monitor
Chucky is offline  
Old 01 August 2018, 20:46   #119
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,780
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by Chucky View Post
Composite,. Svideo.. NO RF. will simply not be supported. NTSC/PAL yes
Pffeww RF is a prehistoric thing anyway.
dlfrsilver is offline  
Old 02 August 2018, 01:17   #120
Chucky
Registered User

Chucky's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Karlstad / Sweden
Age: 46
Posts: 452
YET a small bridge.. diagrom now boots with chipmem issues. the pads for the memory are SMALL (fixed in the file I will release) so it is HARD to solder the memory.. guess just a bad solderingpoint...

getting there!!
Chucky is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help Fund the Amiga 4000 Replica Project! Acill Amiga scene 75 15 August 2018 04:03
Amiga PCB Explorer (A4000 Desktop PCB Rev B) SuperPlay Amiga scene 6 04 January 2018 15:21
A1200 recap progress Acill Hardware pics 1 18 September 2016 02:21
A1200 power pinout on the pcb? spoUP Amiga scene 4 21 June 2013 02:00
My A1200 progress ck1200 Hardware mods 19 07 October 2010 18:29

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09577 seconds with 15 queries