English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 30 September 2020, 21:17   #1
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Driver for test Cybervision64 3D under WinUAE

Hi to all,
for test Cybervision64 3D under WinUAE how driver/lib to use for test Warp3D , Games, Demo, Program

----------------------------------------------------------------
68K Winaue Config and Library (in order to install)
Amiga 4000 + Cybervision 64 3D
Os 3.1 or More
1: htt*p://aminet.net/package/driver/other/040_060Libs
2: htt*p://aminet.net/util/libs/MathLibsUAE.lha - v45.881 r14
3: htt*p://aminet.net/package/util/boot/StackAttack2 - v2.9
4: Picasso96 or CyberGraphX - v4.3rc6 (Dont't install Picasso96 driver, both not working, with Picasso96 use v2.0) - Important NOTE 4
5: Warp3d - v4.2a (Dont'use Wazp3D, not use CV64 /3D Virge Acceleration)
6: htt*p://aminet.net/util/libs/StormMesa2010.lha - v2.5b
7: htt*p://aminet.net/package/driver/audio/ahiusr_4.18 (Require fore some demo, program, game...)

----------------------------------------------------------------

68K+PPC Winaue Config and Library (in order to install)
Amiga 4000 + Cybervision 64 3D
Os 3.1 or More
1: htt*p://aminet.net/package/driver/other/040_060Libs
2: htt*p://aminet.net/util/libs/MathLibsUAE.lha - v45.881 r14
3: htt*p://aminet.net/package/util/boot/StackAttack2 - v2.9
.....

----------------------------------------------------------------
_Benchmark
Work in Progress...

_Games
Work in Progress...

_Demo
__Warp3D 68K :
____gears-68k-small (JIT indirect and NO JIT)
____gears-68k-windows (JIT indirect and NO JIT)
____Engine (JIT indirect and NO JIT)
____glSokoban (JIT indirect and NO JIT)
____htt*p://aminet.net/dev/src/Cow3D.lha (JIT indirect and NO JIT)
____htt*p://aminet.net/demo/mag/the_vague_1.lha -v1.1 (JIT indirect and NO JIT)

__StomMesa 68K (OpenGL):
____htt*p://aminet.net/dev/src/CollidingStars.lha - v1.0

**NOTE
4)_For Picasso96 Driver
__A) Download htt*p://aminet.net/driver/video/Picasso96.lha - v2.0
__B) For active 15Bit resolution open Prefs:PVS->Environment->Show Mode set "ALL", save and restart Amiga.
__C) Reset WinUAE
__D) Set resolution 15Bit (S3 Virge in 3D Accelerator support only 15 resolution)

4) _For CyberGraphX v4 from cd, when ask this option must be:
__A) NOPASSTHROUGH=NO (disable card monitor swtich)
__B) ToolType "PASSTHROUGH=YES" In this mode active native / rtg switch from driver. (Piccasso96 is set for default)
__C) Set Dragging=NO (something todo with being compatible with v39 multibuffering)
__D) Before reboot install update CyberGraphX v4.3rc6
__E) Close Winuae and Reopen

Update 2020.11.01

Thanks for Help.

Last edited by Zilog; 01 November 2020 at 21:42.
Zilog is offline  
Old 01 October 2020, 03:08   #2
James
Registered User

 
Join Date: Mar 2010
Location: Beckenham/England
Posts: 659
Get the StormMesa2010 libs, that will enable you to run a lot more 3D demos and games:

http://aminet.net/package/util/libs/StormMesa2010
James is offline  
Old 01 October 2020, 11:38   #3
thellier
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Paris/France
Posts: 240
Beware that most things only run in 16 bits screen mode with the CV64/3D ( even 3d progs in a windows wont run on a 24 bits wb)
There was also a command or env variable (dont remenber the name) to set how much memory will be reserved for 3d textures or screen display
Depending on the values some progs may not work ( if want bigger scren or want more textures)
thellier is offline  
Old 01 October 2020, 11:45   #4
thellier
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Paris/France
Posts: 240
If someone obtain benchmarks for the CV64/3D+Warp3D emu vs WaZp3D I am very interested
thellier is offline  
Old 01 October 2020, 12:02   #5
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 797
I tried doing a clean install from a clean workbench.
No way. ( for me )
Warp3D opens the screen and freezes.
It would be interesting for me to understand the order of the installations.
eg:
1) picasso96 which version?
2) CyberGraphX 4.42.0 cd version and after the update to CyberGraphX_4.3rc6?
3) or directly CyberGraphX_4.3rc6 with only the cd inserted?

in which order should the drivers be installed, thanks
a video would be even better from someone with good will ;-)

Last edited by White; 01 October 2020 at 12:47.
White is offline  
Old 01 October 2020, 14:36   #6
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by White View Post
I tried doing a clean install from a clean workbench.
No way. ( for me )
Warp3D opens the screen and freezes.
It would be interesting for me to understand the order of the installations.
eg:
1) picasso96 which version?
2) CyberGraphX 4.42.0 cd version and after the update to CyberGraphX_4.3rc6?
3) or directly CyberGraphX_4.3rc6 with only the cd inserted?

in which order should the drivers be installed, thanks
a video would be even better from someone with good will ;-)

@White
1) Picasso driver i don't install
2/3) Before i have install 4.42.0cd and after update 4.3rc6


The rtg dispay Ok.
WarpTest. Ok.


Quake GL don't run, i think the cv643d aren't don't power for it.
Now i searching to run Descent for warp3d; in past with pentium 75 + S3virge function corretly. I thing that run also on amiga.
Zilog is offline  
Old 01 October 2020, 14:39   #7
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by thellier View Post
Beware that most things only run in 16 bits screen mode with the CV64/3D ( even 3d progs in a windows wont run on a 24 bits wb)
There was also a command or env variable (dont remenber the name) to set how much memory will be reserved for 3d textures or screen display
Depending on the values some progs may not work ( if want bigger scren or want more textures)

@Thellier
But with this little 3d card, cv64/3d how benchmark or game is possibile to run?


I don't very sure ,but i thing cv64/3d it possible run only program/games than use Warp3d v3


Thanks for help.
Zilog is offline  
Old 01 October 2020, 15:32   #8
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by James View Post
Get the StormMesa2010 libs, that will enable you to run a lot more 3D demos and games:

http://aminet.net/package/util/libs/StormMesa2010

Very Thanks for info!

Add to Main thread.
Zilog is offline  
Old 01 October 2020, 15:50   #9
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,270
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Quake GL don't run, i think the cv643d aren't don't power for it.
Now i searching to run Descent for warp3d; in past with pentium 75 + S3virge function corretly. I thing that run also on amiga.
I think it's still early to test Games with the CV43D, probably you can do it later, at the moment on WinUAE the best choice is UAE Zorro III where most of GL and Warp3D Games and Applications work very well:

Quake 2 GL
https://drive.google.com/file/d/1XbL...kBZE6gHKX/view


Quake 3 Warp3D
https://drive.google.com/file/d/14fs...ew?usp=sharing


Descent
[ Show youtube player ]
AMIGASYSTEM is online now  
Old 01 October 2020, 19:31   #10
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
OP asked for CV643D help, your reply isn't very useful..

It also isn't "too early". From my point of view it is done. PCem emulation has been integrated and it seems to work. (Except some crashes when switching resolutions but that is not specific to CV643D)
Toni Wilen is offline  
Old 01 October 2020, 20:37   #11
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 797
@all
i'm working on a clean install and trying various configurations.
If I complete the standard one without touching anything
therefore:
picasso96 2.0 <- here I select only CV643D (aminet)
CyberGraphX Cd-Rom <- standard CV643D installation
I disable only the CV643D logo
start the boot in this way and any option I select remains the gray screen and I can no longer go on even if I put the logo on CV643D boot the screen stays still at the CV643D logo

do you have to choose particular options during installation?
Thank you
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cvision3D-boot.JPG
Views:	100
Size:	45.1 KB
ID:	69005  
White is offline  
Old 01 October 2020, 20:45   #12
thellier
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Paris/France
Posts: 240
I had an 4040 with CV64/3D a long time ago and I think it supported the latest Warp3D for 68k : It was 4.2 or something like that.
Certainly several GL/Mesa demos can run on this config but with stormmesa2010 and if they dont use too much textures (original stormmesa got bugs that make it render as soft so not using warp3d)
I mean vertices count unlimited but texture size/count very restricted
thellier is offline  
Old 01 October 2020, 21:04   #13
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by White View Post
@all
i'm working on a clean install and trying various configurations.
....

When install Cybervision select a driver a monitor 80Khz.
Zilog is offline  
Old 01 October 2020, 21:12   #14
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 797
@Zilog
thanks, now I try
I try to do a standard installation, I'm not doing anything special but every time something is wrong :-)
but I'm stubborn if something interests me ;-)
White is offline  
Old 01 October 2020, 21:42   #15
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Also don't install both Picasso96 and CGX. They can't work together.
Toni Wilen is offline  
Old 01 October 2020, 21:47   #16
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Also don't install both Picasso96 and CGX. They can't work together.

Right Toni!

Thanks a lot.





ugprade the main theread.
Zilog is offline  
Old 01 October 2020, 21:49   #17
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by thellier View Post
...

Thanks for info!
Zilog is offline  
Old 01 October 2020, 22:17   #18
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 797
@Zilog
are you currently able to boot with the logo activated?
or did you turn it off?
it seems that when I update with the CyberGraphX_4.3rc6 package the CV643D proprietary screen is no longer recognized.
thanks for any suggestions :-)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	logocyber.JPG
Views:	95
Size:	36.0 KB
ID:	69013  
White is offline  
Old 01 October 2020, 22:35   #19
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by White View Post
@Zilog
are you currently able to boot with the logo activated?
or did you turn it off?
it seems that when I update with the CyberGraphX_4.3rc6 package the CV643D proprietary screen is no longer recognized.
thanks for any suggestions :-)

The logo i have not install.
In my conf, for now i have disable jit, i have a problem..i wait next beta.

Rom Winuae set original
Cpu Set 68060 (but work too 68040 warp3d)
Zilog is offline  
Old 01 October 2020, 22:50   #20
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 797
@Zilog
thanks, currently with the logo it hangs with the JIT and also without JIT.
thanks again for your suggestions.
I have to understand how it works :-)
It will take some time :-)
the MathLibsUAE.lha and 040_060Libs libraries etc. did you install them before CyberGraphX?
White is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ShapeShifter Midi-driver on WinUAE Aardvark support.WinUAE 1 20 February 2019 19:25
fVDI driver for WinUAE (Atari / EmuTOS) BlankVector support.WinUAE 10 13 February 2017 23:42
Indivision-Xtreme Monitor driver test doble07 support.Hardware 0 04 April 2009 19:28
Amiga printer driver for WinUAE Ed Cruse support.WinUAE 12 16 February 2008 23:34
AHI driver for WinUAE ? Tex support.WinUAE 9 06 May 2003 15:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09527 seconds with 14 queries