English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 19 October 2020, 20:39   #201
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,269
Quote:
Toni Wilen
64-bit version seems to work.
Toni with the latest winuae.7z 32Bit (17/10/2020) A2386SX works well with both OS 2.1 and OS 1.3.

The only thing I noticed is that the emulation of Win 3.11 and Win95 is a bit slower and the Mouse moves in jerks.

Last edited by AMIGASYSTEM; 19 October 2020 at 22:07.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 20 October 2020, 18:28   #202
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
Toni with the latest winuae.7z 32Bit (17/10/2020) A2386SX works well with both OS 2.1 and OS 1.3.
Of course it works. I did say winuae.7z does not have full optimization compiler settings.
Toni Wilen is online now  
Old 20 October 2020, 21:30   #203
Aardvark
Registered User

 
Join Date: Jan 2019
Location: Finland
Posts: 53
Graphical glitches in Zool 2 AGA. WinUAE 4.5.0 (Public Beta Beta 1, 2020.09.26) 64-bit
Both WHDload and Quickstart A1200 floppy boot affected.
https://ibb.co/5M3dGfn
Aardvark is offline  
Old 20 October 2020, 21:41   #204
DamienD
disengaged
DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 44
Posts: 18,713
Yeah wow, I get this in beta 6 32-bit version:



Saying that, Zool 2 AGA has always been a funny one to get working correctly. See this thread: Zool2 Aga Glitch Problem

It makes no difference here though...
DamienD is online now  
Old 21 October 2020, 18:55   #205
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Quote:
Originally Posted by Aardvark View Post
Graphical glitches in Zool 2 AGA. WinUAE 4.5.0 (Public Beta Beta 1, 2020.09.26) 64-bit
Both WHDload and Quickstart A1200 floppy boot affected.
https://ibb.co/5M3dGfn
Attached plain A1200 config statefile, thanks. (But as was already said, this game is quite sensitive to timing and A1200 timing will change between versions)
Toni Wilen is online now  
Old 22 October 2020, 14:41   #206
Mclane
Old retro god.

Mclane's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Northolt, West London
Age: 59
Posts: 684
The joys of being an emulator coder...
Mclane is offline  
Old 23 October 2020, 20:27   #207
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Attached plain A1200 config statefile, thanks. (But as was already said, this game is quite sensitive to timing and A1200 timing will change between versions)
Hi Toni
Same Problem with with beta 6 32bit.

In attachemt request files.
Zool2Glich.zip

Thanks a lot.
Attached Files
File Type: zip Zool2Glich.zip (29.1 KB, 58 views)
Zilog is offline  
Old 23 October 2020, 22:22   #208
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Hi Toni
Same Problem with with beta 6 32bit.

In attachemt request files.
Zool2Glich.zip

Thanks a lot.
No, there are no requested file (statefile).
Toni Wilen is online now  
Old 23 October 2020, 22:30   #209
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
No, there are no requested file (statefile).

Here!


Zool2GlichStateFile.zip
Attached Files
File Type: zip Zool2GlichStateFile.zip (480.5 KB, 58 views)
Zilog is offline  
Old 25 October 2020, 02:02   #210
alanwall
Registered User
alanwall's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Eugene,Oregon,USA
Posts: 35
Hello Toni, I have a problem with the newest beta using Image Engineer that has never shown up before.Please see attached ie.png and have attached 2
pics of my screen grab for you to try to merge using Image Engineer. And yes
Image Engineer is registered. Winuae 4.4.0 or none of the prior versions,beta
or final have had this issue.Thanks !
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ie.png
Views:	132
Size:	105.3 KB
ID:	69482   Click image for larger version

Name:	wb.jpg
Views:	145
Size:	111.4 KB
ID:	69483   Click image for larger version

Name:	wb1.jpg
Views:	130
Size:	125.0 KB
ID:	69484  
alanwall is offline  
Old 25 October 2020, 10:31   #211
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,269
What resolution are you using? I tested my Image Engineer v3.4 and I have no problem with v 4.5.0 b6 with both Picasso IV and UAE Zorro III and PAL resolutions.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image Engineer 3.4.jpg
Views:	115
Size:	229.4 KB
ID:	69485  
AMIGASYSTEM is offline  
Old 25 October 2020, 10:35   #212
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Here!
Fixed, it triggered overrun condition incorrectly (and someone who did Zool 2 AGA "port", which is more or less OCS version with dualplayfield background, even FMODE is zero = lots of cycles wasted, looks like hacked something until it worked, copper list is second playfield setup is broken)

Quote:
Originally Posted by alanwall View Post
Hello Toni, I have a problem with the newest beta using Image Engineer that has never shown up before.Please see attached ie.png and have attached 2
pics of my screen grab for you to try to merge using Image Engineer. And yes
Image Engineer is registered. Winuae 4.4.0 or none of the prior versions,beta
or final have had this issue.Thanks !
Impossible to say without config.

EDIT: probably FPU related.

Last edited by Toni Wilen; 25 October 2020 at 13:53.
Toni Wilen is online now  
Old 25 October 2020, 12:06   #213
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Fixed, it triggered overrun condition incorrectly (and someone who did Zool 2 AGA "port", which is more or less OCS version with dualplayfield background, even FMODE is zero = lots of cycles wasted, looks like hacked something until it worked, copper list is second playfield setup is broken)
Better, but too Glich.


In attachmet the state file.
zool2Glich_err2.uss
Attached Files
File Type: uss zool2Glich_err2.uss (493.6 KB, 40 views)
Zilog is offline  
Old 25 October 2020, 12:07   #214
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
Better, but too Glich.


In attachmet the state file.
zool2Glich_err2.uss
You misunderstood. Only the flickering was fixed which was new display related bug. The rest is usual program not waiting for the blitter and cycle-exact not being accurate enough.
Toni Wilen is online now  
Old 25 October 2020, 12:08   #215
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
You misunderstood. Only the flickering was fixed which was new display related bug. The rest is usual program not waiting for the blitter and cycle-exact not being accurate enough.
Ok, all clear.
Thanks.
Zilog is offline  
Old 25 October 2020, 12:29   #216
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 419
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
You misunderstood. Only the flickering was fixed which was new display related bug. The rest is usual program not waiting for the blitter and cycle-exact not being accurate enough.

scusme Toni,
but you are sure that ,this glich, dipend of time blitter?

In attanchment screenshoot.

Zool2Glich.JPG
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Zool2Glich.JPG
Views:	162
Size:	256.7 KB
ID:	69487  
Zilog is offline  
Old 25 October 2020, 12:49   #217
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
scusme Toni,
but you are sure that ,this glich, dipend of time blitter?

In attanchment screenshoot.

Zool2Glich.JPG
Yes. Easy to confirm: run without cycle-exact and immediate blitter.

EDIT: and it also happens with previous versions so offtopic here anyway
Toni Wilen is online now  
Old 25 October 2020, 18:58   #218
alanwall
Registered User
alanwall's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Eugene,Oregon,USA
Posts: 35
winUAE 4.5.0 beta series

Attached config and logs but have no dmp file related to error. Did you try to merge two files side by side ?
Attached Files
File Type: txt winuaebootlog.txt (11.7 KB, 24 views)
File Type: txt winuaelog.txt (69.8 KB, 26 views)
File Type: uae AmiKit-fullscreen.uae (26.2 KB, 37 views)
alanwall is offline  
Old 26 October 2020, 19:22   #219
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,269
If it can be useful, I tested alanwall's "AmiKit-fullscreen.uae" config with my AmikitX and found no problems with Image Enginee.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 26 October 2020, 20:34   #220
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 45
Posts: 24,318
Quote:
Originally Posted by alanwall View Post
Attached config and logs but have no dmp file related to error. Did you try to merge two files side by side ?
This config is too crazy, please remove all unneeded options first and check again.
Toni Wilen is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 members and 1 guests)
StoneFire78
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE 4.2.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 69 09 April 2019 19:31
WinUAE 3.4.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 464 20 December 2016 16:56
WinUAE 3.2.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 385 09 November 2015 00:06
WinUAE 2.4.1 beta series Toni Wilen support.WinUAE 223 09 May 2012 17:16
WinUAE 2.2.0 beta series Toni Wilen support.WinUAE 119 28 June 2010 03:35

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11606 seconds with 16 queries