English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 11 May 2018, 06:15   #1
qclart
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: Dallas, USA
Posts: 3
P-UAE Recommended settings to improve performance and prevent sound issues.

I have the Retroarch P-UAE core running on a modded SNES Classic mini console and I'm available to play WHDLOAD games through it surprisingly well for the most part for OCS/ECS games. AGA and other demanding games nearly always however have sound stutter and/or distortion. I'm looking for expertise and recommendations on how I can tweak my UAE file to get these games performing better without the sound issues. The SNES classic *should* be powerful enough to emulate an A1200 but P-UAE is an older emulator that is not actively supported. Unfortunately it's the only option we have right now for this console. Here's my UAE file -

use_gui=no
show_leds=true
chipset=aga
cpu_type=68020
cpu_speed=real
chipmem_size=4
fastmem_size=8
gfx_center_vertical=simple
gfx_center_horizontal=simple
gfx_width=640
gfx_height=512
sound_output=exact
sound_channels=mixed
kickstart_rom_file=/etc/libretro/system/kick31.rom
hardfile=read-write,32,1,2,512,/etc/libretro/system/WHDLoad.hdf
hardfile=read-write,32,1,2,512,/media/amiga/banshee.hdf

Here's the configuration options available for P-UAE https://github.com/amigrave/PUAE/blob/master/docs/configuration.txt
Any help to getting this to run better would be greatly appreciated. The Amiga has a large fanbase even among the console crowd so getting Amiga classic games more exposure would be great!
qclart is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE settings for best HD performance? AEV support.WinUAE 3 16 June 2016 10:19
Hardware Idea: Making use of microcode to improve 68k emulation performance HenryCase Amiga scene 5 24 December 2011 11:11
performance issues in some games?! trydowave support.WinUAE 3 09 January 2011 19:22
What are the recommended settings for ASM-One? MethodGit Coders. General 1 05 November 2010 15:48
Sound is muffled after boot until change of settings - sound filter emulation issue? rsn8887 support.WinUAE 1 30 May 2010 20:44

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07146 seconds with 15 queries