English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 21 October 2020, 20:14   #121
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Quote:
Originally Posted by Mad-Matt View Post
What are you doing to enable/disable the texturing?

On startup of WarpTest you should see the Wall texture which you can spin up and resize with the mouse. You can press T to switch between texturing and shading. This is the same as on Permedia 2 so from my point of view it is expected behavior. The only notable issue I have is that the screen flickers. Maybe a refresh issue. The same effect happens with the Engine demo.

As I've mentioned before I'm only testing with CGX4 and don't know how it reacts with P96.
Running warptest in CGX4: 3d image is missing (and only 2D graphics are updated, no access whatsoever to 3D hardware). Press T and image appear in shaded version (and Virge 3D registers are accessed).

So it seems this is CGX software side issue if it works in your CGX4 config.
Toni Wilen is offline  
Old 21 October 2020, 20:27   #122
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 41
Posts: 1,702
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
As in a previous post these are the important settings for cgx and warp3d :-

CVision3D Monitor Driver:
Bitmapcache=YES
Dragging=NO (something todo with being compatible with v39 multibuffering)
Multimediamem=NO (For Warp3D), Multimediamem=YES is required for anything using cybervirgin.lib. Multimedia mem is what splits the card into 3mb and 1mb texture ram. Warp3d doesnt need this and can manage the whole 4mb.

CybergraphX:
cybergraphx/usesemaphores=1

also for Warp3D 68k&PPC

Env vars:-

Powerpc/gfxaddr=$40000000
Powerpc/force=1
Mad-Matt is offline  
Old 21 October 2020, 20:32   #123
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Thanks.

Dragging=NO was the important bit. Multimediamem=YES or NO don't affect (at least) warptest.

Strange limitation.
Toni Wilen is offline  
Old 21 October 2020, 20:43   #124
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 742
Quote:
Originally Posted by Mad-Matt View Post
What are you doing to enable/disable the texturing?

On startup of WarpTest you should see the Wall texture which you can spin up and resize with the mouse. You can press T to switch between texturing and shading. This is the same as on Permedia 2 so from my point of view it is expected behavior. The only notable issue I have is that the screen flickers. Maybe a refresh issue. The same effect happens with the Engine demo.

As I've mentioned before I'm only testing with CGX4 and don't know how it reacts with P96.

I wasn't running WarpTest much at all. I was concentrating on the 2 games. I ran WarpTest once in a great while and I got the same results as you...with CGX4. Now I'm only concentrating on demos..and I made simple Workbench 3.1 with Picasso96 2.0 and WarpTest is doing the same as you described. So I'm checking the others now. I got it memorized you're only using CGX4.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 21 October 2020, 21:16   #125
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Mad-Matt View Post
As in a previous post these are the important settings for cgx and warp3d :-

CVision3D Monitor Driver:
Bitmapcache=YES
Dragging=NO (something todo with being compatible with v39 multibuffering)
Multimediamem=NO (For Warp3D), Multimediamem=YES is required for anything using cybervirgin.lib. Multimedia mem is what splits the card into 3mb and 1mb texture ram. Warp3d doesnt need this and can manage the whole 4mb.

CybergraphX:
cybergraphx/usesemaphores=1

also for Warp3D 68k&PPC

Env vars:-

Powerpc/gfxaddr=$40000000
Powerpc/force=1

Great Mad-Matt,
now with this setting CGX and Warp3D , warptest show image.
You run to small-gears-68?


Thanks a lot!
Zilog is offline  
Old 21 October 2020, 21:24   #126
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Mad-Matt View Post
As in a previous post these are the important settings for cgx and warp3d :-

CVision3D Monitor Driver:
Bitmapcache=YES
Dragging=NO (something todo with being compatible with v39 multibuffering)
Multimediamem=NO (For Warp3D), Multimediamem=YES is required for anything using cybervirgin.lib. Multimedia mem is what splits the card into 3mb and 1mb texture ram. Warp3d doesnt need this and can manage the whole 4mb.

CybergraphX:
cybergraphx/usesemaphores=1

also for Warp3D 68k&PPC

Env vars:-

Powerpc/gfxaddr=$40000000
Powerpc/force=1

Thanks to Mad-Matt's tip,
"Dragging=NO (something todo with being compatible with v3D"
warptest show image wtich CGX+ Warp3D.

Very Thanks Mad-Matt!

Main thread updated.
Zilog is offline  
Old 21 October 2020, 21:36   #127
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 1,130
Quote:
Originally Posted by Mad-Matt View Post
As in a previous post these are the important settings for cgx and warp3d :-
ah, now it works. Thanks Mad-Matt
however W3DDemo continue not to working. crash or guru. Other mesa and glut demos working, as Cow3D
Only "Engine" works good and GLSokoban68k works for a while. Strange that Gears 68k not working in window mode (open the window only and Fullscreen version guru 80000003

Last edited by Seiya; 21 October 2020 at 21:51.
Seiya is offline  
Old 21 October 2020, 21:45   #128
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Seiya View Post
ah, now it works. Thanks Mad-Matt
however W3DDemo continue not to working. crash or guru. Other mesa and glut demos working, as Cow3D

Confirm Seya,

i have try a gears small windows 68k and show white windows, but i'am sure Toni still working
Zilog is offline  
Old 21 October 2020, 21:53   #129
Seiya
Registered User

Seiya's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Italy
Posts: 1,130
yes, because now we are trying beta version.
Seiya is offline  
Old 21 October 2020, 22:02   #130
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Is there screenshot of gears_m68k_small how it is supposed to look? (It mostly works in CGX4, only texture/coloring seems wrong)

btw, you can enable JIT without direct to get huge speed increase. JIT + direct won't work at the moment.
Toni Wilen is offline  
Old 21 October 2020, 22:14   #131
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Is there screenshot of gears_m68k_small how it is supposed to look? (It mostly works in CGX4, only texture/coloring seems wrong)

btw, you can enable JIT without direct to get huge speed increase. JIT + direct won't work at the moment.

Here,
Picasso96 v2.0 + Warp4.2a + JIT OFF

gears68k.JPG
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	gears68k.JPG
Views:	53
Size:	20.1 KB
ID:	69431  
Zilog is offline  
Old 21 October 2020, 22:49   #132
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Is there screenshot of gears_m68k_small how it is supposed to look? (It mostly works in CGX4, only texture/coloring seems wrong)

btw, you can enable JIT without direct to get huge speed increase. JIT + direct won't work at the moment.

Hi Toni,
JIT indirect speed increase, confirm.

Thanks a lot.
Zilog is offline  
Old 21 October 2020, 23:08   #133
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,270
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Is there screenshot of gears_m68k_small how it is supposed to look? (It mostly works in CGX4, only texture/coloring seems wrong)
Toni If it can be important:

Cybervision 643D + CGX4 + Wazp3D, gears_68k-window and gears_68k-small work well, gears_68k-fullscreen instead goes to Guru.

Cybervision 643D + Picasso + Wazp3D + JIT InDirect, gears_68k-window, gears_68k-small and gears_68k-fullscreen perfect everything works well

Last edited by AMIGASYSTEM; 21 October 2020 at 23:22.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 21 October 2020, 23:19   #134
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 41
Posts: 1,702
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
Why would you use Wazp3d on cv3d lol.

Gears fullscreen is an insta crash with both 68k and ppc. Small and normal work fine and are correct colours on a 15bit wb.

Its an older screenshot, but it still stands.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Gears.png
Views:	38
Size:	70.5 KB
ID:	69435  
Mad-Matt is offline  
Old 21 October 2020, 23:30   #135
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,270
Quote:
Originally Posted by Mad-Matt View Post
Why would you use Wazp3d on cv3d lol.
Because everything works better on WinUAE, i use 68k, PPC does not work well yet, why don't you like Wazp3d?

Quote:
Gears fullscreen is an insta crash with both 68k and ppc. Small and normal work fine and are correct colours on a 15bit wb.
Gears fullscreen works well if i use Picasso Driver, with CGX4 i have the guru
AMIGASYSTEM is offline  
Old 21 October 2020, 23:43   #136
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 41
Posts: 1,702
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
Wazp is perfectly find for uae use but why use it when testing for hardware 3d features? Doesnt really make sense to use it for anything other than the uae gfx card with no ram limits.
Mad-Matt is offline  
Old 21 October 2020, 23:51   #137
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,270
I am not using Wazp3d-WinUAE, which among other things does not work with Cybervision 64/3D !!!! but the one that does not use hardware acceleration !!!
AMIGASYSTEM is offline  
Old 21 October 2020, 23:58   #138
Mad-Matt
Longplayer

Mad-Matt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lincoln / UK
Age: 41
Posts: 1,702
Send a message via ICQ to Mad-Matt Send a message via MSN to Mad-Matt
Right , but why would you want to do that? When selecting to emulate a CV3D, we want to be using it with all of its hardware might (or lack of) and run with all its limits intact. Running a software renderer doesn't really test anything and may as well be using any other card. Anyway ill say no more on this as it is not in the spirit of this forum thread.
Mad-Matt is offline  
Old 22 October 2020, 00:04   #139
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
I am not using Wazp3d-WinUAE, which among other things does not work with Cybervision 64/3D !!!! but the one that does not use hardware acceleration !!!

AMIGASYSTEM,
I have nothing against the Wazp3D, but i have open this theread only for Warp3D.

You can open another thread with the Wazp3D and the new Jitter if you want.

Thanks a lot.
Zilog is offline  
Old 22 October 2020, 00:05   #140
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,270
Ok i close here with Wazp3D, for my characteristic I always like to get the best, I use WinUAE and I always try to use the best tools to try to get a more beautiful and more performing Amiga.
AMIGASYSTEM is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ShapeShifter Midi-driver on WinUAE Aardvark support.WinUAE 1 20 February 2019 19:25
fVDI driver for WinUAE (Atari / EmuTOS) BlankVector support.WinUAE 10 13 February 2017 23:42
Indivision-Xtreme Monitor driver test doble07 support.Hardware 0 04 April 2009 19:28
Amiga printer driver for WinUAE Ed Cruse support.WinUAE 12 16 February 2008 23:34
AHI driver for WinUAE ? Tex support.WinUAE 9 06 May 2003 15:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 15:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10078 seconds with 16 queries