English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.CD32 Conversion

 
 
Thread Tools
Old 03 May 2020, 17:19   #21
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 41
Posts: 682
The ScummVM version, whenever it has music and french talkie version runs slower than the AmigaCd version and has a bad quality audio. I think it needs a 040


For my part i will stay on the amiga version with french subtitles and english audio, it's more playable on TF330
Thanks for your help
Rochabian is offline  
Old 03 May 2020, 18:24   #22
thairacerjp
Registered User

thairacerjp's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: FRANCE
Posts: 350
thanks Rochabian & Aladin for good job ! , for me I prefer the English native version, best performed it have more charm ! emulation under ScummVM need more power, same for running Sam&Max talkie version under emulation is not full speed and if you add midi music it's slideshow, wait & see for future 68060 card.....
I've just played the intro and beginning , such funny game and great graphics same as Discworld famous series
thairacerjp is offline  
Old 07 March 2021, 13:12   #23
Daniel78
Registered User

Daniel78's Avatar
 
Join Date: Nov 2020
Location: Weißenfels, Germany
Age: 42
Posts: 5
Hi, i have a CD32 with TF330 but the AmigaCD from Simon the Sorcerer 2 will not run, maybe the Doublespeed CD-Rom is to slow? How can i play it? Is there a WHDLoadversion to find? I‘m not so professional. Is it possible to install the game on CF-Card? I only have the CD32...
Daniel78 is offline  
Old 07 March 2021, 23:48   #24
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 41
Posts: 682
The game doesn't need installation, if you have a TF330 with CF card, just copy the files that are on the Cd to a folder on your CF card, and run the game from there. The Amiga CD of Simon II is not bootable directly on the CD32, because it's not a CD32 game.
Rochabian is offline  
Old 25 March 2021, 19:05   #25
Daniel78
Registered User

Daniel78's Avatar
 
Join Date: Nov 2020
Location: Weißenfels, Germany
Age: 42
Posts: 5
Hi Rochabian, thank you for your help! I tried it yesterday and it works. I have not so much time for playing with my CD32 because my kids. I tried to save the game with the postcard, but when i was there i could not save an i could not go back to the game...

I tried the same with TZero, but this game wouldn´t start. Seems to be not enough chipmem.
Daniel78 is offline  
Old 25 March 2021, 20:01   #26
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 41
Posts: 682
You ave to "use" the postcard, then a menu appears to load or save a game

For TZer0, it's an Amiga CD game too, and for now you can't have the music within the game on CD32.
Perhaps someone will fix it because it has bugs with a 68020. Earok has made a modified iso for CD32 but there is still some bugs
Rochabian is offline  
Old 25 March 2021, 22:14   #27
Daniel78
Registered User

Daniel78's Avatar
 
Join Date: Nov 2020
Location: Weißenfels, Germany
Age: 42
Posts: 5
Yes is used the postcard with the hammer. Then i go to save and it opens a window, looks like DOS. In the black box in the upper part of the window i see following:

AHI Schublade (Drawer)
data Schublade (Drawer)

Muster #?.ssv
Schublade
Datei SimonSave.ssv

Ok Laufwerk(Drive) Mutterv. Cancel

When i am here i can do what i want and nothing happens. I can not save, i can not go back. I made a new drawer named SimonSave.ssv but its the same. Maybe you have an Idea what i make wrong?
Daniel78 is offline  
Old 25 March 2021, 22:54   #28
Daniel78
Registered User

Daniel78's Avatar
 
Join Date: Nov 2020
Location: Weißenfels, Germany
Age: 42
Posts: 5
maybee this picture can help?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2559DE99-A9BC-4589-BE71-776EC125E37A.jpeg
Views:	36
Size:	124.5 KB
ID:	71410  
Daniel78 is offline  
Old 26 March 2021, 07:26   #29
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 41
Posts: 682
Are you launching the game from the CD or from HDD ?
Rochabian is offline  
Old 27 March 2021, 14:06   #30
Daniel78
Registered User

Daniel78's Avatar
 
Join Date: Nov 2020
Location: Weißenfels, Germany
Age: 42
Posts: 5
i just made a copy of the files from cd to cf-card an start the game when i click on the icon with simon. Then the game starts after chosing sound and picture options...
Daniel78 is offline  
Old 27 March 2021, 20:44   #31
Rochabian
The Big White Cat

Rochabian's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: France
Age: 41
Posts: 682
You can try the update if it doesn't work with your setup. Try this :

http://aminet.net/package/game/patch/Simon2Upd5
Rochabian is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Simon the Sorcerer CD32 on A600? sneckburger support.Games 10 19 October 2018 01:13
Simon the sorcerer cd32 talkie klapdeur Games images which need to be WHDified 12 22 April 2013 12:33
Simon the Sorcerer CD32 messyhead request.Old Rare Games 16 18 June 2008 17:17
Simon the Sorcerer Cd32 (talkie) Theformula request.Old Rare Games 6 27 February 2008 22:19
simon the sorcerer cd32.. poppe support.Games 18 20 February 2006 21:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08143 seconds with 16 queries